Pannenkoek met crunchy druivenmousse

Zo gemakkelijk krijg je een boost aan antioxidanten.

Bereiding

Bereiding pannenkoek

Pannenkoek PUUR Rineke bakken volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bereiding mousse

Druiven wassen en aan de kook brengen. (Je kunt natuurijk ook veel minder druiven kiezen als je geen voorraadje wilt of voor geheel ander fruit) Pureren met een staafmixer en vervolgens de specerijen, rasp en de agar agar erdoor doen. Nog heel kort pureren en 2 minuten laten koken. Dan af laten koelen.

Bestrijk je pannenkoek met de afgekoelde mousse. En beleg met nog veel meer krachtige antioxidanten: fijngesnipperde rode ui, gesnipperde rucola, kiemen of groene kruiden, een lepel lekkere Omega 3 rijke olie (zie overheerlijk recept citroen gember dressing in Op weg naar meer energie). Bestrooi vervolgens nog met geroosterde boekweit/noten/zaden/pitten.

Andere overheerlijke toepassingen voor deze mousse:

  • Doe een paar lepels door een dressing
  • Bindt de saus iets meer (met bijvoorbeeld wat psyllium) en serveer op een blokje zwarte chocola
  • Meng het met crunchy quinoa muesli als ontbijt
  • Als toetje met een blokje kaas.

Geen eigen fruit in de tuin? Er zijn overal in Nederland pluktuinen waar je je eigen fruit kunt plukken. Zie www.pluktuinen.nl. 

Ingrediënten

Pannenkoek

  • Zout, havermelk en eieren

Druivenmousse

  • 1 kilo onbespoten druiven met pit
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember (verse kan uiteraard ook)
  • Snufje kruidnagel
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 7-8 gram agar agar poeder
  • Evt. een eetlepel biologische honing

Gezondheidstips

Het is zo spijtig dat er zoveel druiven zonder pit geteeld worden. Het gezondste stofje uit de druif is er dan uit gehaald. Druivenpitten zijn zeer rijk aan de supergezonde proanthocyanidinen. Deze hebben een uitgesproken effect op ons bindweefsel. 

Meer weten over deze antioxidant?

Supplementinfo.nl >
Sohf.nl >
Naturfoundation.nl >