Visvrije Omega 3 met EPA/DHA

Bestel in webshop

Verkooppunten


Waarom zouden we - als er een gezond en plantaardig alternatief is - visolie capsules gebruiken? De enige reden waarom vissen omega 3 bevatten, is omdat ze Omega 3-bevattende-algen eten. Dus als wij algenoliecapsules gebruiken (die in een bassin gekweekt worden en dus geen belasting vormen voor de oceanen) is dat toch een veel beter idee?

Vette vis is rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Vissen krijgen deze vetzuren binnen door het eten van algen die EPA en DHA bevatten. Algenolie kan echter ook voor mensen dienen als bron van deze vetzuren. De algenolie in dit product is afkomstig van de micro-alg Schizochytrium sp. Omdat zowel de algenolie als de capsule plantaardig zijn, is het in tegenstelling tot visolie geschikt voor gebruik door vegetariërs en veganisten. En voor iedereen die het milieu, de oceanen en vissen een warm hart toedraagt.

Meer informatie: 
Het belang van Visvrije Omega 3 leest u hier >

Samenstelling per dagelijkse dosering: (= per capsule)

834mg algenolie (Schizochytrium sp), waarvan:
- Eicosapentaeenzuur (EPA) ≥ 125 mg
- Docosahexaeenzuur (DHA) ≥ 250 mg

Dosering: 1 à 2 capsules per dag, bij voorkeur bij het ontbijt. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingrediënten: Algenolie (Schizochytrium sp. olie, zonnebloemolie, rozemarijnextract, tocopherolen, ascorbylpalmitaat)*, bevochtigingsmiddel: glycerol (raapzaad-, palm- en kokosolie), vegetarische capsule: gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel: carrageen (zeewier), bevochtigingsmiddel: water, zuurteregelaar: natrium carbonaat. *zie: Samenstelling per dagelijkse dosering

Allergenen informatie: Dit product bevat géén: suiker, gluten, gist, lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen.

Bewaren: Koel, droog en donker.

Veiligheid: Deze capsules zijn veilig te gebruiken in de aangegeven dosering. Ook voor kleine kinderen, ouderen en tijdens borstvoeding/lactatie. Desgewenst kan de capsule lek geprikt worden om de inhoud door te slikken. Buiten bereik van kinderen houden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Waar kunt u dit product kopen?

Verkooppunten

Webshop

Vragen over dit product?

Regelmatig krijgen we deze vragen over visvrije Omega 3. Daarom hieronder de antwoorden van een paar veelgestelde vragen

Waarom zit het ingrediënt Omega 6 (zonnebloemolie) in dit product?

Dit is om de volgende redenen:

  1. Juist vegetariers en veganisten, die soms heel weinig Omega 3 als EPA en DHA in hun voeding hebben zijn gebaat bij een dergelijk supplement. Vandaar de bewuste keuze voor een plantaardige draagolie. Een andere keuze zou GMO mais of soja olie zijn geweest en dat willen we uiteraard NIET.
  2. Het gaat om de balans tussen Omega 3 en 6 zoals je misschien hebt gelezen in het artikel "het waarom van plantaardige visolie". Dit preparaat is hoog gedoseerd als het gaat om EPA en DHA. De draagolie is dus slechts een fractie
  3. Veel kinderen/mensen met aandachts-, gedrags-, leer en concentratie problemen gebruiken (plantaardige) visolie. Steeds meer onderzoeken wijzen echter uit dat Omega 3 in combinatie met Omega 6 (in de vorm van GLA) een betere werking hebben dan alleen Omega 3. Zeker jonge kinderen hebben voor een goede opbouw van hun hersenfuncties ook Omega 6 nodig MITS in balans met Omega 3

Waarom zitten de capsules in een glazen pot?

Hier hebben wij heel bewust voor gekozen omwille van het milieu en om oxidatie te voorkomen. Zoals je misschien in het artikel 'Het belang van Visvrije Omega 3' hebt gelezen is Omega 3 olie heel gevoelig voor oxidatie. Een pot van donker glas voorkomt dit zoveel mogelijk.

Waarom zit het ingrediënt gemodificeerd zetmeel in dit product?

Veel mensen denken dat gemodificeerd betekent dat het gemanipuleerd is. Dat is NIET zo. Het is in dit product gebruikt om geen dierlijke bestanddelen in dit product te hoeven verwerken, zie ook de uitgebreide info over gemodificeerd zetmeel. De capsule kan ook prima leeggeprikt worden met een speld zodat je alleen de inhoud inneemt.