Arrangementen

PUUR Westerwolde is een duurzame groepslocatie waar je kunt vergaderen, een training kunt geven en als groep van de natuur en gezonde voeding kunt genieten.

Vergader arrangementen

Wil je met je afdeling vergaderen in de groene natuur en ondertussen genieten van heerlijk gezond, lokaal en biologisch eten? Of wil je een training geven op een plek ver van drukte en hectiek, waar je kunt focussen en ontspannen? Wat je doel ook is, je bent van harte welkom bij groepslocatie PUUR Westerwolde.

Informeer naar de mogelijkheden

Natuurbelevings arrangementen

Om de beleving en de ervaring van de Westerwoldse natuur nóg sterker te maken, kun je je vergader arrangement aanvullen met een natuurbelevings arrangement. Ga bijvoorbeeld samen kanoën op de Ruiten Aa, maak een natuurwandeling met de boswachter of fiets langs bijzondere Cittaslow-locaties in de omgeving.

We hebben zes natuur-arrangementen samengesteld waar je uit kunt kiezen:

De mooiste boswachterspaden

Ga wandelen met de boswachter en hoor uit eerste hand verhalen over de prachtige Westerwoldse natuur. Met een beetje geluk zie je bijzondere orchideeën, prachtig gekleurde waterbeekjuffers of zelfs een ijsvogel.

De natuur vanaf het water

Stap in een kano en geef je over aan de rust van de Ruiten Aa. Deze prachtig meanderende beek is ideaal voor een kano of kajak. Onderweg kom je een veelheid aan planten, bloemen en insecten tegen.

Een Cittaslow fietsroute

Stap op de fiets en ontdek allerlei karakteristieke plekken van de regio. Fiets bijvoorbeeld langs de oude schaapskooi, over het grootste heidegebied van de provincie of langs het Middeleeuwse klooster in Ter Apel.

Het ijzer smeden als het heet is

Bij smederij Berndt heb je de kans om zélf de basisprincipes van dit eeuwenoude ambacht te leren en het magische spel tussen vuur en staal te ervaren. Smeden is voor iedereen; het gaat namelijk niet om kracht, maar om techniek en gevoel. Berndt laat je met dertig jaar ervaring graag de kneepjes van het vak zien.

Van de gebaande paden

Heb je lang genoeg binnen gezeten? Ga dan mee naar buiten met de gidsen van In Het Wilde Weg en ontdek het dal van de Ruiten Aa. Tim en Leah nemen je mee in de bijzondere en rustgevende wereld van de natuur.

Rondleiding Heerlijk Westerwolds land

De belangrijkste ingrediënten die je tijdens je verblijf bij PUUR Westerwolde eet, zijn geteeld en geoogst in Westerwolde. Zo worden bijvoorbeeld biologische boekweit, naakte haver en koolzaad geteeld door boeren uit de regio. Tijdens dit arrangement kun je zélf ervaren wat daar allemaal bij komt kijken.

Sleep de blokjes heen en weer met je vinger of muis om ze allemaal te bekijken.

Informeer naar de mogelijkheden

Thema Arrangementen

In combinatie met een (wandel-)lezing van Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is voedingsdeskundige, schrijfster en groendoener. Ze geeft al jaren lezingen over de relatie tussen voeding en je gezondheid. Bij PUUR Westerwolde kun je de natuur, gezonde voeding en de kennis van Rineke met jouw eigen groep ervaren. Of je nou een inspirerende team-activiteit zoekt of je als vereniging of familie gezamenlijk in gezonde voeding wilt verdiepen: de (wandel-)lezingen van Rineke geven je kennis, volop praktische tips en bewustwording om jullie eigen gezondheid positief te beïnvloeden. Voor of tijdens jouw arrangement maken we een wandeling door de natuur. De lengte en de duur ervan wordt in overleg met jou bepaald.

Informeer naar de mogelijkheden