Herkomst producten à la Rineke

We zijn erg blij dat we voor het fabriceren van onze producten fantastische leveranciers hebben gevonden. We hebben veel contact met ze, zodat we continu een kwalitatief goed en lekker eindproduct kunnen leveren.

Onze leveranciers zijn:

Graanpletterij de Halm in Heeswijk Dinther

We zijn blij samen te werken met Graanpletterij de Halm in Heeswijk-Dinther. Zo hebben we een leverancier met vakkundige en enthousiaste mensen die altijd voor de beste kwaliteit gaan. De haver in onze muesli wordt hier verwerkt, gemengd met de andere ingrediënten en ingepakt. De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken (mits de granen hier verbouwd kunnen worden). De Halm kan dan ook met recht een van de grondleggers genoemd worden van de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli. De grondstoffen worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt regelmatig controle plaats door SKAL, de controleorganisatie voor biologische productiemethodes, die ons daartoe het EKO-keurmerk verleent. De granen worden geschoond, gepeld en geplet, zodat ze geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Het Blauwe Huis in Ruinerwold

Al onze kruiden & specerijenmixen en kruidentheeën worden geteeld of ingekocht, verwerkt en verpakt door stichting Het Blauwe Huis in Ruinerwold. Een bedrijf met een uitstekende neus voor kwaliteit, geur, uiterlijk en het gezondheidseffect van kruiden & specerijen. Onze producten worden hier deels geteeld en gedroogd (op lage temperaturen in windtunnels), gemengd en met de hand verpakt. Heel ambachtelijk allemaal. Kruiden telen gebeurt bij het Blauwe Huis volgens de basisprincipes van de biologisch-dynamische landbouw (niet alle kruiden zijn biologisch-dynamisch, maar wel altijd biologisch). Het Blauwe Huis was een van de eerste bedrijven in Nederland die het EKO keurmerk kregen.

PUUR Rineke Assortiment

PUUR Rineke Assortiment

Op deze pagina vind je een overzicht van alle producten à la Rineke.

Bekijk het assortiment