Skip to content

Reacties op Weten van (h)eerlijk eten

Hierbij een aantal reacties op het kookboek van mensen die het boek kort geleden hebben aangeschaft:

1) Wat ben ik blij met uw prachtige kookboek! heel veel dingen die ik nooit heb geweten (en ik ben al 65) ik ga proberen iets aan mijn cholesterol te doen. ik ga het boek zeker aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen

2) Bedankt voor het interessante boek dat ik vandaag heb ontvangen. Heb al gezien dat ik er veel aan zal hebben. Mooie recepten, fijne tips. Hoop dat er nog eens een vervolg zal komen

3) Het boek is aangekomen en ik ben er meteen in aan het lezen geslagen. Dat is precies wat ons gezin nodig heeft. (we hebben een dochter met diabetes)

4) Het boek heb ik ontvangen, bedankt! Wat is het prachtig en zo fijn voor mijn dieet. Ik ben er erg blij mee en het zal mijn standaard kookboek worden. Ik heb dezelfde dag nog de vegetarische bolognesesaus gemaakt. Het is net even anders gekruid dan de gangbare saus. Mijn man heeft er ook van genoten. De koolhydraatarme en tarwevrije producten zijn voor hem (met zijn dikke buik) ook heel geschikt!

5) Het recept van Pizzolet is hier enorm in de smaak gevallen, ook bij man en kinderen van 16 en 12 jaar. Vandaag heb ik de knolselderij soep gemaakt. Ook heerlijk!

6) Ik wil je complementeren met het prachtige boek dat je hebt uitgegeven. Door de kleurrijke,mooie en heldere foto’s komt het heel uitnodigend over. De achtergrondinformatie voegt iets wezenlijks toe en stimuleert je om op een bewuste manier keuzes te maken. Een kookboek om te bestuderen en zo tot andere visies te komen. Ik ben daar in elk geval mee begonnen!

7) Boek is WAUW!

8) van harte dank voor het samenstellen van het kookboek. Ik dank je en wel omdat ik geen tarwe, gerst, gist en melkproducten eet. Je kookboek is een uitdaging, uitnodigend om te lezen en heel leerzaam!

9) Het boek is geweldig. Ik ben er echt heel blij mee. Heel duidelijk allemaal en heel gemakkelijk om er mee te werken.

10) Ik heb je boek doorgebladerd, de meeste delen bestudeerd en al wat recepten gemaakt. Het is voor mij een uitkomst dat jij jouw kennis en vooral ook je bevlogenheid met ons hebt willen delen. Ik houd van bakken en koken en vindt het dan ook heel verrassend dat werkelijk alles me lekker lijkt. Dus dank voor je schitterende boek.

11) Mijn klanten genieten erg van jouw boek. het wordt als een soort roman gelezen en er worden erg lekkere gerechten uit gemaakt.

12) Het boek en de recepten zijn voor mij een eye-opener. Ik kook inmiddels dagelijks uit je boek, en vind het heerlijk!

13) Wat een geweldig kookboek heb je geschreven! Naast de vele heerlijke gerechten, waarvan al diverse zijn geprobeerd, ben ik vooral ook heel enthousiast over alle heldere toelichtingen! We gaan hem nog veel gebruiken en zien uit naar deel 2.

14) Bedankt voor het schrijven van het prachtige boek Weten van (h)eerlijk eten!

15) In december werd ik op jouw pad gebracht door een artikel in het AD, waarin ik las dat je net een kookboek had uitgebracht. Na een bezoek aan je site, heb ik het meteen besteld. En wat is het een enig boek. Het ziet er in de eerste plaats prachtig en dus uitnodigend uit en – niet onbelangrijk – staan er heerlijke recepten in. Ik heb er al een paar gemaakt. En wat is het informatief! Op een heldere manier beschreven. Kortom, ik ben fan! En ga nu een tweede bestellen om cadeau te doen aan een vriendin.

recept-rineke-dijkinga16) Hieronder een recensie van Lineke Reerink, bestuurslid van beroepsvereniging MBOG:

