Lezingen van Rineke Dijkinga

Kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden.

Lezing: voeding ons vergeten brein medicijn

Lezing: voeding ons vergeten brein medicijn

Stemming, (eet)gedrag, je energie, aandacht, geheugen etc. zijn afhankelijk van de juiste 'brein voeding'. Het is maar dat je het (w)eet.

Lezing: Eet je darmen gezond UITVERKOCHT

Lezing: Eet je darmen gezond UITVERKOCHT

Elk hormoonprobleem is in feite net zo goed een darm (en/of spijsverterings)probleem. Zonder gezonde darmen en lever geen gezond hormoonsysteem.Wat je ook voor hormonale klachten hebt (of het nu stress, schildklier, PMS, de overgang of andropauze is: er valt veel gezondheidswinst te behalenDoor darmen en indirect ook je lever in de watten te leggen met gezonde, eerlijke, onbewerkte voeding en een gezonde leefstijl kun je grote winst behalen. Hoe die eruit zou kunnen zien komt uitgebreid aan bod in deze lezing. Het is maar dat je het (w)eet!

Lezing: De weg naar meer vitaliteit. Weet wat je eet!

Lezing: De weg naar meer vitaliteit. Weet wat je eet!

Alles ziet er anders uit als ……de zon schijnt! Een open deur, dat weet iedereen. Ik zou er een variatie op willen maken; “Alles ziet er anders uit als je vitaal en energiek bent’. Wat gaat alles dan een stuk gemakkelijker. Helaas is een gebrek aan vitaliteit voor ruim 60% van de Nederlanders de reden van hun bezoek aan de huisarts, blijkt uit cijfers. Zowel jonge als oudere mensen geven in de spreekkamer van de huisarts aan dat ze niet tevreden te zijn over hun vitaliteit.

Wandel-lezing + lunch: Alles draait om happy hormonen.

Wandel-lezing + lunch: Alles draait om happy hormonen.

Als je hormonen 'happy' zijn, ben jij het ook! Wist je dat hormonen nagenoeg alles in je leven beïnvloeden? Van je eetlust, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, je stemming, de snelheid van verouderen maar ook je concentratie en energie? Hoor tijdens de wandeling door de prachtige natuur van Sellingen wat je zelf qua voeding en leefstijl kunt doen voor een gezonde hormoonbalans. Een beter moment om te starten dan het voorjaar is er bijna niet. Laat je verleiden door de ontluikende natuur in het voorjaar. Het biedt ook tal van ingrediënten voor een over(h)eerlijke voorjaarslunch!

Cursussen voor professionals

Cursussen voor professionals

Rineke Dijkinga geeft regelmatig cursussen voor beroepsbeoefenaars in opdracht van de Stichting Ortho Health Foundation. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die in de gezondheidszorg werken en die een duidelijke affiniteit hebben met orthomoleculaire geneeskunde en/of -voeding.