Arrangement Tweede Pinksterdag 2019

Wij heten je tweede Pinksterdag van harte welkom bij PUUR Westerwolde, gelegen middenin de prachtige bossen van het Groningse Sellingen. Na een grootscheepse verbouwing om het pand te verduurzamen, openen wij deze dag onze deuren weer voor het publiek.

Kunstroute Sellingen

Puur Westerwolde is tijdens het pinksterweekend de ideale uitvalsbasis (te voet of op de fiets) voor een bezoek aan de ‘kunstroute Pinksteren’ in Sellingen. Op loop- en fietsafstand van PUUR Westerwolde stellen een aantal kunstenaars hun tuin en atelier gratis open voor publiek .

http://www.kunstroute-pinksteren.nl).

Heerlijk Westerwolds Land 

Heerlijk Westerwolds Land ligt ook midden in de Kunstroute Pinksteren. Te voet of op de fiets kun je deze plek bekijken. Jan Dommerholt vertelt je er graag over de plannen die we hebben met dit akkerbouwperceel. Een project voor bijen, bodem, boeren en jouw bord waar niet opbrengst per hectare maar voedingswaarde per hectare het doel is.

Ons biologische slow food arrangement

 • Start: Biologische koffie/thee met huisgemaakte muffin of taart
 • Lunch: Westerwoldse maaltijdsoep van het seizoen met Westerwolds Naakte haverbrood (geserveerd met spread en/of roomboter)*
 • Finish: Een hartige Westerwoldse proeverij met quiche, muffin, spreads geserveerd met Westerwoldse krekkers en een noten/zaden burger. Bovenstaande wordt geserveerd worden met een 100% sapje, een glas wijn of een Westerwolds biertje 

Totaal: 23 euro

*Deze kun je bij PUUR Westerwolde komen opeten. Maar blijf je liever in de buurt van de Kunstroute dan kun je deze buiten komen opeten op Heerlijk Westerwolds Land.

Reserveren

Wij hebben een beperkt aantal zitplaatsen. Om teleurstelling te voorkomen vragen wij je vooraf te reserveren. Dat kan via deze link
 
 

Over onze lokale keuken

Het eten wat wij serveren is net even anders. Goed om te weten dat wij:

 • We koken zo veel mogelijk met het seizoen mee. het aanbod van de natuur en de seizoenen leidend is in het bereiden van onze gerechten.
 • De hoofdingrediënten van onze gerechten komen van biologische boeren uit Westerwolde.
 • Wij gebruiken geen E-nummers/additieven of smaakversterkers, wel volop kruiden en specerijen.
 • Omdat wij sterk geloven in de relatie tussen gezondheid van mens, dier en milieu werken wij veel met groente, fruit, kruiden en plantaardige eiwitten.
 • We serveren gerechten met uitsluitend volle granen en meelsoorten, zoals rogge, haver, quinoa, boekweit en gerst..
 • We werken uitsluitend met ongeraffineerde en/of natuurlijke suikers.
 • We gebruiken geen geraffineerd zout of geraffineerde olie.
 • We serveren geen suikerhoudende frisdranken en sapjes of ice teas. Wel lekkere smaakwatertjes met fruit of kruiden, kruiden-/groene thee, biologische wijn, Westerwolds bier en biologische, suikervrije sappen en biologische instant soep.
 • Alles is dus huisgemaakt en met veel aandacht en zorg bereidt. Daardoor kunnen we niet aanlast minute verzoeken voldoen en vragen wij je om te reserveren.
 • Lees verder over onze keuken

Wanneer? Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019

Start en eindpunt: Puur Westerwolde (in de Noordmee), Sellingen

Openingstijden PUUR Westerwolde: Vanaf 10 uur kun je bij PUUR Westerwolde terecht voor koffie/thee met een Westerwoldse lekkernij. Om 18.00 uur sluiten wij.

Reserveren: via deze link