Nieuws: Weten van (h)eerlijk eten

2-de druk al ter perse

10 december (1 week na verschijning van het boek) was in Midwolda de presentatie van het gezondheidskookboek “Weten van (h)eerlijk eten” van de hand van Rineke Dijkinga. Dijkinga is orthomoleculair en natuurgeneeskundige en heeft haar praktijk in Sellingen. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van ons lichaam en onze voeding zodat je begrijpt wat je lichaam nodig heeft en hoe je met gezonde ingrediënten heerlijke gerechten op tafel kunt zetten. Kennis, om je gezondheid positief te beïnvloeden.

NotentaartRuim 300 mensen wisten de gang te vinden naar de boekpresentatie. Onder hen (oud)patiënten, vakgenoten, cursisten en andere geïnteresseerden. Bij binnenkomst en in de pauzes werden de gasten onthaald op een drankje en heerlijke hapjes, vanzelfsprekend volgens recepten uit het boek. Inspirerende sprekers gaven gedurende de dag hun visie op voeding en gezondheid. De animo was dusdanig groot dat 1 week na verschijning al de 2-de oplage van het boek wordt gedrukt

Als eerste speekt Dijkinga zelf. Zij vertelt over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Volwaardige voeding is een belangrijke voorwaarde voor een gezond lichaam, een gezond brein en een gezond gewicht. Eerlijke en volwaardige voeding voorziet ons lichaam van de juiste bouw- en brandstoffen. Tegenwoordig zijn er helaas veel ongezonde stoffen toegevoegd aan producten die we in de supermarkt kopen, zodat we nog wel calorieën binnenkrijgen maar geen voeding die onze cellen voedt. Door zelf weer te gaan koken met pure producten nemen we onze gezondheid weer in eigen hand. In het boek staan bij de recepten veel gezondheidstips zodat je weet waarom voedingsmiddelen gezond voor je zijn

Cora de Fluiter, schrijfster van het boek “Slim op uw juiste gewicht” vertelt over de oorzaken van gewichtstoename. Vaak denken we dat gewichtstoename komt door teveel eten of te weinig bewegen. Overgewicht kan echter ook te maken hebben met een lichamelijke oorzaak. De Fluiter legt uit hoe je deze oorzaken kunt herkennen en wat je er aan kunt doen.

Dirk Zoutwelle, docent en therapeut orthomoleculaire wetenschappen en klinische psycho-neuro-immunologie, stelt dat voeding het fundament van ons bestaan is. Lichaamsweefsels vernieuwen zich, neurotransmitters worden verbruikt en energie benut. Hij vertelt over de werking van biochemische stoffen en hun directe relatie met het bewustzijn. Communicatie tussen en binnen onderlinge systemen in ons lichaam is van groot belang. Ziekte kan daarbij worden gezien als gevolg van ontregelde communicatiesystemen.

Als laatste komt Birgit Flüg aan het woord. Flüg is kok-aan-huis en kookt met eerlijke en liefst streekeigen producten. Alle hapjes die vandaag geserveerd worden zijn door haar gemaakt. Ze ontvangt hiervoor een groot applaus van het publiek.

Ze gaat in op de vraag waarom verandering van eetpatroon zo moeilijk is. Ze legt uit dat je eetpatroon vergeleken kan worden met “uitgesleten straatjes”. Je hebt dat straatje al zo vaak gelopen, dat het moeilijk wordt om een ander straatje te lopen. Wat kun je doen als je de neiging tot ongezond eten voelt opkomen? “Met de hond gaan wandelen, hardlopen, houthakken, of een gezonde soep gaan bereiden in de keuken”. Gewoon doen. Niet denken, maar doen.

De bezoekers gaan geïnspireerd, en met een gezondheidskookboek onder de arm, naar huis. Indien u het boek wilt bestellen kunt u dit doen op via onze webshop.