Lezingen van Rineke Dijkinga

Kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden.

Dinner lecture: Eet je darmen gezond

Dinner lecture: Eet je darmen gezond

Tijdens deze dinerlezing wordt de link tussen gezonde darmen en de rest van je gezondheid belicht: wat hebben gezonde darmen te maken met jouw stemming, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, de gezondheid van je brein etc. Hoe kun je zo eten dat je bij elke maaltijd, elk tussendoortje en zelfs op feestjes je darmflora optimaal in de watten legt? Op een overheerlijke manier? Als we onze gezondheid optimaal willen beïnvloeden zullen we namelijk optimaal voor onze darmbacteriën moeten zorgen. En dat kan! Dat laten we je graag ervaren tijdens die viergangen diner.

Dinner lecture: Weet wat je eet bij chronische stress

Dinner lecture: Weet wat je eet bij chronische stress

In deze dinner lecture komen de (hormonale) consequenties van chronische stress aan bod: op je stemming, je energie, je slaap,je immuunsysteem, je schildklier, PMS  & overgangsklachten, je spijsvertering etc. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van deze (hormonale)ontregelingen?.

Lezing: voeding ons vergeten brein medicijn

Lezing: voeding ons vergeten brein medicijn

Een positieve stemming, stressbestendigheid, geheugen, aandacht, leervermogen, eetgedrag etc. zijn ook afhankelijk van de juiste 'brein voeding'. Het is maar dat je het (w)eet.

Lezing: De weg naar meer vitaliteit. Weet wat je eet!

Lezing: De weg naar meer vitaliteit. Weet wat je eet!

Alles ziet er anders uit als ……de zon schijnt! Een open deur, dat weet iedereen. Ik zou er een variatie op willen maken; “Alles ziet er anders uit als je vitaal en energiek bent’. Wat gaat alles dan een stuk gemakkelijker. Helaas is een gebrek aan vitaliteit voor ruim 60% van de Nederlanders de reden van hun bezoek aan de huisarts, blijkt uit cijfers. Zowel jonge als oudere mensen geven in de spreekkamer van de huisarts aan dat ze niet tevreden te zijn over hun vitaliteit.

Darmen & Brein Dag voor Professionals

Darmen & Brein Dag voor Professionals

Werk je als professional in de reguliere of complementaire zorg? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat gezondheid en ziekte onlosmakelijk verbonden zijn met darmgezondheid. En dat de gezondheid van de darm via neurotransmitters, het zenuwstelsel van de darm, via cytokines, exorfines, hormonen, korte keten vetzuren enz. zijn invloed heeft op ons brein. Misschien begint een gezond brein wel bij de gezondheid van de darm. Deze dag staat helemaal in het teken van deze innige darm-hersenverbinding. En hoe voeding en leefstijl deze positief kunnen beïnvloeden.

Happy Hormonen Dag voor professionals

Happy Hormonen Dag voor professionals

Werk je als professional in de reguliere of complementaire zorg? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat gezondheid en ziekte onlosmakelijk verbonden zijn met hormonen.

Wandel-lezing + lunch: Alles draait om happy hormonen.

Wandel-lezing + lunch: Alles draait om happy hormonen.

Als je hormonen 'happy' zijn, ben jij het ook! Wist je dat hormonen nagenoeg alles in je leven beïnvloeden? Van je eetlust, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, je stemming, de snelheid van verouderen maar ook je concentratie en energie? Hoor tijdens de wandeling door de prachtige natuur van Sellingen wat je zelf qua voeding en leefstijl kunt doen voor een gezonde hormoonbalans. Laat je verleiden en inspireren door de natuur. De natuur biedt tal van ingrediënten voor een over(h)eerlijke lunch! En hoewel iets in de vergetelheid geraakt door de komst van medicijnen, nog steeds oplossingen voor heel wat hormonale ongemakken.

(On)kruiden wandel- & lunch arrangement

(On)kruiden wandel- & lunch arrangement

Maak tijdens deze prachtige wandeling + uitgebreide lunch kennis met de smakelijke geneeskracht uit de natuur. Rineke en Leah vertellen je er graag over. En serveren veel van de (on)kruiden die we onderweg zijn tegenkomen tijdens de lunch.

Wandel-lezing + lunch: Eet je darmen gezond

Wandel-lezing + lunch: Eet je darmen gezond

Wat hebben gezonde darmen te maken met jouw stemming, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, de gezondheid van je brein etc. Hoe kun je zo eten dat je bij elke maaltijd, elk tussendoortje en zelfs op feestjes je darmflora optimaal in de watten legt? Op een overheerlijke manier? Als we onze gezondheid optimaal willen beïnvloeden zullen we namelijk optimaal voor onze darmbacteriën moeten zorgen. En dat kan! Dat laten we je graag ervaren tijdens deze dag.

Voed-stappen met Rineke

Voed-stappen met Rineke

20 kilometer Voed-stappen met Rineke. VOL! OPGAVE NIET MEER MOGELIJKOp zondag 7 juli organiseert Rineke deze prachtige wandeling door de Westerwoldse natuur (met lunch en diner) voor maximaal 10 personen. Voor iedereen die een stevige bodem onder zijn/haar kennis over voeding & gezondheid wil leggen. Onderweg vertelt Rineke je aan de hand van de kruiden, bomen, landbouwgewassen en de bodem wat de link is tussen bodem/natuur, ons voedsel en onze (hormonale)gezondheid. En natuurlijk kun je Rineke onderweg al je vragen stellen die voor jou van belang zijn.