Tsukémono - Peter van Berckel

Snelle groentefermentaties uit Japan

Bestel dit boek bij de Groeneboekenshop.nl Bestel dit boek bij Bol.com

Rineke Dijkinga over dit boek

Geen boek van Rineke Dijkinga maar wel eentje die onder de vlag van haar uitgeverij (Rineke Dijkinga Books) is uitgegeven. Een boek die helemaal past in haar filosofie: " Een van de gezondste dingen die je kunt doen om vitaler te worden, is je darmflora in de watten leggen. Dagelijks een beetje gefermenteerd voedsel eten, is een super smakelijke en gezonde gewoonte. Een nadeel is dat veel fermentatieprocessen best lang duren. Daarom ben ik zo blij met dit boek van Peter, waarin hij al zijn korte-fermentatie-geheimen blootgeeft. Gezonde voeding wordt zo wel heel eenvoudig in te passen, zelfs in een heel druk bestaan."

Over dit boek

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek van Peter van Berckel leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peer in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Auteur: Peter van Berckel
Aantal pagina's: 200
Verkoopprijs: € 27,95
Bestellen: bij groeneboekenshop.nl, bij bol.com of bij www.petervanberckel.nl

Download proefboek

Tsukémono: iets wat met zout ingewreven wordt of ondergedompeld wordt in een zoute vloeistof.

Peter van Berckel

Over Peter van Berckel

Fermenteren is voor mij alchemie: een levensmiddel wordt meer dan wat het oorspronkelijk was. Ik heb er een boek over geschreven en wil mijn kennis daarover zoveel mogelijk delen. Met groot plezier geef ik workshops over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen.

Peter van Berckel en Rineke Dijkinga
Peter van Berckel en Rineke Dijkinga

De liefde voor fermenteren begon in de jaren ’80 waar het een onderdeel was van de natuurvoedingsleer waar ik op dat moment een opleiding in volgde. Ik raakte vertrouwd met desem, kombucha, kefir en tempeh, en producten uit de Japanse schatkamer van de macrobiotiek waaronder miso, shoyu, tamari, ume, nattō en de pickle pers. De wens om het zelf te kunnen maken groeide met me mee. Er was in die tijd weinig informatie voor handen. Gelukkig was daar op een goed moment een exemplaar van het eerste boek van Sandor Katz, inmiddels wereldwijd erkend als de ‘godfather of fermentation’.

Bestel dit boek bij de Groeneboekenshop.nl Bestel dit boek bij Bol.com