Agenda - Lezingen Rineke Dijkinga

Hieronder een overzicht van de (wandel)lezingen & Dinner Lectures van Rineke bij PUUR Westerwolde.

Voor alle geïnteresseerden:

Voed-stappen met Rineke. Op verzoek van groepen kan Rineke deze 'wandelcursus' met lunch en diner organiseren. Rineke je alles vertelt over hormonen, brein, darmen en wat deze te maken hebben met écht eten. Klik hier voor meer informatie.

Heel binnenkort verschijnen de data voor de 'Twee dagen met Rineke 2021' online

Voor professionals in de gezondheidszorg:

16 oktober 2020: Darmen en Brein Dag voor professionals in de gezondheidszorg. Klik hier voor meer informatie. VOL!

Nieuwe data worden vermeld in de nieuwsbrief. Klik hier om u daarvoor aan te melden. Wil je met je eigen groep/bedrijf een lezing, Dinner Lecture of Professional Dag doen? Ook dat kan bij minimaal 12 personen. 

Over de lezingen

Rineke Dijkinga verzorgt diverse lezingen over allerlei thema's: 'Alles draait om je hormonen', "Weet wat je eet bij chronische stress", "Eet je darmen gezond" en/of "Jouw brein geniet alleen van echt eten". Zij geeft deze op verzoek op locatie en tevens in haar eigen locatie PUUR Westerwolde. Tijdens de lezingen nemen we een kijkje achter de schermen van ons lichaam & brein voeding om te weten wat je lichaam en brein nodig hebben aan optimale bouw- en brandstoffen. Zelfs/juist als je al langere tijd klachten hebt en te horen hebt gekregen dat je 'ermee moet leren leven'. Ontdek, ervaar en ontvang volop tips wat de juiste voeding voor je gezondheid kan doen. De rode draad die door alle lezingen heenloopt wordt prachtig verwoord door onderstaande quotes. Als wij gezond willen zijn/blijven/worden dan is het belangrijk om iets te weten over de geniale werking van ons lichaam maar ook over de innige connectie tussen onze gezondheid en die van onze omgeving. 

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

Thomas Edison, 1847

De mens heeft het web des levens niet geschapen, hij is niet meer dan een draadje ervan. Alles wat hij het web aandoet, doet hij zichzelf aan.

Wijsheid Cree Indianen

Rineke hoopt van harte dat deze wijsheden mensen inspireert om thuis aan de slag te gaan met echt, onbewerkt, duurzaam en (h)eerlijk voedsel. We moeten het gewoon (w)eten!

Let op: in alle lezingen zit een stukje overlap met haar boeken en de andere thema's: alles heeft immers met elkaar te maken. Het brein kun je niet los zien van onze darmgezondheid, hormonen zijn onlosmakelijk verbonden met het thema stress en ook weer darmen. Heeft u alle boeken van Rineke van A t/m Z gelezen? Dan zal een lezing wellicht te weinig nieuwe informatie toevoegen aan uw kennis. Maar dit is wat een van de deelnemers erover zei: 

" We hebben beiden genoten van de Happy Hormonen Lunchwandeling. Wij waren beiden al in het bezit van je boek "Alles draait om je Hormonen" en ik had zelf al eens een lezing van je meegemaakt, maar we hadden toch beiden het gevoel weer geheel nieuwe dingen te horen. We gaan weer volop met het boek aan de slag. Het was eigenlijk een hele zinvolle ‘opfrisdag’! Ook nog de complimenten voor jouw team: lekker buiten gelopen en gegeten, de maaltijd, de drankjes etc. hebben ons goed gedaan. Ook al kwamen we van ver, het was de reis alleszins waard! Plony Epping."

Bloemen en onkruiden salade PUUR Westerwolde