Naakte Havermout Burger

Lekker, snel, simpel en multifunctioneel recept.

Bereiding

Alle ingrediënten (met uitzondering van de eieren) in een kom door en goed door elkaar roeren. Even proeven en naar hartenlust nog iets van de ingrediënten toevoegen. Dan de geklutste eieren erdoor spatelen. Maak er met vochtige handen 8 bolletjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en druk ze plat. Zet ze ca. 25-30 minuten in de oven op 140 graden. Prik er na 25 minuten even met een cocktailprikker in: ze moeten niet te zacht maar ook zeker niet te hard zijn. Lekker om warm te eten maar ook koud erg lekker (en gemakkelijk mee te nemen).

Ingrediënten

Voor ca. 8 burgers

  • Evt. 1 eetlepel zeesla
  • 2 theelepels gemalen rozemarijn
  • 2 takjes rozemarijn, zeer fijn gesneden (of handjevol andere verse Italiaanse kruiden)
  • Scheutje olijfolie
  • 3 biologische eieren

Gezondheidstips

In het voorjaar en zomer, als je dagelijks zoveel keuze hebt aan bladgroentes en (on)kruiden, is een maaltijdsalade wel een erg gezonde, snelle en gemakkelijke keuze. Maar wat eet je erbij? Aardappelen, rijst of pasta zijn niet echt lekker erbij, vind ik. Maar burgers wel! Leef je helemaal uit met dit basisrecept. Je kunt eindeloos variëren met kruiden zodat het feitelijk bij elke maaltijd kan passen.

Ook een ideaal hartig tussendoortje, lekker bij een lunchsoep of in de mini uitvoering als borrelhapje.