Mango muffin

Eindelijk je kilo's er af met enorme wilskracht, je cholesterol of bloeddruk verlaagd, weer wat energie, je darmen weer op orde of minder last van stijve gewrichten... en toen kwamen de feestmaanden.

Bereiding

Schil de mango, snijd deze in stukken en pureer met een keukenmachine. Smelt intussen de chocola in een klein laagje water op een heel zacht vuurtje. Als het bijna gesmolten is voeg je ook de kokosolie toe. Meng het haver- en amandelmeel door de mangopuree. Voeg vervolgens de gesmolten chocola, gesmolten kokosolie, zout en evt. het kokosvezelmeel er ook bij. Splits de eiwitten in een kommetje en spatel deze door de ingredienten. Meng alles tot een homogene massa en proef even of het zoet genoeg is (dat is sterk afhankelijk van de rijpheid van de mango). Verdeel het mengsel over ca. 20-25 vormpjes of spreid het uit tot een blok van ca. 1.5 cm dik op een stuk bakpapier. Strooi de zonnebloempitten erover en druk deze even aan. Zet het in een voorverwarmde oven (150 graden) en bak ze 35-40 minuten. Af laten koelen en in repen snijden. Wil je een leuk en feestelijk vormpje doe het mengsel dan in een slagroomspuit of in een muffin bakje. Serveer het als tussendoortje of als toetje.

Ingrediënten

  • 1 mango (van ca. 700-800 gram)
  • 2 ons havermeel
  • 2 ons amandelmeel*
  • 100 gram zwarte chocola 70% + scheutje water
  • 10 druppels stevia en/of 1 theelepel kokosbloesemsuiker of een scheutje ahorn siroop
  • 3 eiwitten
  • 1 eetlepel gesmolten (extra vierge) kokosolie
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • Evt. 1 koffielepel kokosvezel (Aman Prana)**

Gezondheidstips

Eindelijk je kilo's er af met enorme wilskracht, je cholesterol of bloeddruk verlaagd, weer wat energie, je darmen weer op orde of minder last van stijve gewrichten... en toen kwamen de feestmaanden. December en januari zijn de maanden van de diners, borrels, gezellige uitjes en de recepties. Je wilt niet bij alles 'nee' zeggen. Maar zo komen er in deze maanden veel lekkere maar ook veelal ongezonde dingen op tafel. Een paar keer 'zondigen' is uiteraard geen enkel probleem, maar voor veel mensen geldt dat de feestmaanden (voor hun gezondheid) net iets te lang hebben geduurd. Voor menigeen breekt daardoor in januari /februari de tijd van het 'diëten ' weer aan. Schotel jezelf en je gasten culinaire gezonde hapjes voor. Met eerlijke ingrediënten, zonder dikmakende transvetten, e-nummers, glucose/fructose enz. ‘Tover’ eerlijke ingrediënten gewoon om in heerlijke hapjes.