Boeren voor buren: vers, lokaal voedsel voor Amsterdammers die moeite hebben om rond te komen

2 december 2022

Boeren voor Buren maakt het voor alle Amsterdammers mogelijk om te genieten van gezonde, lokale en verse groente, fruit en kruiden. Iedereen met een kleine portemonnee is welkom. Denk aan Stadspashouders, studenten, gedupeerden van de toeslagen affaire, zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) zonder opdracht of Amsterdammers die moeilijk rondkomen aan het eind van de maand. Door de steeds toenemende energieprijzen worden producten alleen maar duurder en hebben steeds meer mensen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. 

De groente en fruit komen uit de Flevopolder, rechtstreeks van de boeren. De kruiden worden lokaal geteeld in Amsterdam. Boeren voor Buren krijgt kwaliteitsvolle producten aangeboden. Alle producten zijn op een duurzame wijze geteeld. Vaak klasse A, soms klasse B, omdat ze een afwijkende maat hebben of een zonnebrandplekje. Maar alles is vers en lokaal. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn producten en kan Boeren voor Buren de prijs voor de consument zo laag mogelijk houden.

Daarnaast streeft Boeren voor Buren ernaar om de keten zo kort mogelijk te houden. Dat wil zeggen dat er zo min mogelijk schakels zitten tussen de boer en de consument. Momenteel worden de groenten en het fruit gesorteerd op een boerderij in de Flevopolder, waarna ze zorgvuldig getransporteerd worden naar de ophaallocaties.

Vraag jij je af of je in aanmerking komt om bij Boeren voor Buren te bestellen? Dan kun je met één van de vrijwilligers op een van de zes ophaallocaties spreken of een e-mail sturen naar info@boerenvoorburen.nl.

Kijk voor meer informatie over het initiatief op de website.