Moederdag muesli

Moederdag muesli

Rineke Dijkinga 11 mei 2023 309

Verwen je moeder met deze heerlijke muesli, een waar geschenk!  Als ontbijtje op bed of geef het in een mooi blikje of potje. Een heerlijke crunchy muesli met mooie eigenschappen voor je darmen en bloedsuikerspiegel. En het gros van de ingrediënten komt gewoon van Hollandse bodem.

Lees verder
Winterse wildpluksalade

Winterse wildpluksalade

Rineke Dijkinga 11 januari 2023 255

Wist je dat regelmatig een deel van je eten opscharrelen in de natuur/een braakliggend stuk grond heel wat voordelen heeft voor jouw gezondheid? Dergelijk gratis voedsel is natuurlijk ook nog eens mooi meegenomen voor je portemonnee en is bovendien een feestje voor je smaakpapillen. Neem bijvoorbeeld dit recept voor een winterse wildpluksalade met onder andere eetbare wilde planten, teunisbloemwortel of winterpeen, walnoten en rode bieten. 

  Lees verder
  Bijna te mooi om op te eten: Westerwoldse pannenkoek met sinaasappeldressing

  Bijna te mooi om op te eten: Westerwoldse pannenkoek met sinaasappeldressing

  Rineke Dijkinga 6 januari 2023 559

  Mooi eten uit de lokale keten legt de nadruk op lokaal, duurzaam eten. Betekent dat we vinden dat alles uit Nederland moet komen? Nee, zo strikt in de leer zijn we zeker niet. Wij proberen jou te verleiden om de hoofdingrediënten op je bord uit Nederland te laten komen, als die hier verbouwd worden. We kunnen zeker wel wat eerlijk, gezond voedsel uit het buitenland eten, maar de basis op ons bord zou normaliter uit eigen land moeten komen. Goed voor onze boeren, het klimaat, de natuur en onszelf. Dit heerlijke en supersimpele gerecht is een mooie combi van (hoofdzakelijk) lokaal en een toefje buitenland. De sinaasappels komen van Dani, een Spanjaard die Warmonderhof deed en daarna terugkeerde naar zijn geboorteland.

  Lees verder
  Basisbrood, betaalbaar, voedzaam en divers

  Basisbrood, betaalbaar, voedzaam en divers

  Rineke Dijkinga 6 januari 2023 2990

  Zo spijtig voor zowel ons landschap, de bodem, de natuur en onze eigen gezondheid dat we onze Nederlandse oergranen nog zo weinig eten. Minder dan 1/12 van het brood dat we eten is afkomstig van Nederlands meel. (bron: Oude granen, nieuw brood) Bakkers willen hoogwaardig graan uit het buitenland. Niet die van eigen bodem omdat die niet de juiste bakkwaliteit heeft voor een flink gerezen brood. Maar waarom niet terug naar brood zoals het vroeger was? Een oerbrood heeft zoveel voordelen!

  Lees verder
  Waanzinnig mooi: winterpostelein

  Waanzinnig mooi: winterpostelein

  Rineke Dijkinga 19 november 2022 1678

  Spring deze periode eens op de fiets om winterpostelein te bemachtigen. Winterpostelein is in de winter niet alleen een prachtige bodembedekker, maar voor de mens is het ook een van de meest voedzame planten die er bestaan. En een mooie aanvulling van je omega 3 vetzuren

  Lees verder
  Het meest inspirerende recept voor elke dag

  Het meest inspirerende recept voor elke dag

  Rineke Dijkinga 18 november 2022 550

  Elke dag heerlijk, gezond, betaalbaar en duurzaam eten. En zoveel mogelijk uit je eigen regio. Klinkt dat als een utopie? Het kan, echt! We bieden je eerst dit basisrecept waar je eigenlijk al 365 per jaar mee vooruit kunt. Maar wekelijks zul je hier recepten vinden die we hebben 'omgekat': met ingrediënten die het seizoen in Nederland bieden. Koken en eten worden zo veel leuker en creatiever, daar zijn we van overtuigd.

  Lees verder