Spekdikken met Oud & Nieuw

Spekdikken met Oud & Nieuw

Rineke Dijkinga 29 december 2022 826

Spekdikken is een traditioneel Oudjaarsgerecht bij ons in de provincie: met rogge, stroop, spek en worst. Ik heb een lekkere & lokale variant bedacht. En ook nog eentje in een in een gezondere vorm. Niet alleen qua lokale ingrediënten*, maar ook qua bereiding. Tradities zouden we moeten koesteren, vind ik. Maar tradities koesteren + een iets gezondere/lokale insteek gaan volgens mijn prima samen.

Lees verder
2x Hollandse stoofpeertjes met een twist

2x Hollandse stoofpeertjes met een twist

Rineke Dijkinga 23 december 2022 475

Vroeger hadden veel boerderijen nog een boomgaard, waarin steevast stoofpeertjes stonden. Maaike, Hofweb's fruitteler teelt ze ook nog; Gieser Wilde Mannetjes. Je maakt er een klassiek stoofpeertjes gerecht mee, maar dan met een twist; gember, cranberries en tijm. 

Lees verder
Hartige pompoentaart op zonnewende feestje

Hartige pompoentaart op zonnewende feestje

Rineke Dijkinga 23 december 2022 1451

Hoe toepasselijk: pompoentaart serveren op ons zonnewende feestje dat we 21 december hadden op ons land. We hebben de kortste dag weer gehad. Joehoe! Heerlijk dat de dagen weer langer worden. Ik heb heel veel hapjes gemaakt voor onze genodigden, allemaal van de oogst van het afgelopen jaar. Zoals deze overheerlijke hartige pompoentaart (uit mijn boek Alles draait om je hormonen). Wil je deze ook maken? Bij Hofweb zijn de pompoenen in week 51 in de aanbieding! Of wat dacht je van een ontstressende ontbijtcake van pompoen?

Lees verder
Prachtige & Betaalbare Kerstcreaties

Prachtige & Betaalbare Kerstcreaties

Rineke Dijkinga 5 december 2022 7850

Zullen we iets afspreken over feestdiners en hapjes? Dat ze lekker en fleurig moeten zijn staat voor mij als een paal boven water. Wat zou het mooi zijn als ze een lust zijn voor het oog, voor onze smaakpapillen en de gezondheid van mens en aarde. Zo maken we van feestjes échte feestjes. Dat is veel simpeler dan het lijkt: we hoeven alleen maar ‘baas in eigen buik en pan’ te worden. En op scharrel te gaan naar mooie, eerlijke, onbewerkte ingridienten om mee te gaan kokkerellen. Met het eerste recept in deze blog kun je vast al prima uit de voeten kunt. Niet alleen met Kerst of de Paasdagen maar ook gedurende de rest van het jaar.

Lees verder