Skip to content

Super snelle curry

Mijn favoriete’ drukke dagen diner’

Bereiding

Uien en knoflook pellen, snipperen en fruiten in kokosolie. De kokosmelk en andere ingrediënten toevoegen. Op een zacht vuurtje nog even laten sudderen en de laatste 5 minuten de spitskool toevoegen. Als je hebt gekozen voor broccoli voeg je de kleine roosjes de laatste 10 minuten toe. Serveren met quinoa, gekookte haver-, kamut-, gerstkorrels of zilvervliesrijst* en een gepocheerd eitje.

* Liever niet als je juist laag glycemisch wilt eten voor stabiele energie/bloedsuikerspiegel. Dan liever haver-, gerst of quinoa

Ingrediënten

 • 2 flinke uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 eetlepel kokosolie* (het lekkerst is de extra virgin)
 • 1 blikje kokosmelk 400 ml
 • 1 biologisch bouillonblokje (anders op smaak brengen met Tamari, Shoyu of Keltisch zeezout)
 • 1 a 2 eetlepels van je favoriete curry mix naar eigen smaak
 • 1 grote broccoli (in kleine roosjes snijden) of 1 spitskool in fijne reepjes gesneden
 • Eventueel peper uit de molen
 • Eventueel voor wat extra kleur kun je 1 rode paprika in gerecht verwerken

* Voor een prachtige kleur aan je curry en extra antioxidanten kun je ook kiezen voor Rode Palmolie

Gezondheidstips

Als je altijd wat gekookte zilvervliesrijst, haver-, gerst of kamutkorrels of quinoa op voorraad hebt * kun je op drukke dagen binnen 15 minuten heerlijk en gezond genieten. Juist in drukke tijden is het zo belangrijk om volwaardig te eten met volop antioxidanten. Heb je het niet druk, dan is het gewoon een heerlijke gezonde maaltijd.

* zo maak je met deze curry, uien, prei, taugé en wortel ook binnen een kwartier een heerlijke nasi! Erg lekker om eens nasi van gekookte haverkorrels te maken.

Meer recepten van Rineke

Tip: waar zijn de ingrediënten te koop?

De recepten bevatten soms ingrediënten die je niet in de supermarkt vindt. In natuurwinkels, boerderijwinkels en online zijn ze vaak wel te koop. Mijn favoriete online adressen zijn:

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boekenlezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen. Meer over Rineke

rineke-dijkinga-met-dienblad.e5b31b6a

Disclaimer

Deze informatie vervangt geen enkele medische of voedingskundige behandelingen of adviezen. Het is niet bedoeld als therapie, maar als ondersteuning in de breedste zin van het woord. De auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele klachten en bijwerkingen. Mensen die deze informatie opvolgen doen dit op eigen risico. De lezer wordt uitdrukkelijk geadviseerd om zich te wenden tot zijn arts als hij/zij twijfels heeft over zijn persoonlijke gezondheidssituatie. Hoewel de informatie met grote zorg en na gedegen onderzoek is samengesteld, stelt de auteur zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze informatie. Zeker niet als u ook medicijnen gebruikt. Raadpleeg ook dan een deskundige.

De informatie op deze website gaat over voeding, soms met een link naar voedingssupplementen. Houd er s.v.p rekening mee dat:

 • Voeding slechts één van de pijlers is waarmee onze gezondheid te beïnvloeden is. Ontspanning, beweging, omgeving (in de brede zin van het woord) en voldoende slaap zijn even belangrijke pijlers.
 • Informatie over voedingsstoffen niet een-op-een kan worden doorvertaald naar supplementen. Andersom kunnen onderzoeken die worden aangehaald op basis van supplementen niet een-op-een worden doorvertaald naar voeding.
 • Voeding die als gezond te boek staat is slechts gezond als jij het kunt verteren. (Denk ook aan eten wat je slecht verteert als je eigenlijk geen trek hebt).
 • In bepaalde periodes van je leven kunnen voedingstoffen die als gezond te boek staan (tijdelijk) minder geschikt zijn. 
 • Alle grote onderzoeken die over voeding gepubliceerd zijn gaan over voedingspatronen, niet over losse voedingsstoffen. Ook al worden er soms individuele voedingsstoffen genoemd, ze hebben pas effect als ze onderdeel worden van een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl.
 • Op deze website wordt GEEN specifieke voedselstroming gevolgd. Daarom zijn sommige recepten of weetjes niet geschikt bij specifieke dieten.