Naakte haver brood

Met de bite van roggebrood, gemaakt van biologische naakte haver.


Naakte Haver brood heeft een beetje de 'bite' van roggebrood (vast, smeuïg) , maar is gemaakt van de hele naakte haverkorrel (uit Westerwolde) in plaats van rogge. Een vers brood, met de gunstige eigenschappen van haver. Ik ben superblij en trots dat Bakkerij Verbeek mijn droom laat uitkomen.

Naakte Haver Brood is een biologisch brood van naakte haverkorrels, naakte havermeel, haverzemelen, water, zeezout en olijfolie. Verder niks! Brood zoals brood bedoeld is, volgens mij. Maar als je van luchtig gistbrood houdt, zal dit brood je niet bekoren!

  • Gebakken door een bakkerij met jarenlange ambachtelijke ervaring en passie voor het vak
  • 12 uur in de oven gebakken, op een lage temperatuur
  • Uniek: een dergelijk brood bestaat nog niet
  • Met biologische naakte haver uit Sellingen, de thuisbasis van PUUR Rineke
  • Zeer voedzaam brood
  • Goed in te vriezen
  • Een zwaargewicht, ca. 1000 gram
  • Smeuïge beet door de gestoomde haverkorrels

Cholesterol normalisatie

We hebben het Naakte haverbrood laten onderzoeken in het lab en deze bevat 3,8 gram bèta-glucanen* per 100 gram! Ook bevat het flink wat Silicium (3700 mg per kg).

Bèta-glucanen dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.*

* Dit effect wordt verkregen door een dagelijkse inname van 3 gram (het Naakte haverbrood bevat 3.8 gram/100 gram) bèta-glucanen uit haver, haverzemelen, gerst, gerstzemelen of uit mengsels van deze bèta-glucanen.

Gebruik & bewaren

Dit brood bevat geen conserverings­middelen of broodverbeteraars. Na ontvangst direct in de koelkast bewaren of met een scherp mes in plakken snijden en in de diepvries bewaren.

Ingrediënten

Water, naakte HAVER* 41,9%, naakte HAVERmeel*, psylliumvezel*, olijfolie*, zeezout.

*Ingrediënten zijn van biologische herkomst.

Allergenen info: Kan sporen van gluten, soja, noten of sesam bevatten.

Waar te koop?

Je kunt het brood bestellen bij je natuurvoedingswinkel indien deze brood afneemt van Bakkerij Verbeek. Bakkerij Verbeek levert aan veel natuurvoedingswinkels in Nederland. Vraag er dus naar bij jou Natuurwinkel* of zelfstandige natuurvoedingswinkel.

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Stuur dan een mailtje met je woonplaats naar: verkoop@bakkerijverbeek.nl

* Niet alle Natuurwinkels krijgen brood geleverd van Bakkerij Verbeek waardoor helaas niet alle Natuurwinkels dit brood kunnen bestellen. 

Wist je dat...?

  • Het Naakte haverbrood een uniek brood is? Omdat het voor 100% uit biologische naakte haver bestaat? En verder alleen nog wat water, zout, olijfolie en psylliumvezel: dus 100% voedingswaarde, verder niks!
  • Een voedzaam & puur brood, van nature zonder gluten, nog maar weinig voorhanden is? Wij al heel veel enthousiaste reacties over dit brood mochten ontvangen?
  • Dat het door het grote percentage haver 3,8 gram bèta-glucanen per 100 gram bevat? En daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte*?
  • Het voor ruim 40% uit de hele (gestoomde)haverkorrel bestaat? Mede daardoor super voedzaam is en de ‘bite’ van ouderwets roggebrood heeft?
  • De gebruikte naakte haver van Nederlandse (Westerwoldse) bodem afkomstig is en dus weinig voedselkilometers achter de rug heeft?
  • Het een echt ‘slow food’ brood is? Van het weken van de korrel tot het afgebakken brood is het 25 uur onderweg in de bakkerij.
  • Het zwaargewicht (bijna 1000 gram) goed in te vriezen is? Handig om wel eerst in plakken te snijden.
  • Het een dagvers product is, te bestellen door alle natuurvoedingswinkels die hun brood inkopen bij Bakkerij Verbeek? Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Stuur dan een mailtje met je woonplaats naar: verkoop@bakkerijverbeek.nl

* Dit effect wordt verkregen door een dagelijkse inname van 3 gram (het Naakte haverbrood bevat 3.8 gram/100 gram) bèta-glucanen uit haver, haverzemelen, gerst, gerstzemelen of uit mengsels van deze bèta-glucanen.

Eerste Naakte Haver à la Rineke van Nederlandse bodem