Boeken van Rineke Dijkinga

Je brein vitaal

Het is mijn passie om mensen te vertellen over de relatie tussen een gezonde omgeving, gezonde darmen en een gezond brein. Die passie inspireert mij om een nieuw boek te maken. Terwijl ik nog druk aan het koken en schrijven ben, is het ontwerp voor de cover van het boek al klaar. Hier alvast een sneak preview. "Je brein vitaal" dat in de 3-de of 4-de week van januari 2021 zal verschijnen. Ook met dit nieuwe boek hoop ik weer heel wat mensen te verleiden met de eerlijke smaak van écht eten. Want dat is waar jouw brein letterlijk en figuurlijk van geniet!

Meer informatie

Op weg naar meer energie

Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie ‘vreet’ en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt ‘geld’ als metafoor voor ‘energie’ gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Ontdek in 8 weken wat voeding voor je gezondheid kan doen, én waarom.

Het gratis proefboekje kun je hier downloaden.

Meer informatie

Alles draait om je hormonen

  • Krijg inzicht in hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden.
  • Een fantastisch handboek waarmee je een solide basis legt voor je totale gezondheid.
  • Heldere uitleg over hoe je hormoonsysteem werkt en waarom alles hierom draait.
  • Zit je niet zozeer verlegen om kennis maar wil je gewoon gezond eten, dan kan dat uiteraard ook.
  • Het boek bevat ruim 100 (h)eerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor.
  • Zowel voor mannen als voor vrouwen.
  • Met zeer uitgebreide bijlagen. Informatie waarover ieder gezond of ziek mens zou moeten beschikken:
  • Inclusief gratis e-book van Weetjes over (h)eerlijk eten. (te downloaden op blz. 18 van het Hormonenboek)
  • Te bestellen via bovenstaande buttons.
Meer informatie

Welk boek is voor mij het meest geschikt?

We krijgen vaak de vraag: welk boek van Rineke Dijkinga is voor mij het meest geschikt? Op deze pagina vind je een korte uitleg per boek.

Ontdek het hier

Boeken van andere auteurs

Tsukémono - Peter van Berckel

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In dit boek leer ik je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken.

Meer informatie

Patat & Pavlov - Gerdien Breimer

In Patat & Pavlov neemt Gerdien Breimer (1961) je mee in het leven van haar dementerende moeder Roelien (1924). Die woont sinds maart 2015 op De Beuk, een gesloten psychogeriatrische afdeling. Terwijl je leest, krijg je het gevoel dat je in de huiskamer zit bij Gerdien, haar moeder Roelien en de overige bewoners.

Meer informatie

Over Rineke Dijkinga

Ik ben geen schrijfster, heb die ambitie ook nooit gehad. Mijn enige doel was om mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden voor wat betreft voeding. Na jarenlange praktijk vond ik het nog steeds moeilijk om altijd bij de achterdeur te staan, als mensen al heel veel klachten hebben en/of medicijnen gebruiken. Ik wil graag bij de voordeur, bij de preventie staan. Door middel van mijn boeken draag ik deze boodschap uit: Met gezond oud worden, middels een gezonde voeding & leefstijl kun je niet jong genoeg beginnen. En ook nog eens met overheerlijke gerechten.

Rineke Dijkinga met dienblad