Volkoren Quinoa

Een veelzijdig plantaardig eiwit. Met volop variatiemogelijkheden.

Ik ben reuze blij dat we de volkoren quinoa uit mijn eigen dorp Sellingen in het 'PUUR Rineke' assortiment hebben. Volkoren biologische quinoa, piepkleine korrels, met een heerlijke smaak. Natuurlijk heb ik er er direct een aantal heerlijke recepten mee gemaakt (zie links hierboven). Ik heb een monster laten onderzoeken door een extern lab en tot mijn grote vreugde bevatte het geen residuen van bestrijdingsmiddelen (vorig jaar kwam biologische Quinoa negatief in het nieuws vanwege residuen van bestrijdingsmiddelen erop, maar deze is dus helemaal 'clean'). Klik hier om het certificaat te zien.

Nog blijer werd ik toen ik van hetzelfde lab de analyse van de mineralen en sporenelementen erin zag. Wow! wat een prachtige aanvulling van mineralen en sporenelementen. Zou het komen omdat de grond waarop deze quinoa verbouwd is al jarenlang door een biologische boer beheerd wordt? Over de hele linie daalt het aantal mineralen en sporenelementen immers heel sterk zoals je in het artikel over supplementen hebt kunnen lezen. Klik hier voor de analyse van onze volkoren quinoa.

Gebruik

Heerlijk als ontbijtgraan, in mueslirepen, als vervanger van pasta, rijst, aardappelen of in een vegaburger. Maak er ook eens een overheerlijke maaltijdsalade van.

Bereiding

Spoel de quinoa af. (hoeft niet echt bij deze quinoa) voeg 2 delen water op 1 deel quinoa toe en breng het aan de kook. Op een laag vuur de quinoa in 10-15 minuten laten garen.

Ingrediënten

Volkoren quinoa van biologische teelt

Allergenen: kan sporen van gluten, soja, noten of sesam bevatten

Waar te koop?

Verkooppunten

PUUR Rineke Quinoa is uniek omdat:

  • Door quinoa van Nederlandse bodem te eten blijft quinoa (als belangrijkste eiwitbron) beschikbaar voor Peruanen, Bolivianen etc. Door de enorme hype die quinoa doormaakte werd in deze landen hun belangrijkste eiwitbron (quinoa) door Westerse landen geïmporteerd. Daardoor werd quinoa voor hen onbetaalbaar.
  • Deze quinoa is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met de Universiteit van Wageningen. Daar zijn quinoa-rassen ontwikkeld (op natuurlijke wijze) zonder bitterstoffen in het buitenlaagje. Dit betekent dat deze quinoa in tegenstelling tot de reguliere quinoa zijn buitenlaagje kan behouden (volkoren dus) en niet door de consument vooraf gespoeld moet worden. Volkoren quinoa is smaakvoller en heeft een natuurlijke kleur.

Vlog: Quinoa, waarom ben ik er fan van?

In dit filmpje verteld Rineke Dijkinga waarom ze zo'n fan is van Quinoa. Ook geeft ze tips over het gebruik van Quinoa.

EXTRA INFORMATIE OVER DIT PRODUCT

Herkomst producten à la Rineke

Herkomst producten à la Rineke

We zijn erg blij dat we voor het fabriceren van onze producten fantastische leveranciers hebben gevonden. We hebben veel contact met ze, zodat we continu een kwalitatief goed en lekker eindproduct kunnen leveren.

Meer informatie