Recepten

Goed voor de aarde

Dutch Mushroom Burger

Dutch Mushroom Burger

Aarde, Darmen

Dat ik fan van haver ben, weten jullie natuurlijk al lang. Maar dit gerecht overtreft mijn stoutste verwachtingen. De Dutch Weed Burger zegt de beste burger van de planeet te zijn. Ik opteer met deze voor de lekkerste burger van de planeet. Zonder soja en gluten bovendien. En met volop beta-glucanen om voldoende boterzuur aan te maken. Super gezond, super lekker!

Bekijk recept
Zoet pittige stoofschotel

Zoet pittige stoofschotel

Aarde, Celbescherming, Hart en vaten

Als je vlees eet, eet dan goed vlees; van dieren die hebben losgelopen en hebben gegraasd. Wees alert op de herkomst van je vlees. En als je zulk vlees hebt bemachtigd: bereid het dan ook op een gezonde manier.

Bekijk recept
Citroen gember Kipcurry

Citroen gember Kipcurry

Aarde, Darmen, Ontstekingen

Bekijk recept
Mediterrane quinoa salade

Mediterrane quinoa salade

Aarde, Celbescherming

Door deze kleurrijke salade krijg je een scala aan verschillende antioxidanten; elke kleur groente/fruit heeft zijn eigen specifieke antioxidant werking.

Bekijk recept
Kippen-kokos-groentesoep

Kippen-kokos-groentesoep

Aarde, Darmen

Wit vlees blijft, ten opzichte van rood vlees, vele malen gezonder. Dat bleek ook weer uit de laatste onderzoeken van het Wereld Kanker Fonds en de Hartstichting.

Bekijk recept
Tomatenspread

Tomatenspread

Aarde, Bloedsuikerspiegel

Probeer een mooie verdeling over de dag te maken voor wat betreft dierlijke en plantaardige eiwitten. Eet je ’s avonds vlees, eet dan op brood geen kaas of vlees. Andere lekkere eiwitten om op brood te doen zijn: avocado, ei, tahin, notenpasta, eigengemaakte eiersalade en/of zelfgemaakte chocoladepasta van bijvoorbeeld rauwe chocola.

Bekijk recept
Nieuwste boek van Rineke Dijkinga

NIEUWSTE BOEK: Je brein vitaal - met elke hap een gezonde stap

Ons brein is een grootverbruiker van voedingsstoffen en stelt hoge eisen aan de kwaliteit, diversiteit en vitaliteit van ons voedsel. Een gezonde darm is misschien wel de hoofdrolspeler als het gaat om onze brein vitaliteit. Dit boek biedt volop aanknopingspunten en 110 heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan. 

Mooi Eten magazine + Boek je Brein vitaal

NIEUW: bookazine 'Mooi Eten - Goed om te weten'. Special Hormonen. Klik hier voor meer informatie over het bookazine.