Over ons: PUUR Westerwolde

De locatie laat Westerwolde zien in al zijn pure pracht. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in dit idyllisch kleinschalige landschap van bossen, riviertjes, akkers en esdorpen. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan, zo kleinschalig en knus doet het landschap aan.

Puur is wat we serveren in PUUR Westerwolde: onbewerkt, biologisch voedsel, zo veel mogelijk van het seizoen en huisgemaakt, zonder pakjes en zakjes.

Puur betekent dat we kiezen voor duurzame kwaliteit van de ingrediënten. Die halen we zo veel mogelijk bij de boeren uit de buurt en bij lokale winkels. Door voor hoofdingredienten uit de regio te kiezen, besparen we veel op voedselkilometers en belasten we de aarde ook op die manier zo min mogelijk.

Puur is ook de kennis die we delen over voeding: eerlijk, transparant en belicht vanuit de gezondheid van zowel mens als natuur. Alleen iets lekkers op jouw bord toveren, is voor ons niet voldoende. Wij willen je ook vertellen over waarom het gezond is voor de natuur, de bodem, de dieren en jouw gezondheid.

Eet lekker lokaal?

 • PUUR Westerwolde is een lokaal waar je lekker kunt eten
 • Lekker en puur eten, zo veel mogelijk van lokale herkomst
 • Eet lekker lokaal! Dat is onze oproep om lokaal te gaan eten. Westerwolde is een gebied waar heel wat (h)eerlijk eten geteeld wordt. Gezond voor mens, boer en alles wat leeft. Net als in veel zuidelijke landen zetten ook wij ons in om het voedsel uit onze eigen regio weer op de menukaart te krijgen. Onze droom is dat iedereen weer verbinding krijgt met zijn eten, ziet waar het vandaan komt, voelt hoe het gemaakt wordt en eet zoals het volgens ons bedoeld is.

Logo ijsvogel

De keuze van de ijsvogel als logo is geen toevallige. Aan de oevers van de Ruiten Aa is dit prachtige bijna fluorescerende, blauw/oranje vogeltje regelmatig te zien. Het schone water van dit riviertje maakt het voor de ijsvogel een uitgelezen plek om visjes te vangen. De symbolische betekenis van de ijsvogel heeft te maken met ‘goed rentmeesterschap’ over de aarde. En dat is precies wat wij onder de aandacht van de consument willen brengen.

Logo PUUR Westerwolde

Onze missie

PUUR Westerwolde ligt in een gemeente met het Cittaslow-keurmerk. Aandacht voor duurzaamheid, slow food, slow living, cultuurhistorie, gastvrijheid en maatschappelijke betrokkenheid vormen de rode draad van dit keurmerk.

PUUR Westerwolde ligt middenin de prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer, aan een kronkelend riviertje, de Ruiten Aa. Op de gronden van Staatsbosbeheer telen biologische boeren unieke, lekkere, gezonde en duurzame voedingsmiddelen. Die komen op jouw bord terecht bij PUUR Westerwolde.

Het is dan ook geen toeval dat Cittaslow, Staatsbosbeheer en PUUR Westerwolde als trio opereren in het pand waar PUUR Westerwolde gevestigd is. 

In alles wat wij voor je doen, is dit de rode draad:

 • Jou laten genieten van de prachtige natuur en cultuurhistorie van Westerwolde
 • Jou laten ervaren wat onbewerkt, puur, biologisch en lokaal voedsel voor jou doet
 • Je vertellen over de relatie tussen voeding, jouw gezondheid en die van de wereld om je heen

Zo maken we met ons allen de aarde een stukje mooier én gezonder.

Onze kernwaarden

 • Puur (authentiek, echt, integer, eerlijk)
 • Kennis (als basis: kennis delen over voeding, natuur en gezondheid)
 • Kwaliteit (geen concessies, geen troep, 100% voedingswaarde, verder niks)
 • Gezond (lokaal, biologisch, goed voor de aarde, de bodem, de dieren en de mens)
 • Compassie (weer verbinding krijgen met ons voedsel, waar komt het vandaan, onder welke condities is het geteeld en zijn de dieren gehouden en wie waren er bij betrokken)
Jan Buining en Rineke Dijkinga bij de controle van de boekweit

Jan Buining en Rineke Dijkinga bij de controle van de boekweit