Mooi eten

Goed om te weten

Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verscheen eind 2021 de eerste editie van mijn Bookazine 'Mooi Eten'.

Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft?

De highlights

  • Chefkok Jonathan Karpathios en zijn unieke concept ‘The Farm Kitchen’; gezond van grond tot mond.
  • Minidossier Happy Hormonen: 5 dingen om dagelijks te eten voor je hormonen.
  • Hoogleraar Violette Geissen: “Van pesticidencocktails weet nog niemand wat de gezondheidseffecten zijn.”
  • Inspirerend: Lizette van Veen, moeder van 5, eet ondanks een bijstandsuitkering toch biologisch & gezond.
  • Hormoonvriendelijke shoptips.
  • Uitneembare kruidenwijzer i.s.m. Het Blauwe Huis kruiden om in één oogopslag te zien met welke kruiden en specerijen je je maaltijden nog gezonder en lekkerder maakt.

    Bekijk het inkijkexemplaar!

    ‘Mooi Eten, goed om te weten’ heeft de wens om mensen enthousiast maken om aan de slag te gaan met de kracht & pracht van voeding. Met passie voor de gezondheid van alles wat in en op de aarde leeft en waarmee we onze smaakpapillen verrassen. Dichtbij te koop en (simpel en meestal snel) in je eigen keuken gemaakt.

    Klik om het inkijkexemplaar te bekijken

    Mooi eten verdient jouw aandacht omdat...

    • het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst;
    • het oog ook iets wil;
    • het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren.
    • het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur;
    • er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit;
    • het lokaal en/of duurzaam geteeld is;
    • elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord;
    • hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven.

    Waarom dit bookazine over mooi eten?

    Al bijna 25 jaar houd ik mij dagelijks bezig met de wijze woorden van Thomas Edison (1847); "De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte." Dit doe ik door mensen te informeren met boeken, mijn website en lezingen/cursussen, ze te verleiden met heerlijke recepten & producten en ze te enthousiasmeren. Om zo de stap te zetten naar eerlijk, onbewerkt, lokaal en gevarieerd voedsel. Het lijkt me fantastisch om daar nog een dimensie aan toe te voegen: die van mooi!

    Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. De eerste editie gaat over 'Mooi eten' voor je hormonen. Daarmee is dit bookazine tevens een waardevolle en actuele aanvulling op mijn boek 'Alles draait om je hormonen'. Met nieuwe informatie en inspiratie voor de duizenden gebruikers ervan. En daarnaast voor iedereen die wil werken aan een gezonde hormoonbalans.

    Wij hopen ook dat het magazine ons de mogelijkheden geeft om onze plannen met Heerlijk Westerwolds Land verder uit te bouwen: wat willen we graag, zonder aanspraak te maken op subsidies, prototypes producten ontwikkelen met de opbrengst van het land. Zodat deze op elke willekeurige plek in Nederland opnieuw gemaakt kunnen worden. En wat willen we graag de voedingswaarde laten analyseren in laboratoria. Niet voor niets gaat ons project niet over 'opbrengst per hectare' maar over 'gezondheidswaarde per hectare'

    De balans van jouw hormoonorkest

    In het magazine zijn 17 pagina's gewijd aan 5 dagelijkse voedingstips voor je hormonen. Bij een gezonde hormoonbalans werken alle hormonen uit je 'hormoonorkest' met elkaar samen. Je hele 'hormoonorkest' in goede banen leiden met voeding en leefstijl heeft daarom meer effect dan één hormoonsysteem aanpakken. De 5 tips zijn voor iedereen, in elke maaltijd, bij elke hap goed in te passen.

    Colofon

    • Hoofdredacteur: Rineke Dijkinga
    • Coördinator: Sigrid Koeleman
    • Illustrator/vormgever: Rianne Sponselee
    • Fotograaf: Norma van der Horst
    • Aantal pagina’s: 128 binnenwerk, 4 omslag
    • formaat (hoogte breedte dikte): 285x220x10 mm
    • Oorspronkelijke prijs papieren versie: € 11,95
    • verschijningsdatum: 29 november 2021
    • Trefwoorden: recepten, lekker, gezondheid, hormoonbalans, korte keten, duurzaam, voeding, landbouw
    • ISBN/EAN: 978-90-830019-4-4