Over onze keuken

Het eten dat we bij PUUR Westerwolde serveren, is net even anders. Anders dan bij de meeste groepslocaties, en wie weet ook anders dan wat je thuis gewend bent. Als je regelmatig bij de gangbare horeca eet of daar een training geeft, is het goed om te weten hoe wij bij PUUR Westerwolde koken: vers, lokaal, duurzaam en zonder pakjes en zakjes. Bij ons staan er alleen pure smaken op tafel.

Zo veel mogelijk met het seizoen mee

Een tomatensoepje in de winter is bij ons niet logisch, heerlijke pompoensoep wel! Dit betekent ook dat je bij ons ‘eet wat de pot schaft’. Eten à la carte kennen we niet, omdat het aanbod van de natuur en de seizoenen leidend is in het bereiden van onze gerechten.

Zo veel mogelijk uit de regio

De hoofdingrediënten van onze maaltijden zijn van lokale oorsprong. Ze zijn gemaakt door lokale producenten of afkomstig van lokale biologische boeren.

Denk bijvoorbeeld aan naakte haver, rauwmelkse kaas, boekweit, honing, groenten en quinoa. Als het ingrediënt op de kaart door omstandigheden bij uitzondering niet van lokale of duurzame afkomst is dan zullen wij dat uiteraard melden.

Kruiden en specerijen

Wij gebruiken geen E-nummers, additieven of smaakversterkers, wél volop kruiden en specerijen.
Kruiden, specerijen en wilde planten hebben allemaal hun eigen herkenbare smaak én een meerwaarde voor je gezondheid.

Plantaardige kracht

Omdat wij sterk geloven in de relatie tussen gezondheid van mens, dier en milieu werken wij veel met groente, fruit, kruiden en plantaardige eiwitten. Biologische zuivel, vlees en eieren van dieren die hebben gegraasd en hebben losgelopen, worden wel geserveerd, maar met mate.

Volle granen en meelsoorten

We serveren gerechten met uitsluitend volle (en meestal glutenloze) granen en meelsoorten, zoals rogge, haver, quinoa, boekweit en gerst. Brood, crackers, koekjes, gebak of andere gerechten met bloem vind je bij ons niet op het menu.

Geen geraffineerde suikers, zout en olie

We werken uitsluitend met ongeraffineerde en natuurlijke suikers.
 Een slagroomtaart serveren we niet, maar bij ons kun je heerlijk genieten van een appeltaart van havermeel, gezoet met vijgen en appels, van bonbons met pure chocolade en quinoa of van kokosreepjes met sinaasappel en abrikoos.

We gebruiken ook geen geraffineerd zout of geraffineerde olie.
 Wel bijvoorbeeld zeezout, olijfolie, echte boter en omega 3-rijke oliën.

Gezonde en lekkere drankjes

We serveren geen suikerhoudende frisdranken en sapjes of ice teas. Bij ons kun je genieten van water met fruit of kruiden, kruidenthee en groene thee, heerlijke gezonde, plantaardige ‘melk’, ‘smaakwatertjes’, smoothies met(water)kefir biologische koffie, kruiden-/groene thee, biologische wijn, Westerwolds bier en biologische, suikervrije sappen en biologische instant soep.

Geen pakjes en zakjes

Wij werken met zo veel mogelijk verse en altijd onbewerkte ingrediënten. Alles is dus huisgemaakt en met veel aandacht en zorg bereid.

Herkomst van de lokale hoofdingrediënten

  • Kaas, yoghurt, melk, ijs: Bio Boerderij Landleven
  • Roggebollen/roggebrood: Bakker Meijer
  • Groente: Heerlijk Westerwolds Land, Groenteboerinnetje Ter Apel
  • Vlees: de Woeste Grond
  • Graanproducten als quinoa, naakte haver, muesli etc.: PUUR Rineke
  • Bier: Bierbrouwerij Westerwolde
  • Diversen: Jansma Haule
  • Verder werken wij nauw samen met de keuken van Gasterij Natuurlijk Smeerling
  • 'Verrassend Doordacht' catering. (Samen met Gasterij Natuurlijk Smeerling heeft PUUR Westerwolde lokale catering opgestart: Verrassend Doordacht.