Zomerfruit taart zonder oven

Zomerfruit taart zonder oven

Een nieuwe zomertaart gemaakt. Zonder gluten, zuivel of toegevoegde suikers. Super gemakkelijk te maken, zonder oven. En voor wie geen wijnbessen heeft, van ander zomerfruit is het vast ook erg lekker!

Bereiding

Doe ze havervlokken, pindakaas/notenpasta, kokosraps, honing en kokosolie in een kleine blender en meng het tot een smeuiige massa. Verdeel het mengsel egaal over een met bakpapier ingevette taartvorm. Zet in de koelkast. Als het opgestijfd is leg je het vol met mooi rood zomerfruit. Verkruimel er wat gehakte noten (amandelen, cashew- of pecannoten) over. Maak de 'slagroom', doe het in een spuitzak en verdeel het mooi over de vruchten. Laat weer opstijven in de koelkast. Doe er vlak voor het opdienen nog wat vers fruit en eventueel wat gehakte noten, wat cacaonibs of wat honing over.

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 150 gram havermoutvlokken (of andere vlokken)
  • 100 gram pindakaas of notenpasta
  • 75 gram kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • een paar handen rood fruit (min. 400 gram)
  • 100 gram gehakte noten
  • 200-300 gram kokosmelkslagroom 30% (Terrasana)
  • garnering; nog wat zomerfruit, wat cacaonibs, wat honing, een paar bloemen etc.

Gezondheidstips

Dergelijke taarten vind ik een uitkomst! Als je altijd een blikje kokosmelk of kokosmelkslagroom in de koelkast hebt staan, heb je binnen een kwartier een taart in de koelkast staan. Niks leuker om van de 'zwarte- en rode bessentijd' geruisloos over te gaan naar 'wijnbessen tijd' en daarna de (wilde) pruimen en frambozen. Bij alles wat ik voor het eerst in het seizoen eet denk ik: "Dit is echt het lekkerste wat de aarde ons schenkt". Dat is ook zo mooi van mee-eten met het seizoen, elke keer die fantastische smaaksensaties die elkaar opvolgen. 
Daarom een nieuwe wijnbessen-zomertaart gemaakt, wederom als dank voor onze vrijwilligers die al deze bessen helpen plukken. Super gemakkelijk te maken, zonder oven. En voor wie geen wijnbessen heeft, van ander zomerfruit is het vast ook erg lekker!

Heb je geen tuin? Kijk dan eens via pluktuinen.nl waar je in jouw omgeving onbespoten fruit kunt plukken. Want hoe lekker zo'n taart ook is, hij is pas lekker voor je gezondheid als je onbespoten/gifvrij fruit kiest. Anders moeten je lijf en brein immers afrekenen met heel wat hormoonverstorende stoffen en mis je de belangrijke antioxidanten uit rood fruit. Eigenlijk gek dat je daar zo weinig over hoort in de krant of op het nieuws: zonder antioxidanten kunnen ons lijf en brein hun belangrijke 'revisie werkzaamheden' niet eens uitvoeren. En kunnen we bijvoorbeeld geen ontstekingen te lijf.

Voedingswaarde per 100 gram/per portie; ik was even benieuwd naar de voedingswaarde van deze taart en heb hem berekend: Kcal, 272, Eiwit 5.9 gram, Koolhydraten 14.2 gram, waarvan suikers 5.2 gram. Vet 20 gram, waarvan verzadigd 11 gram en EOV 4.8 gram, Vezels 3.9 gram, zout 0,06 gram.