Skip to content

Eendaagse workshop Fermenteren

Wat een enorme hoeveelheid voedsel is er toch, zeker zo aan het einde van de zomer. Dus zijn we op Heerlijk Westerwolds Land als hamsters de voorraden aan het verzamelen en aan het verwerken voor de herfst en winter. Jij kunt dat ook! Wij vinden het ongelooflijk leuk om onze kennis en ervaring over het verwerken en bewaren van voedsel over te dragen op consumenten, koks, therapeuten, instellingen, bedrijven en studenten. Sla daarom nu je slag om de koude herfst en winter lekker en gezond door te komen.

fermenteren

Rani leert je hoe je jouw oogst door middel van fermenteren lang houdbaar kunt maken. Met als bijkomende voordelen dat het er nóg lekkerder van wordt en beter verteerbaar, dus beter voor je lichaam. Niet alleen leuk, dat fermenteren, maar ook hartstikke gezond. Zo kan ook jij een basis leggen om betaalbaar, gezond, divers, duurzaam en overheerlijk te eten, het hele
jaar rond. 

Voor wie?

Voor iedereen die ervan overtuigd is dat we met het eten op ons bord een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, van degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en van de aarde. En die ook graag anderen inspireert om met mes en vork aan
de slag te gaan. Door de zomerse overvloed te verwerken en te bewaren voor de herfst en de winter kun je op een hele betaalbare, lekkere, gezonde en gevarieerde manier de herfst en wintermaanden doorkomen.

Datum:
21 september 2024

Locatie:
Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen

Kosten:
€ 149,00 per persoon. Na ontvangst van je betaling is je deelname gegarandeerd.

Inbegrepen:
koffie, thee, home made lekkernij, drankjes, lunch, jouw zelfgefermenteerde producten en een paar aardigheidjes van Rineke om mee naar huis te nemen.

Annulering:
kan kosteloos tot 10 dagen voor de training. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken dan krijg je uiteraard z.s.m. je geld terug. Bij minder dan 10 deelnemers wordt de training geannuleerd.

Speciale dieetwensen?
Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons heeft doorgegeven.

Slecht weer?
We houden de groepen opzettelijk klein (maximaal 12 personen) zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is alles buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel

Overnachten?
Bekijk hier onze tips voor een overnachting in Sellingen of omgeving.

De trainer: Rani Goederee

“Ongelofelijk rijk! Zo voel ik me als ik in de zomer gewassen uit mijn moestuin oogst en er vervolgens in de keuken iets lekkers van maak wat ik in de winter kan eten. En wat is het leuk om te experimenteren met verschillende manieren van oogst verwerken: wecken,
pickelen, fermenteren, tomatensaus, jam en fruitcompôte maken. Het bereiden van gezonde maaltijden is al mijn favoriete bezigheid sinds ik tiener was, en sinds ik mijn eigen groenten kweek is daar het verwerken van voedsel tot houdbare producten bijgekomen. Met name fermenteren vind ik een schitterende manier van voedsel verwerken. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en de ervaringen uit mijn eigen geëxperimenteer met je te delen. Zodat ook jij in
de koude maanden van het jaar kunt genieten van zelfgemaakte zonnige overvloed.”

eendaagse-workshop-fermenteren

Indeling van de dag

10:00 uur:
Ontvangst met koffie/thee en een home made lekkernij Ochtend: Groente fermenteren: theorie, proeven, praktijk 

Lunch:
je krijgt een voedzame lunch met lokaal voedsel dat we bij elkaar gescharreld hebben op het land. En wat we verwerkt hebben tot eindproduct (met behulp van de droogoven, weckketel, fermentatie, pickelen, door het in te maken etc). Rineke legt er het
een en ander over uit. 

Middag:
Zuivel fermenteren: theorie, proeverij, praktijk. Zuurdesem: theorie, praktijk (thuis)

16:00 uur:
Einde programma en geïnspireerd huiswaarts met informatie en inspiratie waarmee thuis direct aan de slag kunt én natuurlijk jouw zelfgemaakte fermentaties.