‘De beste dokter staat in de keuken’. Dit Chinese gezegde spreekt uit dit kookboek van Rineke. Een kookboek met 125 smakelijke recepten voor optimale energie, gezondheid en gewicht, ingedeeld voor ontbijt, lunch, hoofdmaaltijd, dessert, tussendoortjes en borrelhapjes.
Tegelijkertijd is dit kookboek een ‘kennisboek’, een werkboek zou je kunnen zeggen.
Het biochemische proces in ons lichaam is afhankelijk van volwaardige grondstoffen, hulpstoffen en beschermende stoffen. Daarin verschilt onze huidige voeding wezenlijk van die van vroeger, terwijl onze genen nog steeds zijn ingesteld op voeding van duizenden jaren geleden, beschrijft Rineke in haar kookboek.
In het boek staan veel praktische tips over verdeling van de voedingsmiddelen op de dag, verkrijgbaarheid van de ingrediënten, een bijlage met uitgebreide informatie over voedingsstoffen die effect hebben op preventie, een klacht of een symptoom en de voordelen van biologische voeding.
De recepten van dit boek zijn gericht op:
Preventie, overgewicht in combinatie met diabetes en problemen met bloedsuikerspiegel, darmklachten, hart- en vaatziekten, klachten van het brein, energie en zuur/base evenwicht.
Met icoontjes wordt aangegeven voor welke specifieke klachten en/of symptomen de recepten een meerwaarde hebben en bij elk recept staan gezondheidstips.
Een orthomoleculair kookboek bij uitstek, een boek dat niet belerend is maar je het goede gevoel geeft dat ‘gezond en gezellig’ hand in hand kunnen gaan.
Inmiddels is het kookboek van Rineke al in 3e druk verkrijgbaar (presentatie 10 december 2011) en is te bestellen via www.weten-van-heerlijk-eten.nl.

17) Enige tijd geleden heb ik uw boek besteld. Ik geniet er enorm van en heb een aantal recepten uit geprobeerd. We hebben 4 kinderen en die houden ook wel van lekker eten en experimenten. Vooral de aardappelsalade valt in de smaak.Ik vind met name alle info over eten zo leuk. Ik ben verpleegkundige op de cardiologie afdeling en lees veel waardevolle dingen. Ook de diabeten zien we veel. Mooie handvatten reikt u aan. Ik promoot het boek geregeld, en men vind uw boek niet duur en zeer zinvol. Leuk om even te horen dacht ik.

18) Een boek waar ik op het eerste gezicht al blij van werd, en heb het dan ook meteen besteld. ik heb 4 avonden gewoon voor de lol er in zitten lezen, over vitaminen, mineralen en al die andere dingen die zo saai klinken (cholesterol, bloedsuikerspiegel, bijvoorbeeld) maar door de liefde die Rineke duidelijk er bij ingestopt heeft wordt het ineens levendig en bijna spannend. Je gaat je een detective in opleiding voelen: hoe kan ik het beste uit mijn keuken halen. Ze rijkt je puzzelstukjes aan en geeft je het gevoel dat je het zelf kan oplossen, met een beetje tips en ideeën van Rineke. Een gevoel van dankbaarheid blijft; dat ze al die kennis zo overzichtelijk en samenhangend en praktisch aanbiedt. Je zult merken dat de kennis die je al hebt, door het boek van Rineke, meer diepte krijgt. oh ja, en de recpten zijn heerlijk. (reactie Inge)

19) Ik heb uw kookboek nu al een paar weken in huis en al een heleboel van de overheerlijke recepten gemaakt. Wat een prachtig boek, wat een geweldige recepten en zoveel uitleg!!Ik zat hier al jaren op te wachten en ik hoop dat heel Nederland hier snel klaar voor is. Ik heb het al aan een tiental mensen geadviseerd.(reactie Ans)I

20)Hallo Rineke, Vanaf januari 2012 ben ik anders gaan eten. Met behulp van het Boek heb ik mijn eetpatroon verandert. Mijn ontbijt bestaat uit yogert met muesli en mijn lunch uit de beschreven salades in al z’n variateiten uit je boek . En in de avond warm eten maar weining vlees en veel groente en zeer matig aardappelen.Ik was 108 kg en ben nu 94 kg . Het ging moeiteloos.14 kg eraf. Ik heb ook niet het gevoel dat ik aan het dieten ben. Ik voel me er prima bij . Ik heb veel meer energie. Ik blijf in lengte ven dagen op deze manieren zo eten . En ik heb lang nog niet alle recepten uit het boek geprobeert. Dank je wel voor het schrijven van dit boek. Hartelijke groet Cor.

21)Eigenlijk heb ik -op dit moment- geen vraag… Ik wil je alleen ontzettend bedanken voor het feit dat je dit boek geschreven hebt; wij zijn helemaal om. Wij eten nu gezond en het is te merken aan onze lichamen!! Zeer positief!! Ik heb nog nooit zo lekker gegeten en wordt elke keer blij als ik ‘weer’ mag koken!! Met mijn sporten ernaast en dit eten, val ik zelfs heel leuk af! Niets geen dieet meer! Dank dank dank! Je hebt er een fan bij en wij kijken stiekem al uit naar het volgende boek??!! NOG meer lekkere gerechten??!! Echt zalig!

