Mooi geïnspireerd: A+O Metalelektro stimuleert vitaal leven en werken bij technische bedrijven

8 december 2022

Als we echt een shift willen maken naar gezondheid van mens én aarde, zullen ook bedrijven, verenigingen, scholen, instellingen etc de verantwoordelijkheid moeten nemen over het etensbord van hun medewerkers, collega’s, gasten en klanten. Gelukkig vormen steeds meer organisaties een inspiratiebron voor anderen om ook met mes en vork aan de slag te gaan. Zoals A+O Metalelektro, dat de opdracht heeft om vitaal leven en werken te stimuleren bij technische bedrijven. Rineke mocht de collega's van het bedrijf vanuit haar passie meenemen in kennis van voeding en een vitaal lijf. Dat het gaat om wat jouw eten heeft gegeten, wat een gezonde bodem/aarde doet voor voedselkwaliteit en hoe je de 'beestjes in je buik' goed te eten geeft. Nuchter, informatief en voor allen heel veel nieuws, was de feedback van directeur Saskia Görtz.

Vitaal werken en leven stimuleren

Saskia Görtz: "Als opleidingsfonds voor de technische industrie hebben we de opdracht vitaal leven en werken te stimuleren bij technische bedrijven. De schijf van vijf kennen we, maar hoe zit het met de relatie voeding en je energie, voeding en je slaap, voeding en het ontstaan van allerlei leefstijlziektes als diabetes? Best relevant als dat ook nog leidt tot een hoog ziekteverzuim."

Eyeopener voor de smaakpapillen

Op een enorme file-ochtend is Rineke vanuit Groningen naar Zuid-Holland gereden en toch precies om 10 uur binnengekomen om de verzamelde collega's vanuit haar passie mee te nemen in kennis van voeding en een vitaal lijf. Dat het gaat om wat jouw eten heeft gegeten, wat een gezonde bodem/aarde doet voor voedselkwaliteit en hoe je de 'beestjes in je buik' goed te eten geeft.

Nuchter, informatief en voor allen heel veel nieuws. Het proeven van zelfgemaakte, gezonde pepernoten versus de winkelvariant was een eyeopener voor de smaakpapillen. Rineke heeft ons een hele dag aan haar lippen laten hangen.
De Mooi Eten-magazines vonden daarna gretig aftrek; binnen een uur was de grote stapel verdwenen!

De volgende dag gonsde het tijdens de lunch: 'jij hebt heel veel kleur op je bord, wat goed', 'ik eet altijd heel veel, maar kauwde eigenlijk nooit, daar denk ik nu bewust aan, want het is de start van mijn verteringsproces', 'biologisch eten is eigenlijk goedkoper dan de gesneden zakjes uit de supermarkt'. Heel veel inspiratie, wat ons op het idee bracht om Rineke te vragen ook beschikbaar te zijn om bij technische bedrijven een lezing te houden. Als opwarmertje delen we bij HR afdelingen het Mooi Eten-magazine uit.

Zelf heb ik ook al flink wat gekookt met de recepten. Mijn man reageerde: "Hé, die doperwtensoep uit Mooi Eten is de lekkerste soep die je ooit hebt gemaakt..."

Saskia Görtz
Directeur A+O Metalektro

Met jouw organisatie ook de shift maken naar gezondheid van mens en aarde?

Heb jij ook de verantwoordelijkheid over iemand anders’ bord? Bijvoorbeeld omdat je leidinggevende bent in een cateringbedrijf, zorginstelling, school, bedrijf? Wil jij de gezondheid en welzijn van jouw medewerkers, collega’s, gasten, klanten op de eerste plaats zetten? En, samen met andere enthousiastelingen, via mes en vork een shift maken naar gezondheid van mens en aarde?

Dan is de MOOI Eten | MOOI Leven training wellicht wat voor jou.
Of mail Rineke voor een op maat gemaakte in-company training om jouw organisatie op weg te helpen!