Niet alleen voor de 'Januari blues' of de ‘blue Monday dagen’. Maak van borrelhapjes of tussendoortjes waardevolle, heerlijke, gezonde en vezelrijke tussendoortjes om feel good stoffen aan te maken.
Recepten
Met resistent zetmeel voor de vrienden in je darmen.
Dopamine, daar wil je vast wel op focussen.
Stimuleer je verbranding.
Van alledaagse groenten als spruitjes 'feestmaaltjes' maken, dat is een grote passie van mij. Zoals deze spruitjes in kokosmelk. Koop 'originele' spruitjes (oude rassen, die nog biologisch geteeld worden) die nog bitter smaken om volop te profiteren van de beschermende stoffen in spruitjes.
Eigenlijk heeft Fellini wel een beetje gelijk. Een goede pasta is niet te versmaden. Zeker als er boekweit in verwerkt is. Daarom heb ik de quote een beetje veranderd:-) Eigenlijk is dit helemaal geen recept maar enkel een leidraad voor een maaltijd: het leven wordt creatiever, gezonde en beter betaalbaar als we recepten als leidraad gaan gebruiken. En de maaltijd (af)maken met restjes, aanbiedingen, lokale producten die je op de kop gescharreld hebt en wie weet nog wat heerlijke microgroenten uit je vensterbank.
Een overheerlijke snelle en voedzame boost.
Een mooie basis.
Het goede leven komt uit zee.
Maak je smaakpapillen en je spijsvertering blij.
Mijn favoriete ‘drukke-dagen-diner’.
Een heus huzarenstukje.
Maar nu zonder pinda’s.
- voordelen
NIEUWSTE BOEK: Je brein vitaal – met elke hap een gezonde stap
Ons brein is een grootverbruiker van voedingsstoffen en stelt hoge eisen aan de kwaliteit, diversiteit en vitaliteit van ons voedsel. Een gezonde darm is misschien wel de hoofdrolspeler als het gaat om onze brein vitaliteit. Dit boek biedt volop aanknopingspunten en 110 heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan.
NIEUW: bookazine ‘Mooi Eten – Goed om te weten’. Special Hormonen. Klik hier voor meer informatie over het bookazine.