Trainingen & workshops

Overzicht van outdoor trainingen, workshops en wandellezingen van Rineke & haar team:

Alle wandellezingen, trainingen en workshops vinden plaats op Heerlijk Westerwolds Land. Waar kunnen we beter het verhaal doen over MOOI eten en wat dat doet voor jouw gezondheid, die van de bodem, de natuur en het milieu dan gewoon buiten, op het land? En hoe leuk is het om het eten dat je voorgeschoteld krijgt in levende lijve te 'ontmoeten' op het land? Het is onze  passie om jou te inspireren om te gaan DOEN; om je de kracht van eerlijk, onbewerkt, divers & lokaal eten op je bord te laten toveren. Als jij, na je training, geïnspireerd met mes en vork aan de slag gaat voor jouw gezondheid, dan ga je automatisch voor de gezondheid van de aarde en alles wat erop leeft. Als je na je bezoek ons verhaal ook nog verder vertelt aan je keukentafel of op je werk......dan maken we grote stappen! Daar zijn wij van overtuigd. Waar we ook van overtuigd zijn is dat, als we je een stapje op weg mogen helpen, dat eten niet alleen je trek stilt maar ook weer een stuk verbinding kan geven met alles wat leeft.

Inspiratietrainingen Mooi Eten op Heerlijk Westerwolds Land

Tweedaagse Inspiratietrainingen op Heerlijk Westerwolds Land 

Wil jij écht aan de slag en gaan eten zonder pakjes en zakjes? En je (darm)gezondheid en vitaliteit een dienst bewijzen bij alles wat je in je mond stopt? Leren beter om te gaan met alle voedselverleidingen die lonken? Je creativiteit te gebruiken in de keuken? In een handomdraai elke dag gezond, kleurrijk, lekker en volwaardig eten op tafel zetten? Als jouw antwoord volmondig ja is, dan ben je van harte welkom op deze 2-daagse ‘MOOI Eten inspiratie training’ waarin wij je inspireren om ‘baas in eigen pan & buik te worden’. En waarmee je ook direct weer een beetje baas in je eigen portemonnee wordt. Je gaat dan namelijk met het seizoen mee eten, eten wat jouw regio biedt, recepten ‘omkatten’ met wat je in huis hebt of in de aanbieding vond, volop gebruik maken van de rijke gaven van moeder natuur, eten in je vensterbank verbouwen etc. Klik hier voor meer informatie. 

In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

Dagtraining Droogoven: de keuken in met Rineke voor MOOI Eten

Ik heb er zelf ongelooflijk veel plezier in om de zomerse overvloeden te drogen: of het nu onkruiden, groente, fruit, plantenwortels of bloemen zijn. Ik maak er eindeloos veel dingen van: thee, pesto, crackers, fruitleer, fruitstukjes voor muesli, koek, bonbons, bouillon etc etc. Ik draag heel graag al mijn kennis en inspiratie over op jou. Zodat jij het thuis en in jouw omgeving ook weer verder kunt verspreiden. En uiteraard zal ik de hele dag ingaan op de effecten voor jouw gezondheid bij alles wat we verzamelen, verwerken en eten.

In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

  Dagtraining MOOI Pickelen: de keuken in met Peter van Berckel

  Fermenteren en pickelen zijn oude conserveringsmethoden die momenteel enorm in de belangstelling staan. Niet alleen vanwege het aspect van het duurzaam bewaren van voedsel. Juist de enorme smaaktransformaties die in het natuurlijke proces ontstaan én de goede invloed op (darm)gezondheid maakt dat vele mensen zich willen verdiepen in dit onderwerp. Peter schreef ook een prachtig boek over pickles maar deelt zijn kennis ook graag via trainingen, workshops en de Groene Kookacademie. Je begrijpt vast dat wij supertrots zijn dat dé pickle expert van Nederland naar Heerlijk Westerwolds Land komt. 

  In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

  Weekendtraining 'Vergroot de biodiversiteit in jouw tuin/omgeving' met ecologe Wankja Ferguson

  Een must voor iedereen die met voedsel bezig is: of het met de verwerking, de teelt of de informatieverstrekking te maken heeft. Een groot deel van onze voedselvoorziening is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen. Hoe richt je je omgeving zo in dat je deze belangrijke schakels in het ecosysteem aantrekt en laat overleven zodat ze hun werk kunnen doen? De benadering van Wankja is meer dan praktisch, uitnodigend en zorgt dat er een hele wereld achter je eten en biodiversiteit voor je opengaat. De uitgebreide lunches op deze dagen worden verzorgd door Rineke en haar team. 

  In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.


  Zomerse Hamsterdagen

  Twee daagse training 'De zomerse overvloed bewaren'. Wat een enorme hoeveelheid voedsel is er toch, zeker in het voorjaar en in de zomer. En wat een overvloed aan krachtpatsers: de kleurrijke antioxidanten in fruit, bloemen, groente en (on)kruiden. 'Hamster' deze voorraden en verwerk ze voor de herfst en winter. In droogovens, om ze in te maken als zoetzuur etc. Wij vinden het ongelooflijk leuk om dit weer over te dragen op consumenten, koks, therapeuten, instellingen, bedrijven en studenten. Sla daarom in de zomermaanden je slag om de koude herfst en winter lekker en gezond door te komen. Of je nu een tuin hebt of niet, iedereen kan in de zomer op scharrel gaan om te hamsteren. Wij doen dit graag een heel weekend met jou en delen graag onze kennis met jou. Zodat jij het in jouw omgeving weer kunt overdragen. Laten we de zomerse overvloeden verwerken om op een lekkere, gezonde en betaalbare manier de koude maanden door te komen.

  In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

  Tweedaagse training " Ambachtelijk Brood Bakken"

  Aan de slag in onze buitenkeuken, op het land met ambachtelijk bakker Piet Smit (bekend van Bio bakkerij Driekant). We gaan MOOI brood bakken: zuurdesembrood van oude, onbespoten volkoren granen is op zich niet moeilijk. Maar je moet wel de kneepjes van het vak kennen. Rineke zal ook een deel van het programma doen en uitleggen wat de meerwaarde is van fermentatie, oude (onbespoten) granen en de gezondheid van mens, natuur en milieu. Samen kneden, proeven, bakken, genieten, eten en daarna thuis aan de slag!

  In 2023 zijn er geen verder data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

  Voor complementaire & reguliere gezondheidsadviseurs

  Voeding & spijsverteringsklachten. 

  Outdoor training op Heerlijk Westerwolds Land. Klik hier voor meer informatie 

  In 2023 zijn er geen data meer voor deze training. Begin januari maken we het programma voor 2024 bekend.

  Een wandeling, dag of training met je eigen groep?

  Wil je dat we voor jouw eigen groep/bedrijf een lezing/training of wandeling op maat organiseren? Dat doen we graag. Informeer naar de mogelijkheden en thema's via info@rinekedijkinga.nl. Minimale groepsgrootte voor trainingen/lezingen op maat is 12 personen.

  Outdoor trainingslocatie Heerlijk Westerwolds Land

  We zijn de hele dag buiten tijdens een training, ofwel in de tent ofwel op het land. Ook lunchen doen we op het land. Neem dus altijd wat extra kleding mee. We werken met kleine groepen. Mocht het weer het onverhoopt niet toelaten, dan kunnen we alsnog naar binnen. Dan zal de inhoud van de training via een Powerpoint getoond worden.

  De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

  Thomas Edison, 1847

  De mens heeft het web des levens niet geschapen, hij is niet meer dan een draadje ervan. Alles wat hij het web aandoet, doet hij zichzelf aan.

  Wijsheid Cree Indianen