Super Bouillon

Minder zout, meer voedingsstoffen

Deze Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze PUUR Rineke bouillon geen toevoegingen. Een cadeautje voor onze gezondheid en smaakpapillen.

Gebruik

Voeg een volle theelepel toe op ca. 100ml gekookt water, of meer of minder naar eigen smaak. Ook erg geschikt om groente, vlees, jus, sauzen of spreads mee op smaak te maken. Of om mee te fonduen. 

Ingrediënten 

Uienpoeder*, keltisch zeezout, kruidenmix decorative* (paprika*, ui* en peterselie*), boekweitmeel*, gemalen rozemarijn*, Texelse zeesla

*ingrediënten van biologische herkomst

De Bouillon bevat géén: suiker, gluten, gister(extract), lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen. Ook is de bouillon geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voedingswaarde per 100 ml (4 gram):

Energiewaarde - kj/kCal 39,9kj/9,5kCal
Vet 0,08 gram
waarvan verzadigd 0,02 gram
Koolhydraten 1,59 gram
waarvan suikers 0,88 gram
Eiwitten 0,35 gram
Voedingsvezel 0,54 gram
Natrium 0,4 gram
Zout 1,03 gram

Waarom heb ik dit artikel ontwikkeld? 

Vaak worden er door ondernemers nieuwe producten bedacht uit frustratie of ongenoegen met bestaande/ingeburgerde producten. Bouillon is er zo eentje voor mij: of er zitten teveel suikers, loze stoffen en smaakversterkers in, of het is veel te zout, of het is zo flauw en smakeloos dat ik het eindresultaat dramatisch vind voor mijn smaakpapillen. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dit vindt of al jaren zoekt naar een (h)eerlijke bouillon. Met trots presenteer ik daarom deze nieuwe Super Bouillon à la Rineke!

Lees hier meer over de Super Bouillon >