Heliaflor - biologisch zonnebloempit-eiwit

Een multifunctioneel, biologisch plantaardig eiwit.

Inmiddels heeft het hoogwaardige zonnebloempit eiwit Heliaflor een plekje gekregen in veel van de 'PUUR Rineke' producten. Maar ook in haar eigen keuken wordt Rineke steeds enthousiaster over dit product. Voor mensen die bijvoorbeeld niet tegen gluten of ei kunnen kun je met dit eiwit toch allerlei heerlijke gerechten op tafel toveren. Maar ook voor mensen met een hogere eiwitbehoefte is het ideaal om spelenderwijs extra eiwit aan hun eten toe te voegen.

Verkooppunten

Een paar eigenschappen en toepassingen van Heliaflor

  • als ei vervanger
  • als emulgator (mooie binding tussen vetten en water/azijn) dus prima voor dipsauzen, mayonaise, salsa's en sauzen)
  • als bindmiddel in bijvoorbeeld gehaktballen, glutenvrij brood, cake, koek, gebak
  • in een smoothie, proteïne shake of soep
  • om extra vezels in je voeding te verwerken (bevat ca. 15 gram vezels/100 gram)

Het verbeterd de beet, smeuïgheid en sappigheid van veel gerechten (vooral van glutenvrije gerechten)

Gebruik

Gebruik circa 10% Heliaflor in een glutenvrij baksel (meer mag ook). In soepen, sauzen, shakes, vlees etc. al naar gelang de gewenste consistentie bereikt is (te beginnen met ca. 5%). Kijk verder op deze pagina voor (h)eerlijke recepten.

Ingrediënten: biologisch zonnebloempit eiwit

Bewaren: droog en goed afgesloten

PUUR Rineke Tip

Grappig dat heel veel mensen direct reageerden met: "Maar jij zegt toch altijd dat we niet zoveel Omega 6 moeten eten omdat dat ontstekingsbevorderend is? Zonnebloem is toch Omega 6?" Klopt helemaal! Maar dit is het eiwitdeel van de zonnebloempit en niet het 'vette deel'. Van het 'vette deel' van de zonnebloempit is inderdaad zonnebloemolie met Omega 6 van gemaakt. In dit proteïne zit dus maar een klein percentage vet: en dan ook nog vooral Omega 9 vetzuren en een beetje verzadigd vet.

Verkooppunten

Webshop