Boeken van Rineke Dijkinga

Mooi Eten, Mooi Leven

18 november 2022 verscheen de 2-de editie van mijn bookazine Mooi Eten. Deze keer is het thema 'Mooi leven'.

Een jaar lang heb ik mijn ziel en zaligheid gelegd in dit nummer. Maar toch zit ik ook met een dubbel gevoel. Het is immers crisistijd en veel mensen verkeren in zwaar weer. Het Nibud gaf vorige maand aan dat bijna 40% van de Nederlandse minima en middeninkomens op hun dagelijkse uitgaven moet bezuinigen door de hoge energieprijzen. Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die al flink bezuinigen op voedsel. Is er dan wel ruimte voor een bookazine over de kracht & pracht van voeding? Ja, toch wel. Of zelfs: juist nu!

Een waardevol cadeau waarmee je met jezelf, je familie, vrienden, medewerkers, collega's of vereniging kunt werken aan de basis voor een 'Mooi Leven'. Ook (of juist) als het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn inhoudt.

Meer informatie Bestel het magzine + boek via onze webshop

Mooi eten, goed om te weten

Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verscheen eind 2021 mijn eerste bookazine 'Mooi Eten'. Om de pracht en kracht van eerlijke voeding in de schijnwerpers te zetten.

Meer informatie Verkooppunten
Je brein vitaal - Met elke hap een gezonde stap

Je brein vitaal

Het is mijn passie om mensen te vertellen over de relatie tussen een gezonde omgeving, gezonde darmen en een gezond brein. Die passie inspireerde mij om dit nieuwe boek te maken. Ook met dit nieuwe boek hoop ik weer heel wat mensen te verleiden met de eerlijke smaak van écht eten. Want dat is waar jouw brein letterlijk en figuurlijk van geniet!

Meer informatie
Op weg naar meer energie

Op weg naar meer energie

Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie ‘vreet’ en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt ‘geld’ als metafoor voor ‘energie’ gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Ontdek in 8 weken wat voeding voor je gezondheid kan doen, én waarom.

Het gratis proefboekje kun je hier downloaden.

Meer informatie
Alles draait om je hormonen

Alles draait om je hormonen

  • Krijg inzicht in hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden.
  • Een fantastisch handboek waarmee je een solide basis legt voor je totale gezondheid.
  • Heldere uitleg over hoe je hormoonsysteem werkt en waarom alles hierom draait.
  • Zit je niet zozeer verlegen om kennis maar wil je gewoon gezond eten, dan kan dat uiteraard ook.
  • Het boek bevat ruim 100 (h)eerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor.
  • Zowel voor mannen als voor vrouwen.
  • Met zeer uitgebreide bijlagen. Informatie waarover ieder gezond of ziek mens zou moeten beschikken:
  • Inclusief gratis e-book van Weetjes over (h)eerlijk eten. (te downloaden op blz. 18 van het Hormonenboek)
  • Te bestellen via bovenstaande buttons.
Meer informatie

Welk boek is voor mij het meest geschikt?

We krijgen vaak de vraag: welk boek van Rineke Dijkinga is voor mij het meest geschikt? Op deze pagina vind je een korte uitleg per boek.

Ontdek het hier

Over Rineke Dijkinga

Ik ben geen schrijfster, heb die ambitie ook nooit gehad. Mijn enige doel was om mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden voor wat betreft voeding. Na jarenlange praktijk vond ik het nog steeds moeilijk om altijd bij de achterdeur te staan, als mensen al heel veel klachten hebben en/of medicijnen gebruiken. Ik wil graag bij de voordeur, bij de preventie staan. Door middel van mijn boeken draag ik deze boodschap uit: Met gezond oud worden, middels een gezonde voeding & leefstijl kun je niet jong genoeg beginnen. En ook nog eens met overheerlijke gerechten.

Rineke Dijkinga met dienblad