Ik schreef dit artikel naar aanleiding van een artikel dat in de media verscheen: “Elke dag een glas melk tegen darmkanker.” De MMV- Natuurlijk tegen kanker- reageerde hier met een post op LinkedIn zo op: “Hoezo, dikke darmkanker voorkomen met melk? Een curieus advies. Wie écht iets wil doen om kanker te voorkomen, kan beter proberen om eerst de achterliggende mechanismes te begrijpen.
Blog berichten
- mooi eten
- All
- Sort by:
- Date
- Title
Leuker, voedzamer, creatiever en betaalbaarder koken gaat het niet worden. Althans, dat vind ik. Hoe leuk is het om recepten enkel als leidraad te gebruiken en te koken met dat wat het seizoen, je keukenkastje of je koelkast je bieden. Je kunt je hele ‘creatieve ei’ erin kwijt. Het resultaat is een gerecht dat alle wezenlijke voedingsstoffen bevat. Dus ook lekker voedzaam!
Zou het niet zorgzaam zijn als er een disclaimer zou komen bij de Schijf van Vijf? De wereld en ons voedingspatroon zijn sterk veranderd. “Als je volgens de schijf van vijf eet, krijg je alle voedingsstoffen binnen.” is al jaren het paradigma. Maar is dat nog steeds zo? Of zouden veel mensen baat hebben bij wat nuancering?
Ik ben een trotse onderstromer: een ‘trotse onderstromer’ die samen met 1,5 miljoen Nederlanders, de weg baant naar een toekomst met mooie landschappen, schoon water, eerlijk en gezond voedsel, gezonde bodems en een maatschappij waar leven en levendigheid de rode draad vormen in al ons denken en handelen.
Ik ga voor verankering van zorgzame voeding. Met de start van 2025 maak ik je graag deelgenoot van onze nieuwe plannen voor 2025 en daarmee samenhangend mijn nieuwe functienaam. Vanaf nu zal mijn functienaam VoedingsEcoïst zijn.
We zijn op zoek naar een leuke collega die ons op kantoor kan ondersteunen. Volg jij nog een studie en ben je op zoek naar een leuke bijbaan? Lees dan snel verder!
Met trots presenteer ik: mijn ‘eeuwige kalender’! Waar je op elke dag van het jaar mee kunt starten. Elke dag een inspirerend verhaaltje om het MOOIER te maken, voor jou en de planeet. In deze kalender tref je 365 x een MOOIE tip aan om je te inspireren, om over na te denken, om deze […]
Hoe duur het eten ook is momenteel, het is mijn streven om geen concessies te doen aan voedselkwaliteit. Kwalitatief goed voedsel is immers bedoeld om ons te laten (over)leven, ons levenslustig, vitaal, veerkrachtig en gezond te houden. Daar zouden we dus juist niet op moeten bezuinigen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met weinig geld. […]
We did it! Ons outdoor (cursus)seizoen 2024 is tot een goed einde gebracht. Kennis over voedselverwerking, inspiratie en ‘het land leegeten’ waren onze doelen. En dat lukte voor een heel groot deel. Wat gaf het een voldoening om samen met mensen op het land te zijn. En een vonkje bij ze te mogen ontsteken om […]
De boer, de kok en de arts over de bodems onder onze gezondheid
Met succesvol outdoor seminar werd droom Rineke Dijkinga werkelijkheid Sellingen, 14 september 2024 – Op 14 september jongstleden vond op het Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen een baanbrekend outdoor-seminar plaats over de cruciale verbinding tussen bodem en gezondheid. Belicht vanuit het […]