
MOOI zout voor in de strooimolen
Niks lekkerder, vind ik, om weinig zout in een gerecht te gebruiken en er dan op tafel nog wat wat grof Keltisch Zeezout over te doen. Was toch net mijn strooimolentje leeg toen we gasten zouden krijgen. Dus moest ik iets anders bedenken. En dat pakte toch leuk en betaalbaar uit!
Lees verder
Fantasie-van-de-kok-koek, zonder oven
Open deur om te zeggen dat de oven aanzetten een duur grapje is. Ik ben ook steeds meer aan het plannen om meerdere gerechten tegelijk te maken in één ovengang, een pan met meerdere stoommandjes te laten stomen etc. Voor onze gasten moest ik nog een dessert maken. Kwam ik toch weer deze overheerlijke topper tegen uit mijn boek "Alles draait om je Hormonen". Een koekje waar je heel véél fantasie in kwijt kunt, zonder oven. Voor wie van een smeuïg koekje houdt.
Lees verder
Eetbare wilde planten in de winter: wintergroen en winterwortels
Het is winter en de natuur is verstild. De bomen kaal, de bloemen verdwenen en een groot deel van de bovengrondse planten afgestorven. ‘Er is zeker niks meer te vinden aan eetbare wilde planten’, hoor ik vaak. Maar niks is minder waar! Zeker in de zachte winters van tegenwoordig valt er een heleboel te beleven op het gebied van wildplukken. Verschillende planten blijven in de winter doorleven en veel daarvan zijn eetbaar.
Lees verder
Besparen met bulkverpakkingen
Wil je eenvoudig geld besparen? Bestel dan producten die je toch al regelmatig in je keuken gebruikt per kilo, 5 kilo of 25 kilo. Of als je niet echt zo’n grootverbruiker bent, dan kun je natuurlijk ook samen met vrienden, buren of familie bestellen. Verdeel het over je groep en iedereen heeft veel betaalbaarder eten. In bulkverpakkingen bestellen, is niet alleen gunstig voor je eigen portemonnee maar het is ook voordelig voor de boeren, telers en producenten
Lees verder
Fantastische Black Friday aanbieding waar je mensbrein blij van wordt
Ik weet twee fantastische Black Friday aanbieding waar je je geld aan kunt uitgeven en waar jouw mensbrein heel blij van wordt. Die wordt namelijk langdurig blij van dingen doen voor het grote geheel, die ook de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen veiligstelt.
Lees verder
Misbaksels? Kan bijna niet.
Het gebeurt me gelukkig niet vaak, maar ik was er even totaal niet bij met mijn hoofd toen ik het oergranen brood in de oven zetten. Helemaal de tijd vergeten. Het gevolg... een brood dat te klef geworden is. Wat jammer!!! Maar niet getreurd: heb het in flinterdunne plakjes gesneden en deze in de droogoven gedaan. Wat een overheerlijke krokante voedzame crackers zijn het geworden. Zeker zo lekker als het oorspronkelijke brood. En veel langer te bewaren.