22)Geachte mevrouw Dijkinga, Ik heb geen vragen en ik weet ook niet of u mijn email zult lezen maar eigenlijk wil ik u bedanken! U kent mij niet. Ik heb vorig jaar augustus het “roer” omgegooid. Ben zelf verpleegkundige en wist al veel van voeding maar had toch last van allerlei kwalen en overgewicht. Bij de chiropractiepraktijk in Emmen heb ik uw boek gekocht. Sindsdien is er een wereld voor me opengegaan. Ik vind koken ineens leuk! We eten veel beter en gezonder en ik ben uiteraard ook het nodige afgevallen al vind ik dat niet het belangrijkste. Ik ben sinds een half jaar van de medicijnen af die ik al 30 jaar gebruikte. Ik denk zelf dat het vermijden van alle E-nummers en met name de E621 een grote rol hierbij speelt. Ik kook veel recepten uit uw boek en lees nog steeds vaak weer de informatie over. Heel erg bedankt voor alles. Marianne S

23) Hallo Rineke, Hier een berichtje van mij , om te zeggen hoe blij ik ben met jouw boek. Elke keer is het weer genieten, als ik het open sla. Sinds ik sarcoidose heb (de ziekteactiviteit neemt sinds eind mei gelukkig af:). ben ik nog serieuzer met mijn voeding bezig. Jouw praktische, informatieve boek is daarbij een groot kado! Heb mijn enthousiasme over gebracht op veel mensen, en die zijn hierdoor ook het boek gaan kopen. Geweldig, zo’n golf van geinspireerde mensen! En het worden er steeds meer Dank je wel! Farida S

24)Dag Rineke, Ik wilde alleen mijn waardering uitspreken over je boek. Sinds een paar maanden overgeschakelt op natuurvoeding, ongelofelijk: ik slaap weer beter, ik heb minder last van atrose in mijn knieeen (mogelijk ook gevolg van verzuring?) mijn allergieeen zijn weg en mijn overgewicht wordt minder op een natuurlijke manier! Maar bovenal de recepten zijn heerlijk. Ook als ik mensen op het eten heb die nagenoeg geen weet hebben van ‘anders eten’, zeggen dat het heel smakelijk is. Dit ”smaakt’ naar meer en mijn interesse in de orthomoluculaire voedingsleer is gewekt! Hartelijke groet, Annemarie P

25)Vorige week vond ik je boek bij de Wiershoek in Groningen. Ik wil je laten weten dat ik het een super goed toegankelijk, leerzaam en ‘lekker’ boek vind! Mijn enthousiasme is zo groot dat ik inmiddels voor 5 andere vriendinnen een exemplaar heb mogen ophalen 🙂 Ik sta met veel plezier weer te koken. Bedankt voor je boek. C.P uit Groningen

26) Dag Rineke, graag wil ik je laten weten dat ik enorm blij met het boek! Na al zo’n 20 jaar te hebben gesukkeld met hypoglykemie, ook na goede hulp van een dietiste in 2008 en een natuurdietiste in 2010 en 2011 kreeg ik opnieuw flink last van wisselende bloedsuikers. Ook al at ik naar mijn gevoel verantwoord. (voldoende, biologisch en vegetarisch). Nadat ik begin april het boek kocht bij Ekoplaza in Haren ben ik diverse recepten gaan uitproberen. Inmiddels probeer ik tarwe uit mijn menu te laten en ik had verwacht dat ik het gewone brood zou missen. Niet dus! Ik ontbijt met de havermuesli, eet dat ook in een kleinere portie als lunch na een soep en of salade. Het recept voor de rogge-ontbijtkoek is om te smullen! Evenals het kokostaartje en de chocolade muffins. Met het bakken van brood ben ik gaan experimenteren met alle meelsoorten die ik in huis heb. Alleen valt me dat nog niet mee om daar een heel geschikt resultaat mee te behalen. De quinoasalade is verrukkelijk en is een paar dagen in de koelkast goed houdbaar. Lekker praktisch! Vanavond heb ik de hartige haverpannenkoekjes gemaakt, besmeerd met cottage cheese en geserveerd met een warm groenteprutje. Dit was zo smaakvol en opvallend voedzaam! Ik heb het boek aan diverse mensen cadeau gegeven en nog velen meer aangeraden. Inmiddels heb ik het boek van voor naar achteren gelezen en ben ik erg tevreden met de uitleg van voedingsmiddelen en hun werking. T.W. uit Roden

Het boek is te verkrijgen via www.weten-van-heerlijk-eten.nl >