Blog van Rineke Dijkinga

Melde: "If you can't beat it, eat it!"

Melde:

21 augustus 2020 Rineke Dijkinga 3389

Wat een jaar: wat betreft de droogte van het voorjaar en de lange hittegolf die er achter aan kwam. De gewassen, ook op Heerlijk Westerwolds Land kreunen, zuchten en worstelen met de omstandigheden. Lang niet alle gewassen zullen het redden, is de verwachting. Maar er is 1 plant die zich er niets van aantrekt. Sterker nog, het lijkt wel of hij nog beter gedijt bij deze extreem hete en droge periode. Daar waar je overal om je heen gele, dorre en soms verwelkte planten ziet tiert de Melde welig en groeit als....onkruid!

Voor de camera van HCN TV

Voor de camera van HCN TV

1 augustus 2020 Rineke Dijkinga 2305

RINEKE VOOR DE CAMERA IN EEN HORMONEN DOCUMENTAIRE

Dagen heb ik voor de camera gestaan om een 4 uur durende video op te nemen. Deze is binnenkort te zien op het platform van HCN TV, Health Channel Netherlands.

Heerlijk Westerwolds land weer een gezonde stap verder

Heerlijk Westerwolds land weer een gezonde stap verder

21 april 2020 Rineke Dijkinga 3950

Eetbare houtwallen en bosranden rondom de kleine akkers die de biodiversiteit verhogen, het bodemleven verbeteren, de kleinere boer van extra inkomsten voorzien, ons landschap verfraaien en ons lekker, lokaal, voedzaam, divers & vitaal eten schenkt dat de gezondheid van de mens optimaal ten goede komt.

Chronisch gezond(er) eten. Zeker in tijden van stress

Chronisch gezond(er) eten. Zeker in tijden van stress

20 maart 2020 Rineke Dijkinga 13349

Triage, een principe uit de oorlog, werd vorige week in Italiaanse ziekenhuizen opeens weer actueel. President Macron had het zelfs over oorlog: een gezondheidsoorlog. In jouw lichaam kan ook sprake zijn van een soort triageprincipe als het gaat om jouw gezondheid. In dit artikel leg ik je dat graag uit.

Maandelijkse column in Gezond Nu

Maandelijkse column in Gezond Nu

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 3576

Elke maand heb ik in 2020 'mijn' eigen twee pagina's in Gezond NU. Een column + een recept + allerlei gezonde weetjes. Zelf maken is echt de trend voor 2020. Die is me natuurlijk op het lijf geschreven.

De natuur als bodem van ons bestaan

De natuur als bodem van ons bestaan

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 2468

Ik schreeft een artikel voor een vakblad over de innige relatie tussen onze gezondheid en die van de aarde. Vaak vraag ik me af wat ‘Moeder Natuur’, als ze zou kunnen praten, vertellen of schrijven, ons aan zinvols zou willen meegeven.