Omarm een leven zonder plastic

5 december 2022

Hormooncommunity Nederland is een campagne gestart om mensen te enthousiasmeren zoveel mogelijk plastic vrij te leven.  Plastic is slecht nieuws voor natuurlijke ecosystemen, dieren en mensen. Doordat plastic nooit verdwijnt, maar slechts afbreekt in steeds kleinre stukjes, komt het in ons voedsel, drinkwater, de lucht die we inademen en onze bloedbaan terecht. Plastic bevat ook hormoonverstorende stoffen, zoals flataten (weekmakers) en Bisfenol A (BPA). Deze stoffen fungeren als xeno-oestrogeen die bij een overmaat tot oestrogeendominantie kan leiden. Met alle gevolgen van dien voor je gezondheid! BPA is inmiddels verboden in babyflesjes en verpakkingen met voedsel bestemd voor peuters tot drie jaar. Maar het gebruik van plastic neemt overall gezien juist razendsnel toe. 

Gelukkig kun je zelf door zelf simpele, andere keuzes te maken, de verspreiding en inname van deze schadelijke stoffen terugdringen.
Met plasticvrije boodschappen, kleding van natuurlijke materialen, en plasticvrije menstruatieproducten draai je de plastickraan al een klein beetje dicht. Wil je meer doen? Neem dan afscheid van al het plastic dat in de buurt komt van jouw eten, zoals je plastic schuurspons, spatels en snijplanken en plastic bewaarbakjes. Vervang ze door bijvoorbeeld glazen opbergbakjes. Drink je koffie-to-go in het vervolg uit een RVS thermofles. Want ook die papieren bekertjes hebben een plastic laagje. 

Kortom, omarm een leven zonder plastic. Je lijf en Moeder Aarde zullen je dankbaar zijn.

Zullen we de wereld samen een beetje beter maken?  Deel ook jouw video met jouw 'plasticvrije stap' op Instagram. 

Bekijk videoboodschap van Hormooncommunity Nederland op Instagram