Producten PUUR Rineke, waarom?

De schappen staan vol met voedingsmiddelen van allerlei merken, met vele smaken. Waarom dan nog een merk met kruidenmixen, muesli, instant soepen, thee etc? Krijgen we dan niet nog meer keuzestress? We leggen graag het bijzondere plekje van de 'PUUR Rineke' producten in het winkelschap uit.

Voeding moet aan heel wat eisen voldoen

We eten omdat we brand- en bouwstoffen nodig hebben, omdat het lekker en gezellig is, etc. Toch is eten niet hetzelfde als voeding. Alleen uit 'echte' voeding kan ons lichaam energie maken. Deze energie wordt gebruikt voor onze totale gezondheid. Of het nu gaat om slapen, leren, een gezonde bloeddruk/huid of spijsvertering. Om deze energie te kunnen maken moet voeding aan heel wat eisen voldoen Dit zijn de minimale eisen waaraan voeding moet voldoen:

  • Het mag geen schade aan onze gezondheid aanrichten: geen of een minimale hoeveelheid schadelijke micro-organismen, pesticiden, herbiciden.
  • Het moet een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid en ons lichaam niet nodeloos belasten. (een minimum aan kleur-, geur-, smaakstoffen, conserveersmiddelen en additieven.)
  • Het moet rijk zijn aan vitamines, mineralen en sporenelementen.
  • Er moet een goed evenwicht zijn tussen gezonde vetten, eiwitten en langzame koolhydraten.
  • Het moet lekker zijn en ons een gevoel van welbehagen en verzadiging geven. 'Niet wat je eet maar wat je verteert' komt ten goede aan onze energie.
  • En als laatste (of misschien wel als eerste?) moeten voedingsmiddelen zo weinig mogelijk schade aan de wereld om ons heen berokkenen. Wat goed is voor het milieu, is indirect ook goed voor onze eigen gezondheid.

De vertaling van deze eisen naar voeding

Lang niet alle voedingsmiddelen in de schappen voldoen aan deze eisen: vulstoffen, ongezonde vetten, toegevoegde suikers, E-nummers en additieven zijn gemeengoed geworden. Al deze toevoegingen nemen de plek in van 'echte', vitale voedingsstoffen en antioxidanten waar we WEL energie uit kunnen maken.

Voedingsstoffen, verder niks

Het kan gelukkig anders. Iedereen die voor snel, duurzaam en gezond kiest kan met deze 100% pure producten aan de slag. Duurzaam, tongstrelend, heerlijk geurend en pure voedingsstoffen, verder niks.

PUUR Rineke Assortiment

PUUR Rineke Assortiment

Op deze pagina vind je een overzicht van alle producten à la Rineke.

Lees verder

Waar staan de PUUR Rineke producten voor?

Waar staan de PUUR Rineke producten voor?

Gezond eten moet bovenal lekker zijn. Natuurlijk, eerlijk, onbewerkt voedsel moet voor onze smaakpapillen en onze gezondheid een feest zijn, zodat je een gezonde leefstijl kunt volhouden.

Lees verder