Skip to content

16-de druk van Weten van (h)eerlijk eten deel 1

weten-van-heerlijk-eten-1-10e-druk
De 16-de druk! Het boek is vanaf de 10-de druk flink herschreven: er worden bij veel recepten meer variatie mogelijkheden gegeven, de informatie is aangepast aan de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten en de 54 bladzijden met wetenswaardigheden zijn flink uitgebreid.

Stel nu dat we op school les zouden krijgen in ‘de gebruiksaanwijzing’ van ons lichaam. En dat we zouden leren dat volwaardige voeding een belangrijke voorwaarde is voor een gezond gewicht, lichaam en een gezonde geest. Dan zou ons leven er wellicht heel anders uitzien. Dan zouden we misschien, net als ieder dier in de natuur, specifieke planten zoeken als we moe of net iets te zwaar zijn. En bij hoofdpijn, ontstekingen of darmklachten zouden we op zoek gaan naar een voedingsmiddel dat hierin positief kan ondersteunen.

Helaas hebben we deze lessen niet in het vakkenpakket. En alle kennis, doorgegeven van generatie op generatie, lijkt overschaduwd door wat de reclame zegt over voeding. Zou het daarom zijn dat eten voor veel mensen een kwestie is geworden van calorieën tellen en een manier om je trek te stillen? Dat we angst hebben voor vet terwijl gezond vet zo belangrijk is voor ons brein en ons lichaam? Dat we niet begrijpen dat we dikker worden als we te weinig eten? Dat we niet snappen waarom ons cholesterol of onze bloeddruk maar niet wil zakken?

Dit boek geeft u een kijkje achter de schermen van zowel ons lichaam als van voeding. Zodat we kunnen begrijpen wat ons lichaam nodig heeft en wat we beter kunnen laten staan.

Wat we nodig hebben is volwaardige, lekkere voeding die ons lichaam van de juiste ‘bouw- en brandstoffen’ voorziet. Zodat we ons over de hele linie beter kunnen voelen. Ook als we klachten hebben met het predikaat ‘u moet ermee leren leven’. Juist dan wordt gezonde voeding misschien nog wel belangrijker.

fruit-weegschaal

Dat voeding zeer belangrijk is, weten we al eeuwen, getuige de 2 markante uitspraken hieronder:

  • DE BESTE DOKTER STAAT IN DE KEUKEN (chinees gezegde)
  • LAAT U VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN UW MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

Dat is de basis van dit boek. Ga zelf je eten weer bereiden en verrijken met volwaardige ingrediënten, kruiden en specerijen zodat elke maaltijd en elk tussendoortje een gezondheidseffect heeft.

Dit unieke, 312 blz. bevattende boek “weten van (h)eerlijk eten”, staat boordevol informatie over uw voeding en uw gezondheid. Het telt ruim 125 recepten is al sinds 2011 verkrijgbaar. o.a. Rineke Dijkingade groene boekenshop of via Bol.com. Het kost € 24,95. Het boek is ook in veel natuurwinkels te koop en uiteraard via de boekhandel. Het ISBN nummer is 978-90-818215-0-6.

Dit filmpje maakten we 12 jaar nadat dit boek uitkwam. Inmiddels bij een ‘evergreen’ die de 16-de druk beleefde. En misschien wel actueler dan ooit: sinds dit boek uitkwam zijn we steeds meer bewerkt/eten uit pakjes en zakjes gaan eten. Wil je het anders gaan doen? Wellicht kan dit boek je behulpzaam zijn om over te stappen naar écht, onbewerkt, gevarieerd en superlekker eten.

Nieuwsbrief

Regelmatig gratis tips en recepten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!