Blog van Rineke Dijkinga

Maandelijkse column in Gezond Nu

Maandelijkse column in Gezond Nu

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 1314

Elke maand heb ik in 2020 'mijn' eigen twee pagina's in Gezond NU. Een column + een recept + allerlei gezonde weetjes. Zelf maken is echt de trend voor 2020. Die is me natuurlijk op het lijf geschreven.

De natuur als bodem van ons bestaan

De natuur als bodem van ons bestaan

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 1238

Ik schreeft een artikel voor een vakblad over de innige relatie tussen onze gezondheid en die van de aarde. Vaak vraag ik me af wat ‘Moeder Natuur’, als ze zou kunnen praten, vertellen of schrijven, ons aan zinvols zou willen meegeven.

Themazondag middagen bij PUUR Westerwolde

Themazondag middagen bij PUUR Westerwolde

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 941

De trend voor 2020: maak het lekker zelf!

De komende maanden hebben we elke zondag een thema middag bij PUUR Westerwolde. We inspireren je dan heel graag tot het zelf fermenteren, pickelen, blenderen, drogen, telen en verzamelen van voedsel. We verwelkomen je graag met inspirerende verhalen en een (h)eerlijke lunch of proeverij.

Goedkoop was nog nooit zo duurkoop

Goedkoop was nog nooit zo duurkoop

9 juni 2019 Rineke Dijkinga 18566

De hoeveelheid nutteloze, niet-bruikbare, ongewenste en schadelijke stoffen in voeding & milieu stijgt. 'Wapen' je hiertegen, met de juiste voeding en leefstijl. 

Nodig je darmbacteriën ook uit als je een tussendoortje eet

11 april 2019 Rineke Dijkinga 17894

Ruim 1/3 van de calorieën die we per dag eten zijn afkomstig van tussendoortjes. 87% van deze tussendoortjes halen we uit snoep, koekjes, gebak. (Op de voet gevolgd door frisdranken met 81%) Dat betekent heel simpel dat, als we fit, gezond, vrolijk en met een gezond gewicht door het leven willen gaan, de kwaliteit van deze tussendoortjes goed moet zijn. Ik ging op onderzoek uit en deed een willekeurige steekproef met 15 biologische en 15 niet-biologische koeken en repen. Daarna vergeleek ik ze met slechts twee van mijn eigen recepten. Lees hier de uitkomsten. En ontdek vooral dat je een reep/koek van heel wat kanten moet bekijken om te ontdekken hoe gezond/minder gezond ze zijn. Alleen kijken naar calorieën, suikers, vetten of vezels kan je flink op het verkeerde been zetten. Het is veel belangrijker om te weten uit welke voedingsstoffen ze gemaakt zijn.

Boekrecensie - Blijbuikje (Sharon van Putten)

Boekrecensie - Blijbuikje (Sharon van Putten)

11 april 2019 Rineke Dijkinga 3880

Een fantastisch boek die door alle (aanstaande) ouders, opa’s en oma’s, scholen, zorginstellingen, kinderopvang plekken etc. gelezen zou moeten worden.