Blog van Rineke Dijkinga

Science fiction wake-up call

Science fiction wake-up call

29 oktober 2018 Rineke Dijkinga 949

25 oktober 2018 in het NRC: Wat als we stoppen met vlees eten? Een mooi geschreven wake-up call, vind ik. Maar zover hoeft het misschien niet te komen als we vanaf vandaag gaan inzetten op minstens de helft minder dierlijk eiwit- en dan eerlijk en duurzaam- en VEEL minder voedselverspilling en voedselkilometers? Als we voedsel uit Nederland nu eens als eerste kopen? Ook dan maken we grote stappen voor onze eigen gezondheid en die van de aarde.

Koolhydraatarm toch niet zo gezond?

Koolhydraatarm toch niet zo gezond?

29 oktober 2018 Rineke Dijkinga 4022

Wat heb ik de laatste tijd veel vragen gehad over een zesjarig onderzoek naar rol van koolhydraten op onze levensverwachting (15248 personen)*. Hieruit bleek dat mensen die 50-55% aan koolhydraten aten (groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten) de hoogste levensverwachting hadden. Mensen die minder dan 40 of meer dan 70 % aan koolhydraten aten, liepen de meeste risico's wat betreft hun levensverwachting: zij hadden volgens dit onderzoek een 20% hogere sterftekans. Paniek voor de mensen die brood hebben afgezworen, Paleo-, ketogene- of koolhydraatarme dieten volgen? Natuurlijk is het, zoals altijd met voedingskwesties, weer niet zo zwart wit. Maar is koolhydraten flink in de ban doen gezond? 

Eet een wereldmenu bij PUUR Westerwolde

Eet een wereldmenu bij PUUR Westerwolde

30 augustus 2018 Rineke Dijkinga 2239

16 Oktober is het Wereld Voedsel Dag. Deze dag is in het leven geroepen om in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij ons voedsel en onze voedselkeuze.

Missie geslaagd, tijd voor een volgende stap

Missie geslaagd, tijd voor een volgende stap

23 augustus 2018 Rineke Dijkinga 6735

De webshop gaat sluiten. Ik ga door met mijn grootste passie.

Naakt smaakt - kookwedstrijd

Naakt smaakt - kookwedstrijd

16 augustus 2018 Rineke Dijkinga 1053

Maak jij het winnende lunchrecept tijdens het Voedfestival?

Nieuwe naam en nieuwe huisstijl voor à la Rineke

Nieuwe naam en nieuwe huisstijl voor à la Rineke

28 april 2018 Arien de Korte 2369

Per 1 mei krijgen de à la Rineke-producten een nieuw jasje. Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, maar wel dezelfde passie: échte voeding van PUUR Rineke.