Afbeelding niet beschikbaar

Wilde hamsters met een B3 tekort

Rineke Dijkinga 1 februari 2017 6392

Heel bijzonder vond ik dit artikel (1) in het NRC: korenwolven (soort wilde hamster) krijgen tekorten aan vitamine B3 als ze uitsluitend mais te eten krijgen. Ze krijgen dan een vorm van de gebreksziekte Pellagra. Gevolg: “De korenwolven op maisdieet vertoonden geen moedergedrag meer.

Lees verder

Nieuw: Lekker Gezond 2!

Rineke Dijkinga 25 november 2016 5088

Leuk nieuw nummer van Lekker Gezond. Leuke, makkelijke herfstrecepten. En weer mooie achtergrond informatie over zout, botontkalking en een erg leuk item over 'emotie eten'.

Lees verder

Commotie over B6 na uitzending Radar

Rineke Dijkinga 6 september 2016 41563

Dat was weer een volle mailbox gisteren over vitamine B6 na de uitzending van Radar op tv. Toch een paar nuances wat mij betreft. Niet omdat ik meen de waarheid in pacht te hebben. En ook niet om het te ontkennen: ook ik zie soms mensen met klachten door zeer hoge doseringen vitamine B6. Maar veel vaker zie ik mensen met een flink tekort aan B6!

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

De zee en onze gezondheid

Rineke Dijkinga 7 augustus 2016 3181

Duidelijker dan dit filmpje kan het niet gezegd worden: de zee en de oceanen zijn ongelooflijk belangrijk voor onze gezondheid. Daarom gaan we zeker door met een donatie aan Sea First Foundation van elk verkocht van Rineke.

Lees verder

Een nieuw lifestyle magazine: Lekker Gezond

Rineke Dijkinga 22 juli 2016 8017

Aan de titel 'Lekker Gezond' op te maken dacht ik dat er weer een nieuw blad zou verschijnen met alleen recepten. Maar nee hoor, wel wat recepten maar verder allemaal mooie achtergrond informatie en leuke sprankelende interviews over 'echte' voeding.

Lees verder

Het 100.000ste boek van Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga 24 mei 2016 4726

Ze is orthomoleculair geneeskundige, geen auteur. De ‘honger’ van mensen naar duidelijke informatie over de link tussen voeding, milieu en hun eigen gezondheid zette haar aan het schrijven. In 5 jaar tijd schreef ze vier zeer succesvolle boeken -met honderden gemakkelijke recepten en veel informatie- met deze week het 100.000ste exemplaar dat van de drukpersen rolt.

Lees verder

Opgeruimd lentegevoel

Rineke Dijkinga 10 april 2016 14288

Dit artikel gaat over het letterlijk ‘opruiming houden’ in je lichaam met heerlijk reinigende voorjaars voedingsmiddelen. Maar ook over voedingstoffen die je kunt eten voor een opgeruimd gevoel in de figuurlijke zin.

Lees verder