Super snelle curry

Super snelle curry

Mijn favoriete’ drukke dagen diner’

Bereiding

Uien en knoflook pellen, snipperen en fruiten in kokosolie. De kokosmelk en andere ingrediënten toevoegen. Op een zacht vuurtje nog even laten sudderen en de laatste 5 minuten de spitskool toevoegen. Als je hebt gekozen voor broccoli voeg je de kleine roosjes de laatste 10 minuten toe. Serveren met quinoa, gekookte haver-, kamut-, gerstkorrels of zilvervliesrijst* en een gepocheerd eitje.

* Liever niet als je juist laag glycemisch wilt eten voor stabiele energie/bloedsuikerspiegel. Dan liever haver-, gerst of quinoa

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie* (het lekkerst is de extra virgin)
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 1 biologisch bouillonblokje (anders op smaak brengen met Tamari, Shoyu of Keltisch zeezout)

* Voor een prachtige kleur aan je curry en extra antioxidanten kun je ook kiezen voor Rode Palmolie

  • 1 a 2 eetlepels van je favoriete curry mix naar eigen smaak
  • 1 grote broccoli (in kleine roosjes snijden) of 1 spitskool in fijne reepjes gesneden
  • Eventueel peper uit de molen
  • Eventueel voor wat extra kleur kun je 1 rode paprika in gerecht verwerken

Gezondheidstips

Als je altijd wat gekookte zilvervliesrijst, haver-, gerst of kamutkorrels of quinoa op voorraad hebt * kun je op drukke dagen binnen 15 minuten heerlijk en gezond genieten. Juist in drukke tijden is het zo belangrijk om volwaardig te eten met volop antioxidanten. Heb je het niet druk, dan is het gewoon een heerlijke gezonde maaltijd.

* zo maak je met deze curry, uien, prei, taugé en wortel ook binnen een kwartier een heerlijke nasi! Erg lekker om eens nasi van gekookte haverkorrels te maken.