Blog van Rineke Dijkinga

Op bezoek bij de producente van mijn favoriete walnotenolie

Op bezoek bij de producente van mijn favoriete walnotenolie

1 december 2017 Rineke Dijkinga 2845

Cecile is de producente van mijn favoriete walnotenolie. Haar ambachtelijkheid en eerlijkheid spatten bijna van haar werkwijze af. 

Eet ’s avonds na 19 uur niets meer

Eet ’s avonds na 19 uur niets meer

1 december 2017 Rineke Dijkinga 12202

Ik kreeg laatst de vraag van een journalist of ik misschien 1 'gouden tip' zou kunnen geven om de decembermaand met alle borrels, diners en lekkernijen zo fit en energiek mogelijk door te komen. Het liefst ook nog met behoud van hetzelfde getal op de weegschaal. Maar eigenlijk zou je in elke maand van het jaar met deze tip je voordeel kunnen doen.

Op bezoek bij een 'Zwammer'

Op bezoek bij een 'Zwammer'

10 november 2017 Rineke Dijkinga 2313

Ik word altijd erg blij als ik iemand met een passie ontmoet. Je ziel en zaligheid in iets leggen en dan uiteindelijk iets prachtigs oogsten, letterlijk en figuurlijk in dit geval. In dit geval ontmoette ik op het Friese platteland een bevlogen man, Bert, met een passie voor Shiitake paddenstoelen. Of hij bereid was om het me te laten zien en erover te vertellen? ‘Natuurlijk, kom maar langs!’ was het antwoord.

Boekenfeest Rineke Dijkinga, een impressie

Boekenfeest Rineke Dijkinga, een impressie

20 oktober 2017 Arien de Korte 2883

Zaterdag 14 oktober presenteerde Rineke Dijkinga haar nieuwste boek: Op weg naar meer energie. Dit deed ze in het Dominicanenklooster in Zwolle tijdens haar boekenfeest.

We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden...

We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden...

20 oktober 2017 Rineke Dijkinga 2884

"We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden, maar 50 tot 75 gram vlees per dag is meer dan genoeg", aldus dit nieuwsbericht van vandaag.

Zeewieren: wat maakt ze zo bijzonder?

Zeewieren: wat maakt ze zo bijzonder?

7 oktober 2017 Rineke Dijkinga 4214

Mijn passie voor (h)eerlijk vitaal, onbewerkt en duurzaam voedsel deel ik met Kees Boender van Your Well. Een bedrijf dat zich al jaren inzet om heerlijke zeewier producten op ons bord te krijgen. Hieronder legt Kees de meerwaarde van zeewieren uit.