Gouden olie

Mild smakende Vegan olie voor muesli, smoothie, salades of spreads. Met een prachtige diep oranje kleur.

Klik hier voor alle info over deze olie

Rineke over de Gouden olie

Voor iedereen die uit principe of uit milieuoverwegingen geen vette vis eet of vis gewoon niet lekker vindt is het best lastig om toch voldoende Omega 3 in je dagmenu te verwerken. De meest gegeten voedingsmiddelen in Nederland bevatten simpelweg geen optimale hoeveelheden Omega 3. Lijnzaadolie is de gemakkelijkst verkrijgbare bron die flink wat Omega 3 bevat. Maar om nu te zeggen dat je culinaire hoogstandjes bereikt met lijnzaadolie? Dat geldt in elk geval niet voor mijn smaakpapillen. Daarom ben ik eindeloos aan het mengen, proeven en berekenen geslagen: met als resultaat deze mild smakende olie die je heel gemakkelijk kunt gebruiken. Al jaren is mijn favoriete kleur oranje: dus wat een feest om je eten te verrijken met deze prachtige oranje olie. Lekker en gezond eten is niet alleen een kwestie van smaak, het oog wil ook wat:

Ontbijten met een scheutje oranje olie door je muesli, een scheutje door een tomaten-, pompoen- of bloemkoolsoepje, de kleur van een (wortel)salade, groentespread of smoothie verlevendigen, een eiersalade accentueren met deze olie of een scheutje over de hutspot op je bord. Zolang je deze olie maar niet verhit kun je al je creativiteit gebruiken. Voeg de olie altijd pas op het laatste moment aan je gerecht toe: Een Omega 3 rijke olie (geldt ook voor Omega 6 overigens) is erg gevoelig voor licht en zuurstof.

NB: Een dergelijke Omega 3 olie is niet 1 op 1 vergelijkbaar met kant-en-klare EPA & DHA uit visolie/algenolie capsules. Wil je meer weten over de omzetting van een Omega 3 olie naar EPA en DHA? Lees dan dit artikel >

En mijn andere drijfveer waarom ik zo graag deze olie wilde maken: diversiteit op je bord is misschien wel de belangrijkste tip die je kunt geven als het gaat om gezond voedsel. Dat geldt ook voor variatie in oliën en vetten: kies dagelijks uit verschillende bronnen je oliën en vetten. Dat wordt met deze olie een stuk gemakkelijker omdat het een mix is van 4 verschillende oliën. En astaxanthine!