Krekkers

Van Westerwoldse naakte haver, boekweit en quinoa. In vier variaties: naturel, boekweit, zonnebloem en pompoen.


Ik zag de granen voor deze Krekkers gezaaid worden, opkomen, groeien, de droogte trotseren en geoogst worden als rijpe en voedzame korrels. En dat op een steenworp afstand van mijn huis in het Groningse Sellingen. Daarna zag ik hoe de bakkers van Bakkerij Verbeek het gemalen meel de eerste keer verwerkten tot mijn favoriete cracker. Puur van Nederlandse bodem. Daarom hebben we ze ook een puur Nederlandse naam gegeven: Krekkers.

Ik ben wederom superblij en trots dat Bakkerij Verbeek de uitdaging met mij heeft opgepakt om mijn favoriete cracker op de markt te brengen. Met deze Krekkers maken we gezond gemak in een handomdraai voor iedereen bereikbaar.

Over de Krekkers

De Krekkers van PUUR Rineke zijn gemaakt van naakte haver, boekweit, quinoa, water, zeezout, olijfolie en een beetje baking soda en psyllium. Ze zijn zeer voedzaam, rijk aan vezels en een bron van eiwitten. De Krekkers zijn lang houdbaar (4 maanden) en gebakken op een temperatuur van slechts 135 graden.

Door de combinatie van granen en toevoeging van zaden en pitten hebben de Krekkers een unieke smaak en bite, in maar liefst vier variaties: naturel, boekweit, zonnebloem en pompoen. 

Pure ingredieenten, verder niks

  • Vegan: geen melkpoeders of andere dierlijke producten in verwerkt
  • Zonder gist en zonder toevoeging van gluten
    Let op, de Krekkers kunnen wel sporen van gluten bevatten
  • Alleen volkoren granen, geen bloem toegevoegd
  • Nog geen 2 gram suiker per 100 gram Krekker, afkomstig van het graan zelf
  • Met olijfolie in plaats van een omega 6-rijke olie

Maar bovenal zijn de Krekkers van PUUR Rineke gewoon heel erg lekker!

De voordelen van deze Krekkers

Het gros van de crackers in de Nederlandse schappen wordt gemaakt van tarwe(bloem). Onze Krekkers worden gemaakt van naakte haver, boekweit en quinoa. Goed voor de variatie dus, en variatie is misschien wel de gezondste voedingstip die er is.

Haver, boekweit en quinoa bevatten van nature geen gluten (maar let op: deze Krekkers hebben niet het ‘glutenvrij’-logo omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten).

De meeste naakte haver, boekweit en quinoa leggen honderden tot tienduizenden voedselkilometers af. De biologische naakte haver en boekweit in deze Krekkers is geteeld in Sellingen, de thuisbasis van PUUR Rineke. De quinoa komt ook voor een groot deel uit Sellingen en voor de rest elders uit Nederland. Het streven is dat ook dit ingrediënt volgend jaar 100% in Sellingen wordt geteeld. Door meer voedsel van lokale herkomst te eten, lever je een belangrijke bijdrage aan een gezondere wereld.

Ingrediënten

Krekkers naturel: water, naakte havermeel*, zonnebloempitproteïne*, quinoameel*, boekweitmeel*, olijfolie*, psylliumvezel*, zout, natriumbicarbonaat.

Krekkers boekweit: water, naakte havermeel*, kasha* [geroosterde boekweit*], zonnebloempitproteïne*, quinoameel*, boekweitmeel*, olijfolie*, psylliumvezel*, zout, natriumbicarbonaat.

Krekkers zonnebloem: water, naakte havermeel*, zonnebloempitten*, zonnebloempitproteïne*, quinoameel*, boekweitmeel*, olijfolie*, psylliumvezel*, zout, natriumbicarbonaat.

Krekkers pompoen: water, naakte havermeel*, pompoenpitten*, quinoameel*, pompoenpitproteïne*, boekweitmeel*, olijfolie*, psylliumvezel*, zout, natriumbicarbonaat.

*Ingrediënten zijn van biologische herkomst.

Allergenen info: Kan sporen van gluten, soja, noten of sesam bevatten.

Waar te koop?

Je kunt de Krekkers kopen of bestellen bij je natuurvoedingswinkel indien deze producten afneemt van Bakkerij Verbeek. Bakkerij Verbeek levert aan veel natuurvoedingswinkels in Nederland. Vraag er dus naar bij jou Natuurwinkel* of zelfstandige natuurvoedingswinkel.

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde verkooppunt? Stuur dan een mailtje met je woonplaats naar: verkoop@bakkerijverbeek.nl

* Niet alle Natuurwinkels krijgen producten geleverd van Bakkerij Verbeek waardoor helaas niet alle Natuurwinkels dit product kunnen bestellen. 

Eerste Naakte Haver à la Rineke van Nederlandse bodem