Diner-lezing Happy Hormonen met Rineke Dijkinga

Wist je dat hormonen nagenoeg alles in je leven beïnvloeden? Van je eetlust, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, je stemming, de snelheid van verouderen maar ook je concentratie en energie? Als je hormonen happy zijn, ben jij het ook. Hoor per gang van dit viergangen diner wat je zelf qua voeding en leefstijl kunt doen aan een gezonde hormoonbalans. Ook in een feestmaand als december kun je overheerlijk eten en toch je hormonen in de watten leggen! Het is maar dat je het (w)eet.

Dinner lecture Rineke Dijkinga

Mag ik je uitnodigen in het prachtige Westerwolde voor dit diner in Kerstsfeer?

Wat heeft de hormonale gezondheid van man en vrouw te maken met de natuur, het milieu, groene groenten/kruiden en onbewerkt/eerlijk voedsel? Echt ongelooflijk veel! Naar schatting kunnen we ca. 90-95% van onze klachten beïnvloeden middels voeding & leefstijl. Onze hele (hormonale) gezondheid heeft een relatie met het ons omringende milieu. Des te beter het gaat met ons milieu, des te groter de kans dat onze hormonen 'happy' blijven/worden. Dagelijks horen we van alles over milieuproblemen. Maar het is veel leuker om het te hebben over de positieve kant: welke keuzes kun je dagelijks in de supermarkt maken die zowel de gezondheid van de aarde als die van jezelf tegelijk in goede banen leidt? Dat zijn er gelukkig heel wat! Tijdens dit 4-gangendiner krijg je allerlei hapjes die met zorg voor jouw hormonen en de gezondheid van het milieu zijn gemaakt zijn.

Eten bij PUUR Westerwolde

Bij PUUR Westerwolde koken we zoveel mogelijk mee met het seizoen. De hoofdingrediënten zijn voor het grootste deel afkomstig uit Westerwolde. En vervolgens volgens de 'slow cooking' methode bereid: er is tijd genomen om alles te verzamelen bij diverse bedrijven in de buurt.

Wat biedt deze lezing je nog meer?

  • Natuurlijk is er tussendoor, aan tafel of na afloop volop mogelijkheid om je persoonlijke gezondheidsvragen aan Rineke te stellen.
  • Tijdens de lezing krijg je inzicht maar vooral simpele, bruikbare en eenvoudige tips hoe je in een handomdraai eten op tafel kunt zetten die de (hormonale)gezondheid van jou (en/of je gezin) optimaal ondersteunen. Zelfs in een feestmaand als december!

Dineer je mee?

Datum: 20 december 2018
Tijdstip: van 18.00- 22.00/22.15 uur.
LocatiePUUR Westerwolde, Dennenweg 1a, Sellingen
Kosten: € 69,95 per persoon (inclusief welkomstdrankje)
Aantal personen: minimaal 14, maximaal 20. We dineren aan 2 lange tafels.
Overnachten: Mocht je van ver komen; in Sellingen zijn ruimschoots leuke (en niet te dure) Bed & Breakfast gelegenheden.

  • Wil je een Bed & breakfast waar je een grotendeels biologisch/Westerwolds/PUUR RIneke ontbijt geserveerd krijgt? Zie bijvoorbeeld deze link >
  • Blijf je een nachtje langer? Dan kun je ook in een heuse Yurt, op loopafstand van PUUR Westerwolde overnachten. Kijk voor meer info op: www.noorderyurts.nl

Klik hier om je aan te melden


​Liever een ander thema? 

Ben je met een groep van minimaal 15 personen en wil je een themadag over een ander onderwerp? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.