Lezingen

Overzicht van outdoor lezingen, trainingen en wandelingen van Rineke:

Alle lezingen, trainingen en cursussen zijn vanaf 2022 gepland op Heerlijk Westerwolds Land. Waar kan ik het verhaal over voeding, gezondheid, de bodem en alles wat de natuur te bieden heeft beter doen dan gewoon buiten, op het land? En is het niet leuk om het eten dat je voorgeschoteld krijgt in levende lijve te 'ontmoeten' op het land? Ik vertel je heel graag over de innige relatie tussen jouw gezondheid en die van ons voedsel, de bodem, de natuur en het milieu. Mijn passie is om jou te inspireren om de kracht van eerlijk, onbewerkt, divers op je bord te toveren. Zodat jouw gezondheid daar optimaal bij gebaat is. En als jij voor jouw gezondheid gaat, dan ga je automatisch voor de gezondheid van de aarde en alles wat erop leeft. 

Voor alle geïnteresseerden:

Twee dagen 'Mooi eten | Mooi Leven' met Tim, Leah, Margot & Rineke

  • 24 en 25 september 2022.  

De MOOI Eten | Mooi Leven training inspireert jou om je focus te verleggen; van welvaart, werkdruk en eindeloze groei, naar kwaliteit van leven. Tijdens deze tweedaagse outdoor training reiken we je handvatten aan om weer te verbinden met natuurlijk voedsel, de natuur, kruiden en alles wat het buitenleven biedt. Terug naar de basis. Klik hier voor meer informatie. Klik hier om je op te geven.

Biodiversteits training door Wankja Ferguson op Heerlijk Westerwolds Land

  • 3 & 4 september

Een prachtige tweedaagse training waarin biodiversiteit de hoofdrol speelt. Hoe kan iedereen in zijn tuin/omgeving de biodiversiteit verhogen? Klik hier voor meer informatie of om je op te geven

Voor complementaire & reguliere gezondheidsadviseurs

Momenteel staan er geen nieuwe data gepland op Heerlijk Westerwolds Land. Wel kunt u een training van Rineke volgen bij Thermen Retraits. De eerste staat gepland op:

28 oktober a.s. in Thermen Bussloo: Alles draait om je (stress)hormonen.

Nieuwe data worden altijd vermeld in de nieuwsbrief. Klik hier om u daarvoor aan te melden.

Een wandeling, dag of training met je eigen groep?

Wil je dat we voor jouw eigen groep/bedrijf een lezing/training of wandeling op maat organiseren? Dat doen we graag. Informeer naar de mogelijkheden en thema's via info@rinekedijkinga.nl. Minimale groepsgrootte voor trainingen/lezingen op maat is 12 personen.

Over de lezingen

Rineke Dijkinga verzorgt diverse lezingen over allerlei thema's: 'Alles draait om je hormonen', "Weet wat je eet bij chronische stress", "Eet je darmen gezond" en/of "Jouw brein geniet alleen van echt eten". Zij geeft deze op haar eigen locatie Heerlijk Westerwolds Land. Tijdens de lezingen nemen we een kijkje achter de schermen van ons lichaam & brein voeding om te weten wat je lichaam en brein nodig hebben aan optimale bouw- en brandstoffen. Zelfs/juist als je al langere tijd klachten hebt en te horen hebt gekregen dat je 'ermee moet leren leven'. Ontdek, ervaar en ontvang volop tips wat de juiste voeding voor je gezondheid kan doen. Het eten wat je geserveerd krijgt heeft altijd een duidelijke link met het onderwerp van de lezing. De rode draad die door alle lezingen heenloopt wordt prachtig verwoord door beide onderstaande quotes. Als wij gezond willen zijn/blijven/worden dan is het belangrijk om iets te weten over de geniale werking van ons lichaam maar ook over de innige connectie tussen onze gezondheid en die van onze omgeving.

Rineke hoopt van harte dat deze wijsheden mensen inspireert om thuis aan de slag te gaan met echt, onbewerkt, duurzaam en (h)eerlijk voedsel. We moeten het gewoon (w)eten!

Let op: in alle lezingen zit een stukje overlap met haar boeken en de andere thema's: alles heeft immers met elkaar te maken. Het brein kun je niet los zien van onze darmgezondheid, hormonen zijn onlosmakelijk verbonden met het thema stress en ook weer darmen. Heeft u alle boeken van Rineke van A t/m Z gelezen? Dan zal een lezing wellicht te weinig nieuwe informatie toevoegen aan uw kennis. Maar dit is wat een van de deelnemers erover zei:

We hebben beiden genoten van de Happy Hormonen Lunchwandeling. Wij waren beiden al in het bezit van je boek "Alles draait om je Hormonen" en ik had zelf al eens een lezing van je meegemaakt, maar we hadden toch beiden het gevoel weer geheel nieuwe dingen te horen. We gaan weer volop met het boek aan de slag. Het was eigenlijk een hele zinvolle ‘opfrisdag’! Ook nog de complimenten voor jouw team: lekker buiten gelopen en gegeten, de maaltijd, de drankjes etc. hebben ons goed gedaan. Ook al kwamen we van ver, het was de reis alleszins waard!

Plony Epping

Outdoor trainingslocatie Heerlijk Westerwolds Land

We zijn de hele dag buiten tijdens een training, ofwel in de tent ofwel op het land. Ook lunchen doen we op het land. Neem dus altijd wat extra kleding mee. We werken met kleine groepen. Mocht het weer het onverhoopt niet toelaten, dan kunnen we alsnog naar binnen. Dan zal de inhoud van de training via een Powerpoint getoond worden.

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

Thomas Edison, 1847

De mens heeft het web des levens niet geschapen, hij is niet meer dan een draadje ervan. Alles wat hij het web aandoet, doet hij zichzelf aan.

Wijsheid Cree Indianen