Wandel-lezing met Rineke + lunch 'à la Rineke'

Wist je dat hormonen nagenoeg alles in je leven beïnvloeden? Van je eetlust, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, je stemming, de snelheid van verouderen maar ook je concentratie en energie? Kortom, als je hormonen happy zijn, ben jij het ook. Hoor tijdens de wandeling wat je zelf qua voeding en leefstijl kunt doen aan een gezonde hormoonbalans. Tussendoor gaan we uitgebreid en heerlijk lunchen 'a la Rineke' op een mooi plekje: (h)eerlijk Westerwolds Land.

Thema: Alles draait om je hormonen

Mag ik je uitnodigen in het prachtige Westerwolde voor deze wandellezing met lunch?

Wat heeft je hormonale gezondheid te maken met de natuur, buiten zijn, ontspanning, wandelen, het milieu, groene groenten/kruiden en onbewerkt/eerlijk voedsel? Echt ongelooflijk veel! Naar schatting kunnen we ca. 90-95% van onze klachten beïnvloeden middels voeding & leefstijl. Onze hele (hormonale) gezondheid heeft een relatie met het ons omringende milieu. Daarom is deze lezing niet in een zaal maar vooral buiten, in de natuur! Des te beter het gaat met ons milieu, des te groter de kans dat onze hormonen 'happy' blijven/worden. Dagelijks horen we van alles over milieuproblemen. Maar het is veel leuker om het te hebben over de positieve kant: welke keuzes kun je dagelijks in de supermarkt maken die zowel de gezondheid van de aarde als die van jezelf tegelijk in goede banen leidt? Dat zijn er gelukkig heel wat! Tijdens de lunch krijg je allerlei hapjes die met zorg voor jouw hormonen en de gezondheid van het milieu zijn gemaakt zijn.

Geniet tijdens de wandeling van het prachtige landschap van Sellingen en daarna van de (h)eerlijke lunch met volop biologische (streek)producten maar ook zeker heel wat kruiden uit de pluktuin die onze hormonen volop kunnen ondersteunen. Volgens de 'slow cooking' methode bereid: er is tijd genomen om alles te verzamelen bij diverse bedrijven in de buurt.

De belangrijkste pijlers die je zelf kunt beïnvloeden met voeding en leefstijl worden uitgebreid uitgelegd:

 1. Niet calorieën maar de kwaliteit van calorieën bepalen je (hormonale)gezondheid
 2. Voeding die je stresshormonen tempert in plaats van aanjaagt: weet wat je eet in tijden van stress!
 3. Onze darmen, lever spelen een vitale rol in het afbreken, recyclen en goed omzetten van alle hormonen.
 4. Aandacht voor onze alvleesklier en bloedsuikerspiegel. 
 5. Zo weinig mogelijk hormoon verstorende stoffen via voeding, milieu, verpakkingen en huidproducten.
 6. Fyto-oestrogenen uit de natuur; redders van je hormoonsysteem?
 7. Een goede, diepe slaap is een van de cruciale voorwaarden voor 'happy hormonen'. Wat biedt de natuur aan planten/bloemen/kruiden?

Wat biedt deze lezing je nog meer?

 • Natuurlijk is er tussendoor, onderweg of na afloop volop mogelijkheid om je persoonlijke gezondheidsvragen aan Rineke te stellen.
 • Tijdens de wandeling en lezing krijg je inzicht maar vooral simpele, bruikbare en eenvoudige tips hoe je in een handomdraai eten op tafel kunt zetten die de (hormonale)gezondheid van jou (en/of je gezin) optimaal ondersteunen.
 • Geniet tijdens de wandeling van het prachtige landschap van Sellingen en daarna van de (h)eerlijke lunch met volop biologische (streek)producten maar ook zeker heel wat kruiden uit onze pluktuin die onze hormonen volop kunnen ondersteunen.

Doe je mee?

Als er een lezing is waar ik zelf heel happy van wordt, dan is het wel deze. Ik hoop jij ook. In het voorjaar van 2019 zullen deze wandellezingen opnieuw gepland worden.

Wil je met een groep van minimaal 20 personen een wandellezing doen? Neem dan even contact met ons op om een datum te prikken.

Datum: 8 juni 2019 (vol) of 25 augustus 2019
Tijdstip: van 10.30 - 16.00 uur, inclusief uitgebreide lunch, tussendoortjes en hapjes
LocatiePUUR Westerwolde, Dennenweg 1a, Sellingen
Kosten: € 55,00 per persoon
Overnachten: Mocht je van ver komen; in Sellingen zijn ruimschoots leuke (en niet te dure) Bed & Breakfast gelegenheden.

 • Wil je een Bed & breakfast waar je een grotendeels biologisch/Westerwolds/Puur RIneke ontbijt geserveerd krijgt. Zie bijvoorbeeld deze link.
 • Blijf je een nachtje langer? Dan kun je ook in een heuse Yurt, op loopafstand van Puur Westerwolde overnachten.

Klik hier om je aan te melden