Skip to content

Recensies Op weg naar meer energie Door Rineke Wisman, journalist en hoofdredacteur van Uitzicht

Dezelfde voornaam, dito missie 

“Als journalist over voeding en gezondheid leerde ik in 2015 Rineke Dijkinga en haar werk kennen. Dat ik met zo’n deskundige, bevlogen visionair de voornaam deel voelt als een eer. Vooral omdat Rineke ook nog eens heel toegankelijk én aardig is! Daar kwam ik achter tijdens een gesprek na afloop van een lezing en door een interview bij haar thuis. Hoewel ze het enorm druk had, nam ze de tijd. Ze vindt het domweg heerlijk om over haar passie te praten.

Rineke Wisman Recensie.48d4a89d

Wat me raakte, is dat Rineke zich omschoolde tot orthomoleculair therapeut nadat ze zelf als dertiger gevloerd was door darmproblemen. Na anderhalf jaar aanmodderen, kwam ze ten einde raad uit bij een natuurgeneeskundige die haar hielp. Dat motiveerde haar om zelf diep in de materie te duiken en een praktijk te starten. Door de vragen die cliënten haar stelden over voeding, groeide ze toe naar een nieuwe missie: mensen informeren over de kracht van onbewerkte voeding. Dat doet ze nu via website en lezingen, maar de meeste mensen bereikt ze via haar boeken.

Wat ik van Rineke leerde is dat onze voeding honderd procent van waarde moet zijn voor onze gezondheid. Veel van de voeding bevat (veel) minder vitaminen en mineralen dan enkele decennia geleden, en onze leefomgeving is veel meer dan vroeger belast met gifstoffen. Om die redenen kunnen we het ons veel minder veroorloven om stoffen te eten die ons lichaam belasten. Daar worden we ziek van.

Na een interview met Rineke realiseerde ik mij dat ik vanuit mijn journalistieke achtergrond en expertise bijdraag aan dezelfde missie. Wat mij erin aanspreekt, is dat je mensen kunt sterken in hun gezondheid. Gewoon iedere dag aan het aanrecht. Zelf koken, geeft regie. Met wat je in je mond stopt, beïnvloedt je je gezondheid. Dat is zo’n opsteker!

Rineke Dijkinga vertaalt wetenschappelijke kennis naar praktische adviezen voor de gezondheid. Maar ook in smaakvolle recepten en eigen producten. Regelmatig verwijs ik mensen in mijn omgeving naar de website en de boeken van Rineke. Ook dit nieuwe boek Op weg naar meer energie beveel ik van harte aan. Wie eet à la Rineke eet fantastisch, voedt zijn lichaam optimaal, en verliest niet langer energie aan ontregeling van de bloedsuiker, verzuring en oxidatieve stress. Het eindresultaat? Je houdt energie over!”

Rineke Wisman is zelfstandig gevestigd journalist (www.tekstproducties.nl) en hoofdredacteur van Uitzicht, het ledenblad van Moermanvereniging, MMV ( www.mmv.nl)

Nieuwsbrief

Regelmatig gratis tips en recepten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!