Skip to content

Recensies Op weg naar meer energie Door Peter van Berckel, docent en kok natuurvoeding

“Rineke Dijkinga levert met haar nieuwe publicatie ‘Op weg naar meer energie’ opnieuw een zeer goed lees- & kookbaar boek aan. En als natuurvoedingsman voor mij erg fijn om zo veel bekende biologische en gefermenteerde ingrediënten en natuurvoedingsadviezen tegen te komen.”
 
Peter van berckel.c0dad800

“Centraal in het boek staat de vraag welke energie er nodig is voor het goed functioneren van je lichaam en gezondheid. Erg goed te snappen en slim om op een andere manier naar jezelf en je voedingspatroon te kijken, is de parallel die Rineke maakt om het begrip energie om te zetten in geld. Met deze vergelijking worden een flink aantal zaken omtrent voeding en gezondheid helder in beeld gebracht. Een volle of lege portemonnee, dat snappen we wel, dat raakt ons allemaal! Als een directeur van De Nederlandsche Bank voor Voeding leidt ze je zelfverzekerd en met gemak door haar geïntroduceerde nieuwe energie-economie. Ze leert ze je zuinig om te gaan met je reserves, tekorten weg te werken en een gezond appeltje voor de dorst te creëren.

Als fermento ging mijn aandacht speciaal uit naar het hoofdstuk ‘Voed je darmen’, met als ondertitel ‘Slapend rijk worden met gezonde darmen’ 😉 Een flink blok informatie over het goed onderhouden van je darmen.

In het boek wordt in de recepten vaak het gebruik geadviseerd van gefermenteerde producten o.a. miso en tamari. Voor mij zijn dit ook wonderproducten boordevol leven en umami. Zo maakte ik laatst zelf miso à la Rineke, home made miso van haar eigen nieuwe project biologische naakte haver.

En in welk kookboek wordt in de inleiding bij de opsomming ‘Handige keukenhulpjes’ naast een goed keukenmes en een koekenpan zonder teflon, een pickle pers aanbevolen??!! Een aanrader dit boek.”

Nieuwsbrief

Regelmatig gratis tips en recepten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!