Blog van Rineke Dijkinga

Zeewieren: wat maakt ze zo bijzonder?

Zeewieren: wat maakt ze zo bijzonder?

7 oktober 2017 Rineke Dijkinga 2939

Mijn passie voor (h)eerlijk vitaal, onbewerkt en duurzaam voedsel deel ik met Kees Boender van Your Well. Een bedrijf dat zich al jaren inzet om heerlijke zeewier producten op ons bord te krijgen. Hieronder legt Kees de meerwaarde van zeewieren uit.

Homeopathie werkt niet. Of toch wel?

Homeopathie werkt niet. Of toch wel?

7 oktober 2017 Rineke Dijkinga 2094

Lopend met ons hondje Tanka kwam ik deze week Herfsttijloos (Colchium autumnale) en een ongelooflijke hoeveelheid vliegenzwammen (Agaricus) tegen. Wat een mooie, explosieve herfstuitingen, deze twee overigens flink giftige planten. Ik bedacht me hoe vaak ik de afgelopen 15 jaar Colchium en Agaricus heb ingezet als homeopathisch middel.

Prachtige gezonde initiatieven: Eerste Hulp bij Kanker programma

Prachtige gezonde initiatieven: Eerste Hulp bij Kanker programma

8 september 2017 Rineke Dijkinga 7306

Ik ben zo blij dat er een plek is waar mensen met kanker zich gedegen kunnen informeren. In blinde paniek storten veel mensen, die de diagnose kanker krijgen, zich op allerlei complementaire behandelingen naast hun reguliere behandeling. Goed geinformeerd zijn en dan pas keuzes maken wordt nog belangrijker als je leven zo op zijn kop wordt gezet. Op een super begrijpelijke manier legt arts en auteur Henk Fransen uit wat belangrijke thema's zijn. Hij legt de do's en de dont's van zijn programma uit met korte video's. Tot en met 15 september is het programma gratis online te bekijken.

Nieuw: Heerlijke 'Super Bouillon' met 100% voedingswaarde

Nieuw: Heerlijke 'Super Bouillon' met 100% voedingswaarde

29 juni 2017 Lisette Kuitert 3478

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon à la Rineke geen toevoegingen. Een cadeautje voor onze gezondheid en smaakpapillen. 

Workshop eetbare wilde planten in je lunch verwerken

Workshop eetbare wilde planten in je lunch verwerken

8 juni 2017 Lisette Kuitert 4085

Onbewerkte, gezonde voeding, groenten, kruiden en bloemen uit de natuur(tuin)en een heerlijke lunch bereiden. Dat zijn de ingrediënten voor deze workshop gegeven door Rineke (www.rinekedijkinga.nl) en Leah (www.bloemenpad.nl).

Limburg: de vierde locatie voor 'koken à la Rineke'

Limburg: de vierde locatie voor 'koken à la Rineke'

8 juni 2017 Lisette Kuitert 2138

We hebben er weer een locatie bij, waar de workshop 'Koken à la Rinene' gevolgd kan worden.