De locatie

PUUR Westerwolde is een duurzame groeps- en vergaderruimte met eetgelegenheid, midden in de prachtige bossen van het Groningse Sellingen. Op reservering kun je bij ons terecht voor vergaderen in het groen, cursusdagen, lezingen, teamdagen, groepsexcursies, trainingen en workshops. Of je deze nu zelf organiseert of volledig door ons laat verzorgen

Idyllisch landschap

Een paar meter verderop kronkelt het riviertje de Ruiten Aa door het mooie landschap. De locatie laat Westerwolde zien in al zijn pure pracht. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in dit idyllisch kleinschalige landschap van bossen, riviertjes, akkers en esdorpen, zo knus doet het landschap aan.

PUUR tafelen

Puur is wat we serveren in PUUR Westerwolde: onbewerkt, biologisch voedsel, zo veel mogelijk van het seizoen en huisgemaakt, zonder pakjes en zakjes.

Puur betekent dat we kiezen voor duurzame kwaliteit van de ingrediënten. Die halen we zo veel mogelijk bij de boeren uit de buurt en bij lokale producenten.

Door voor hoofdingrediënten uit de regio te kiezen, besparen we veel op voedselkilometers en belasten we de aarde ook op die manier zo min mogelijk.

Puur is ook de kennis die we delen over voeding; eerlijk, transparant en belicht vanuit de gezondheid van zowel mens als natuur.

Alleen iets lekkers op jouw bord toveren, is voor ons niet voldoende. Wij willen je ook vertellen over waarom het gezond is voor de natuur, de bodem, de dieren en jouw gezondheid.

Meer weten over onze keuken?

Samenwerking

PUUR Westerwolde ligt in een gemeente met het Cittaslow-keurmerk. Aandacht voor duurzaamheid, slow food, slow living, cultuurhistorie, gastvrijheid en maatschappelijke betrokkenheid vormen de rode draad van dit keurmerk. Daarnaast ligt PUUR Westerwolde middenin de prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer, aan een kronkelend riviertje, de Ruiten Aa. Het is dan ook geen toeval dat Cittaslow, Staatsbosbeheer en PUUR Westerwolde als trio opereren in het pand waar PUUR Westerwolde gevestigd is.

Een initiatief van Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga schrijft boeken en geeft lezingen en opleidingen over de kracht van (h)eerlijk, puur en biologisch eten. In alle kennis die ze deelt, is dit de rode draad: de gezondheid van de mens is direct gelinkt aan de gezondheid van de aarde. Kiezen voor je eigen gezondheid is daarmee direct een keuze voor een gezondere wereld.