Mediterraan verrassingsdiner op Heerlijk Westerwolds Land

21 maart 2024

Een grote droom van mij: Mediterraan/Italiaans dineren, buiten op het land aan lange gedekte tafels. Urenlang in goed gezelschap, (h)eerlijk eten en drinken en optimaal genieten van het MOOIE voedsel dat de grond ons elk jaar weer in overvloed schenkt.

Daarom ben ik zo blij dat mijn droom voor de tweede keer uitkomt  met 2 fantastische koks die dit mogelijk maken. Die niets liever doen dan met het MOOIS van Nederlandse bodem in een viergangen verrassingsdiner voor jou bereiden. Chef Mimo van Ristorante D’Oliviera is Italiaan (ik kom er al jaren) kookt met hart en ziel de heerlijkste Italiaanse maaltijden. Hij kent bijna alle telers/boeren/producenten achter het eten dat hij serveert. En natuurlijk bereidt hij ook heel wat met ingrediënten uit zijn thuisland. Chef Bob (van Brussels Lof) is ook altijd op scharrel om zijn gasten met het mooiste, lokale, duurzame eten van het seizoen te verblijden. Hij en zijn sommelier, die ook aanwezig zal zijn, zijn bovendien altijd op zoek naar de schoonste, lekkerste bio- en natuurwijnen. Dit trio gaat jou en je smaakpapillen dus verwennen.

Met een deel van de opbrengst van dit diner doneer je automatisch een bedrag om ons plan - dat wij vanaf Heerlijk Westerwolds Land aan het ontwikkelen zijn- te kunnen doorontwikkelen. Zodat we uiteindelijk overal in Nederland het jaarrond, veel meer van eigen grond kunnen eten. Lees hier ons plan. Met ons allen kunnen we zo de kleine duurzame boer, die zijn grond en de biodiversiteit koestert, ondersteunen.

Ben je van plan om een dagje eerder naar Westerwolde te komen? Op 14 september organiseren we ons allereerste outdoor seminar: De boer, de kok en de arts | Over de bodems onder je gezondheid. 

Het verhaal achter het diner

Eten is niet alleen genieten vanwege de smaak of omdat het er zo mooi uitziet of gezond is. Eten is ook genieten vanwege de verhalen en het 'gezicht' erachter. Laat dat maar aan een Italiaanse kok als Mimo over. Hij schreef deze prachtige ode over het diner in 2023 dat hij en Bob die middag in 2023 maakten;

Italia, dat is een rijkelijk gedekte tafel, niet alleen voor fijnproevers maar ook voor liefhebbers van eenvoudige, authentieke, huiselijke gerechten. We nodigen u uit om aan deze rijke tafel aan te schuiven en kennis te maken met de kookstijlen van verschillende Italiaanse streken. “Goede voeding voedt volgens de Italianen ook de geest”. We beginnen onze reis vanuit Liguria met haar mooie tomaten, basilicum, overheerlijke olijfolie en vooral Pane Casalingo huisgebakken olijvenbrood. Daarna gaan we een kijkje nemen in Toscana. Eeuwenlang was het een arme streek daarom wordt het La cucina Magra genoemd. We maken kennis met La pasta Ripiena ofwel gevulde pasta Bereid met boter, salie en Pecorino Toscano. Even pauze. We vervolgens onze reis naar Pesaro om La Cenerentola “Assepoester” te ontmoeten en met Rossini te koken!! Tournedos alla Rossini. We gaan zorgen dat Opera Buffa terugkeert naar Sellingen. Wie deze verrukkingen aan zich voorbij laten gaan, is niet goed bij zijn hoofd!! Zonder groente is de Italiaanse keuken ondenkbaar!! We stoppen in Lazio om de kookkunst van de oude Romeinen te proeven: gepofte groenten met gebakken geitenkaas, eetbare bloemen en onkruid.

Na een Heerlijke Barolo en Arneis uit het Barolo dorpje gaan we samen vanuit le Langhe de Montblanc beklimmen!! Op de top staat seizoen fruit met ijs van de boeren met meringue en eekhoorntjesbrood

Mimo & Bob

Wat het dit jaar zal worden: we gaan het zien! Het weer en het seizoen zullen bepalen wat er dit jaar geoogst gaat worden van de ruim 45 mini-akkers op Heerlijk Westerwolds Land. 

Kom je dineren?

Locatie: Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen. Buiten op het land, in outdoortenten. 

Setting: er zal aan 7-10 tafels gegeten worden. 

Kosten: € 119,95,00 p.p (incl. een donatie voor ons plan)

Datum: 15 september 2024 (van 12.00 - 16.00 uur of van 17.00 - 21.00 uur)

Het Mediterrane diner: is een combinatie van vegetarisch en een beetje vlees. Je kunt aangeven bij de reservering als je 100% vegetarisch of vegan wilt eten. En ook je bepaalde voedingsmiddelen niet wilt/mag eten.

Inbegrepen: viergangen diner, bio-/natuurwijn, water, of andere drankjes. En een (digitale) rondleiding over het land met Rineke en Jan over het gezondheidseffect van Mediterraan voedsel in relatie tot de bodem. Plus een aardigheidje van Rineke om mee naar huis te nemen.

Overnachten? In de buurt van Heerlijk Westerwolds Land zijn veel campings en B&B’s. Zie via de reserveringsknop hieronder.

Annulering: kan kosteloos tot 14 dagen van tevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt om 50% van het bedrag aan u te berekenen.

Klik hier om te reserveren voor de middag Klik hier om te reserveren voor de avond

Een dag eerder houden we ons outdoor seminar op het land

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis gratis kan blijven delen.