Zes redenen om te kiezen voor 'plantaardige visolie' capsules

Voor vegetariërs en veganisten én voor iedereen die het milieu, de oceanen en de vissen een warm hart toedraagt.

Rineke Dijkinga
Visvrije omega 3

Waarom kiezen voor 'plantaardige visolie' capsules?

1. Goed voor jouw (hormonale) gezondheid, ook voor vegetariërs en veganisten

Met slechts één capsule per dag kun je een aantal lichaamsprocessen positief beïnvloeden:

  • Een dagelijkse inname van minimaal 250mg EPA en DHA (1 capsule) heeft een gunstige invloed op het hart en houdt de normale bloeddruk in stand.
  • DHA is goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA (1 capsule).

2. Meer DHA dan in visolie capsules

In het gros van de visolie capsules zit 12% DHA. Bij Visvrije Omega 3 capsules is dit percentage bijna 30%.

Een groot deel van het DHA uit Omega 3 belandt in ons brein. Klachten van het brein zijn dan ook vaak een reden om visolie capsules als supplement te gaan gebruiken. Bij 250 mg DHA per dag mag een effect op de hersenfuncties worden verwacht. Omdat Visvrije Omega 3 per capsule al 250 mg DHA bevat hoef je slechts 1 per dag te gebruiken. Bij visolie zul je minimaal 2 moeten gebruiken.

3. Het bevat ook EPA

De meeste algenolie capsules bevatten enkel DHA. Voor onze gezondheid is de combinatie van EPA en DHA vaak wenselijk. Zie verder bij punt 1.

4. Onnodig dierenleed/visvangst voorkomen

  • De enige reden waarom vissen omega 3 bevatten, is omdat ze Omega 3-bevattende-algen eten. De vissen slaan de vetzuren uit algen op in hun weefsels. Er worden inmiddels vissen gevangen die puur bedoeld zijn om er visolie van te maken. Terwijl wij dus net zo goed de algen kunnen eten. Wist je dat er gemiddeld 220 kilo vis nodig is om 1 liter visolie te produceren? Er zijn bijna geen vissoorten meer die niet met uitsterven worden bedreigd.
  • De oceanen en zeeën meer met rust laten
    De huidige toestand van de oceanen, komt overeen met de voorspelling van wetenschappers, hoe het er over 200 jaar zou uitzien. De zee en oceanen veel meer met rust laten, door vermindering van de visvangst & minder dramatische visserij methoden, zou een grote stap vooruit zijn. Gezonde zeeën en oceanen zijn van levensbelang voor onze zuurstofvoorziening en ook de CO2 problematiek. Vis vangen voor enkel visolie, draagt zeker niet bij aan vermindering van de milieuproblematiek. Onze gezondheid is een rechtstreekse afgeleide van die van het milieu.

5. Gekweekt in schoon water

De oceanen zijn de vergaarbak van afvalstoffen, die de gezondheid & hormoonhuishouding van mens en dier ernstig kunnen verstoren. Niet voor niets moeten visolie capsules dan ook grondig worden gezuiverd. Door algen in schoon water te kweken en daar de olie uit te halen worden de vele (dure)zuiveringsacties overbodig. Des te meer bewerkingen, des te meer verlies van kwaliteit, is een stelregel die voor elke voedingsstof opgaat.

6. Reukloos en veel minder oprispingen dan bij visolie

De geur, smaak of de oprispingen van visolie capsules zijn voor sommige mensen een reden om weer te stoppen met het gebruik van visolie capsules. Algen Omega 3 capsules hebben veel minder geur en smaak en geven minder oprispingen. De capsule kan zelfs lek geprikt worden om daarna de inhoud te mengen met voedsel (ook bij baby's, mensen die moeizaam pillen kunnen slikken of huisdieren is dit een ideale manier van toediening).

Kortom, stap over!

Stap over op een volwaardig, gezond & plantaardig alternatief uit algen: Visvrije Omega3 capsules.

Waarom zijn de oceanen zo ontzettend belangrijk?

Benieuwd geworden naar Plantaardige Visolie?

Kies voor een gezond en plantaardig alternatief voor visolie capsules, à la Rineke.

Bestel de Visvrije Omega 3 hier

​Rineke is hoofdsponsor van de Sea First Foundation.

Rineke steunt de Sea First Foundation door een deel van de opbrengst van haar boeken te doneren aan de SFF.

Sea First Foundation
Lees hier meer over de Sea First Foundation

Meer weten over het nut van Omega 3?

Waarom zijn Omega 3-vetten belangrijk voor je lichaam en hoe kun je je lichaam ervan voorzien? En waarom zou je beter voor Visvrije Omega 3 kunnen kiezen, dan voor visolie?

Lees er hier meer over

Nieuwsbrief

Regelmatig gratis tips en recepten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!