Mooi eten uit de lokale keten

Creëer een MOOI Leven met MOOI Eten uit de lokale keten. Je vindt hier tips over betaalbaar, gezond en duurzaam eten, recepten, energiebesparende kooktips, filmpjes, campagnes, aanbiedingen en acties. We zetten voedsel, boeren en producenten in de korte keten, die werken aan een gezondere wereld in de schijnwerpers.

Samen pakken we de regie en werken zo direct aan onze gezondheid en die van de bodem, de boer, de bij en ons bord.

Campagne 'de Omfietsmaanden'

Vind in de wintermaanden (h)eerlijk, onbewerkt, divers en betaalbaar eten van lokale, duurzame boeren en producenten. Wellicht moet je er wel even voor omfietsen. Dichtbij zijn de lekkerste, gezonde en meest smaakvolle producten te vinden. Zie het filmpje waarom dit zo lekker, betaalbaar en zinvol kan zijn.

Heb je zelf een tip? Stuur deze dan naar info@mooietenuitdelokaleketen.nl

Mooi gecreëerd

Mooi gecreëerd

Recepten uit boeken, aangepast naar het seizoen en wat er op dat moment in overvloed of in de aanbieding is.

Mooi bespaard

Mooi bespaard

Anti-verspillingstips, energie bespaartips en besparende kookmethoden, wildpluk ingrediënten (die overigens vooral uit je vensterbank, een stukje tuin of braakliggend terrein kunnen komen)

Mooi voor onderweg

Mooi voor onderweg

Onderweg goed voor je zelf en je portemonnee zorgen kan echt. We geven leuke tips om dat lekker, gezond en betaalbaar te doen.

Mooie boer/producent

Mooie boer/producent

Nieuwe producten van lokale boeren waar je écht voor om wilt fietsen. Natuurlijk ook met het verhaal erachter.

Mooi feestelijk

Mooi feestelijk

Als we echt sociaal en goed voor onze medemens willen zijn schotelen we ze ook tijdens feestjes, diners en recepties eten voor dat de gezondheid van mens en aarde respecteert.

Mooi maatschappelijk

Mooi maatschappelijk

Samen oogsten, wildplukken, maaltijden bereiden; hier vind je inspirerende voorbeelden van initiatieven en organisaties waarbij samenwerken en welzijn voorop staan.

Mooie aanbieders

Mooie aanbieders

Er zijn zoveel prachtige initiatieven om de wereld een stukje gezonder te maken & manieren om aan duurzaam voedsel te komen, waar je ook woont in Nederland. Hier vind je een overzicht dat we steeds aanvullen.

Mooi op weg geholpen

Mooi op weg geholpen

Verhalen, tips en diensten van mensen die jou op weg helpen om goed voor je eigen gezondheid, die van je medemens en die van de aarde te zorgen.

Nog meer inspiratie: het MOOI eten, MOOI leven magazine

Met MOOI eten bouwen aan een MOOI leven, daar gaan we voor. Het blijft dan ook niet bij een platform. Er komen zelfs MOOI Eten trainingen, basic vergaderarrangementen, een jaaropleiding en kookworkshops en een jaarlijks congres! Samen pakken we de regie en werken zo direct aan onze gezondheid en die van de bodem, de boer, de bij en ons bord.

En heb je het magazine MOOI Eten, MOOI Leven al gezien? Deze heeft als thema: de Kiem waaruit alles ontspruit. Het zit vol verdiepende informatie en inspiratie hoe je – met een klein budget – via Mooi eten op je bord kunt werken aan je eigen gezondheid en die van de wereld om je heen. In het magazine zijn 17 pagina's gewijd aan jouw darmgezondheid:. In dit informatieve dossier lees je over de innige communicatie tussen je darmen en je brein en daarmee ook je kwaliteit van leven.