Mooi eten uit de lokale keten

Met MOOI Eten uit de Lokale Keten zetten we ons in voor gezond, eerlijk en lokaal voedsel voor iedereen. We helpen je met kennis, informatie en inspiratie over MOOI Eten. Zodat jij met je mes en vork de regie kan pakken en keuzes kan maken die je lijf, het landschap, de ecosystemen, de gemeenschap en de lokale economie gezonder maken. 

Mooi eten = eten dat:

  • gezond is, van grond tot mond
  • kleinschalig verwerkt is, met liefde en aandacht voor mens en natuur
  • een verhaal van de boer, teler of producent herbergt en daarmee het eten een gezicht geeft
  • lokaal en/of zo duurzaam mogelijk geteeld is
  • met het seizoen meegaat en zo zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord
  • jou werkelijk voedt, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.
Ontdek het verhaal achter MOOI Eten uit de Lokale Keten

Campagne 'de Omfietsmaanden'

Vind in de wintermaanden (h)eerlijk, onbewerkt, divers en betaalbaar eten van lokale, duurzame boeren en producenten. Wellicht moet je er wel even voor omfietsen. Dichtbij zijn de lekkerste, gezonde en meest smaakvolle producten te vinden. Zie het filmpje waarom dit zo lekker, betaalbaar en zinvol kan zijn.

Heb je zelf een tip? Stuur deze dan naar info@mooietenuitdelokaleketen.nl

Mooi gecreëerd

Mooi gecreëerd

Recepten uit boeken, aangepast naar het seizoen en wat er op dat moment in overvloed of in de aanbieding is.

Mooi bespaard

Mooi bespaard

Anti-verspillingstips, energie bespaartips en besparende kookmethoden, wildpluk ingrediënten (die overigens vooral uit je vensterbank, een stukje tuin of braakliggend terrein kunnen komen)

Mooi voor onderweg

Mooi voor onderweg

Onderweg goed voor je zelf en je portemonnee zorgen kan echt. We geven leuke tips om dat lekker, gezond en betaalbaar te doen.

Mooie boer/producent

Mooie boer/producent

Nieuwe producten van lokale boeren waar je écht voor om wilt fietsen. Natuurlijk ook met het verhaal erachter.

Mooi feestelijk

Mooi feestelijk

Als we echt sociaal en goed voor onze medemens willen zijn schotelen we ze ook tijdens feestjes, diners en recepties eten voor dat de gezondheid van mens en aarde respecteert.

Mooi maatschappelijk

Mooi maatschappelijk

Samen oogsten, wildplukken, maaltijden bereiden; hier vind je inspirerende voorbeelden van initiatieven en organisaties waarbij samenwerken en welzijn voorop staan.

Mooie aanbieders

Mooie aanbieders

Er zijn zoveel prachtige initiatieven om de wereld een stukje gezonder te maken & manieren om aan duurzaam voedsel te komen, waar je ook woont in Nederland. Hier vind je een overzicht dat we steeds aanvullen.

Mooi op weg geholpen

Mooi op weg geholpen

Verhalen, tips en diensten van mensen die jou op weg helpen om goed voor je eigen gezondheid, die van je medemens en die van de aarde te zorgen.

Onze missie

Stel je voor: lokale, gezonde producten uit regeneratieve landbouw, deze weer leren bereiden tot prachtige, voedzame maaltijden, de hand schudden die je voedt, de passie en liefde van de boeren en telers proeven, verbinden met je leefomgeving, prachtige (voedsel)landschappen, leven met de seizoenen, eerlijke prijzen voor de boer en een sterke sociale cohesie. Wij zijn dit allemaal, sinds de industrialisering, als samenleving steeds meer kwijtgeraakt. Maar door alle crises, is het urgenter dan ooit dat we dit weer terugbrengen. Daar zetten wij ons elke dag met veel passie voor in!

Wij inspireren je graag om meer lokaal en MOOI te gaan eten. We informeren je over wat ‘MOOI eten’ voor je gezondheid kan doen. Wij willen je laten ervaren en proeven dat ‘MOOI eten’ niet alleen vult maar je vooral voedt. We vertellen je ook graag wie dit ‘mooie eten’ met liefde voor je heeft gemaakt en wat de passie van deze boer/teler of producent is. We enthousiasmeren je het verhaal achter ‘mooi eten’ verder te vertellen als inspirator. Of het als creator op het bord van anderen tot leven laat komen. Dat doen we met:

  • Dit platform, met blogs over lokaal, betaalbaar, gezond en duurzaam eten, recepten, energiebesparende kooktips, video’s, campagnes, aanbiedingen en acties.
  • Een (paradijselijke) MOOI Eten demonstratieplek om te leren en te ervaren, met outdoortrainingen, workshops en leuke events
  • Een MOOI Eten uit de Lokale Keten keurmerk/label.

Heb je het magazine MOOI Eten, MOOI Leven al gezien? Deze heeft als thema: de Kiem waaruit alles ontspruit. Het zit vol verdiepende informatie en inspiratie hoe je – met een klein budget – via Mooi eten op je bord kunt werken aan je eigen gezondheid en die van de wereld om je heen. In het magazine zijn 17 pagina's gewijd aan jouw darmgezondheid:. In dit informatieve dossier lees je over de innige communicatie tussen je darmen en je brein en daarmee ook je kwaliteit van leven.

Meer info over het magazine, inkijken of bestellen