Spekdikken met Oud & Nieuw

Spekdikken met Oud & Nieuw

Rineke Dijkinga 29 december 2022 178

Spekdikken is een traditioneel Oudjaarsgerecht bij ons in de provincie: met rogge, stroop, spek en worst. Ik heb een groene & lokale variant bedacht. En maakte daarom het traditionele oudjaarsrecept uit onze streek in een gezondere vorm. Niet alleen qua lokale ingrediënten*, maar ook qua bereiding. 

Lees verder
2x Hollandse stoofpeertjes met een twist

2x Hollandse stoofpeertjes met een twist

Rineke Dijkinga 23 december 2022 150

Vroeger hadden veel boerderijen nog een boomgaard, waarin steevast stoofpeertjes stonden. Maaike, Hofweb's fruitteler teelt ze ook nog; Gieser Wilde Mannetjes. Je maakt er een klassiek stoofpeertjes gerecht mee, maar dan met een twist; gember, cranberries en tijm. 

Lees verder
Hartige pompoentaart op zonnewende feestje

Hartige pompoentaart op zonnewende feestje

Rineke Dijkinga 23 december 2022 296

Hoe toepasselijk: pompoentaart serveren op ons zonnewende feestje dat we 21 december hadden op ons land. We hebben de kortste dag weer gehad. Joehoe! Heerlijk dat de dagen weer langer worden. Ik heb heel veel hapjes gemaakt voor onze genodigden, allemaal van de oogst van het afgelopen jaar. Zoals deze overheerlijke hartige pompoentaart (uit mijn boek Alles draait om je hormonen). Wil je deze ook maken? Bij Hofweb zijn de pompoenen in week 51 in de aanbieding! Of wat dacht je van een ontstressende ontbijtcake van pompoen?

Lees verder
Prachtige & Betaalbare Kerstcreaties

Prachtige & Betaalbare Kerstcreaties

Rineke Dijkinga 5 december 2022 4829

Ik heb een leuk idee voor de feestdagen. We maken kleurrijke feestelijke creaties. Die een lust zijn voor het oog, onze smaakpapillen en de gezondheid van mens en aarde. En die de lokale duurzame boer/teler/producent ook mooie feestdagen schenkt. Dat is veel simpeler dan het lijkt: we hoeven alleen maar ‘baas in eigen buik en pan’ te worden. En even op scharrel te gaan om te gaan kokkerellen met onbewerkte duurzame ingrediënten die het seizoen en jouw regio bieden. Ik heb een fantastisch recept bedacht, waar je elke maaltijd en elke dag mee uit de voeten kunt. Niet alleen met Kerst, ook gedurende de rest van 2023.

Lees verder