Hartige pompoentaart op zonnewende feestje

23 december 2022

pompoentaart voor serotonineboost

Ook pompoentaart maken? Of misschien wil je de dag wel goed beginnen met deze heerlijke, ontstressende, pompoen ontbijtcake. Bij Hofweb zijn in week 51 de pompoenen in de aanbieding. In groot en kleiner formaat.

Hoe toepasselijk: pompoentaart serveren op ons zonnewende feestje dat we 21 december hadden op ons land. We hebben de kortste dag weer gehad. Joehoe! Heerlijk dat de dagen weer langer worden. Ik heb heel veel hapjes gemaakt voor onze genodigden, allemaal van de oogst van het afgelopen jaar. Zoals deze overheerlijke hartige pompoentaart (uit mijn boek Alles draait om je hormonen)

De ingrediënten in de taart werken in op onze serotonine huishouding: de neurotransmitter die ons stabiel houdt wat betreft stemming en energie. Die onze darmen ontspannen houdt, die bijdraagt aan een gezonde slaap en betrokken is bij beheersing van onze eetlust. En niet te vergeten bij pijngevoeligheid. Die neurotransmitter gedijt niet alleen op gezond voedsel maar is ook gebaat bij voldoende daglicht. Mooie analogie dus op deze dag 'dat het licht terugkeert'.

magazine mooi eten mooi leven
Meer inspiratie voor eenvoudige maar feestelijke recepten vind je in het bookazine MOOI Eten | MOOI Leven