Rozemarijn toastjes

Voor bij het ontbijt, de lunch of de borrel

Bereiding

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de natrium bicarbonaat. Zet het een half uur tot een uur op een koude plek om het gemakkelijker te kunnen verwerken. Meng de natriumbicarnaat erdoor en bestuif een vel bakpapier met boekweitmeel.

Leg het mengsel erop. Doe er een stuk plasticfolie over en rol het met een deegroller tot een platte lap. Probeer het zo egaal mogelijk plat te rollen. Haal de folie weg, steek leuke kerst vormpjes uit het deeg. Trek voorzichtig het deeg rond het vormpje weg en leg het figuurtje van deeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het overgebleven deeg weer onder de folie en rol het opnieuw met een deegroller plat. Steek opnieuw vormpjes uit. Dit herhaal je tot alle deeg op is.

Zet de toastjes ca. 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden tot ze hard zijn. Controleer tussendoor wel even: hoe snel ze hard zijn, is erg afhankelijk van de dikte van de toastjes. Je kunt zelf bepalen hoe krokant je ze wilt maken. Af laten koelen en in een afgesloten trommel of pot bewaren.

Erg lekker met iets hartigs bij het ontbijt, met een soepje bij de lunch of met spreads bij de borrel. 

Ingrediënten

Voor circa 45 kleine toastjes:

Ook erg lekker: maak ze met PUUR Rineke Super Bouillon in plaats van met gemalen/verse rozemarijn en zeezout.

  • 40 ml olijfolie (bio, extra virgin)
  • 80 ml water
  • 2 gram natrium bicarbonaat
  • boekweitmeel om je werkblad mee te bestuiven

Gezondheidstips

  • Waarom zou je het nuttige met het aangename niet altijd combineren? Ook tijdens feestdagen, verjaardagen, borrels en etentjes? Deze toastjes/crackers zijn een simpel voorbeeld dat het op een heerlijke manier ook anders kan: met volop vezels voor je darmbacteriën, zonder ontregeling van je bloedsuikerspiegel door snelle koolhydraten, zonder toegevoegde gluten, met heerlijke olijfolie en lekker Keltisch zout. Volop smaak, volop wezenlijke voedingsstoffen.
  • Leef je uit en varieer naar hartenlust met de kruiden. Zoveel mensen, zoveel smaken!

  • Elke keer als ik iets maak met deze pannenkoekmix denk ik aan ons project: meer hoofdingrediënten uit Nederland gebruiken voor de PUUR Rineke producten. En elke keer denk ik: het ging niet gemakkelijk, maar het is fantastisch dat het gelukt is! Inmiddels hebben we van de naakte haver, boekweit en quinoa niet alleen deze pannenkoekmix laten maken maar ook brood, Krekkers, muesli en havermout. En hebben onze naakte haverkorrels een mooi plekje veroverd als vervanger voor rijst. Minder voedselkilometers is een belangrijke stap naar een gezondere planeet. En daarmee ook weer goed voor onze gezondheid.