Wij gaan outdoor met onze trainingen!

19 april 2022

Rustpunt Heerlijk Westerwolds Land

Al bijna 20 jaar geef ik trainingen, cursussen en (wandel)lezingen. De laatste jaren altijd met een mooie wandeling naar ons land erbij. Maar waarom eigenlijk niet helemaal buiten? Nu ik geen eigen 'indoor' trainingslocatie meer heb met eigen keuken is het helemaal 'hét moment' om outdoor te gaan. Bovendien: waar kan ik het verhaal over voeding, gezondheid, de bodem en alles wat de natuur ons te bieden heeft beter doen dan gewoon buiten, op ons eigen Heerlijk Westerwolds land?  Is het niet fantastisch om het eten dat je voorgeschoteld krijgt, in levende lijve te 'ontmoeten' op het land? Ik vertel je zo graag over de innige relatie tussen jouw gezondheid en die van ons voedsel, de bodem, de natuur en het milieu. Ik wil je graag weer een beetje verliefd laten worden op het leven, op je gezondheid, op de natuur en al het mooie eten dat er is. Mijn passie is om jou te inspireren: zodat jij de kracht van eerlijk, onbewerkt, divers voedsel op jouw bord laat verschijnen. Zodat jouw gezondheid (en ook die van je gezin/organisatie) daar optimaal bij gebaat is. En het mooie is: als jij voor jouw gezondheid gaat, dan ga je automatisch voor de gezondheid van de aarde en alles wat erop leeft. En inspireer jij dan ook weer jouw omgeving......dan krijgen we toch een mooi sneeuwbaleffect!

Mijn favoriete thema's

Mijn grote passie is om in elke training, lezing of cursus, de link te leggen met jouw gezondheid, die van de aarde en die van jouw bord. De onderwerpen van mijn trainingen zijn:

  • De ondersteuning van een gezonde spijsvertering & gezonde darmen met de veelheid aan kruiden/voedingsmiddelen die de natuur/het land biedt.
  • Weet wat je eet in tijden van chronische stress
  • De hormoonbalans van man en vrouw in relatie tot de natuur/het milieu
  • Darmen, brein, bodem; de innige connectie tussen je darm en je brein. De bodem waarop ons eten groeit is zo bepalend!
  • 'Verwaarlozingsziekten': de meeste van onze chronische ziektebeelden hebben iets te maken met een tekort aan voedingstoffen (absoluut of relatief). De bodem en voedselbewerking spelen daarin een grote rol.

Liever op maat gesneden? Wil je voor jouw bedrijf, organisatie, NGO of (patienten- of beroeps)vereniging een op maat gesneden programma? Helemaal toegespitst op jullie groep? Ook dat doe ik graag! Het is mogelijk vanaf minimaal 12 personen. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden. Dat kan via onze contactpagina.

Gezond, lekker en betaalbaar eten

Een heel andere grote passie van mij is om mensen te laten horen, ervaren en proeven dat gezond eten geen 'hogere wiskunde' is. Dat de basisprincipes van gezond eten eenvoudig zijn. En dat het goed te doen is om je eigen eten te maken, hoe druk je het ook hebt. "Eten moet je toch" zeg ik altijd: "Waarom zet je dan niet gewoon iets op tafel dat lekker & gezond is?" Een grote zorg van mij is dat gezond eten zo duur wordt dat het voor velen onbetaalbaar wordt. En dat inkomensongelijkheid en gezondheidsongelijkheid steeds groter vormen aannemen. Zie ook mijn blog Zullen we weer verliefd worden? Daarom besteed ik ook volop aandacht aan betaalbaar, lekker & gezond eten. 

Mee eten met het seizoen maakt eten stukken goedkoper, fleuriger, en gezonder. Het grootste deel van de ingrediënten groeide op Heerlijk Westerwolds Land. Zelfs wat ingrediënten van deze quichebodem.

2. Tweedaagse outdoor training 'MOOI Eten | MOOI Leven' gaan geven met Tim, Leah, Margot en Rineke. 

Hervind je natuurlijke kracht en word de regisseur van jouw leven.

De MOOI eten | MOOI leven training (24 en 25 september) inspireert jou om je focus te verleggen; van welvaart, werkdruk en eindeloze groei, naar kwaliteit van leven. Tijdens deze tweedaagse training reiken we je handvatten aan om weer te verbinden met ons voedsel, de natuur en je eigen gezondheid. Helemaal terug naar de basis; eten verzamelen in de natuur, pesto's maken, op vuur koken, eten wat de natuur/het land biedt etc. Hierdoor ervaar je weer regie over je leven én draag je tegelijkertijd bij aan een betere wereld! Die begint immers bij jezelf. Het zet niet alleen jou in beweging op weg naar een gezond(er) en betekenisvol leven, maar je vormt meteen een inspiratiebron voor anderen om ook de basis te leggen voor MOOI Eten | MOOI Leven. 

Klik hier voor meer informatie over de training MOOI Eten | MOOI Leven

En in de koude maanden dan?

Dan hebben we een prachtig alternatief. Dan bieden we op een unieke locatie in Nederland onze trainingen aan in een zeer ontspannen omgeving. Daar bieden we de 'MOOI Leven' trainingen aan als indoor variant. Met andere onderwerpen dan in de outdoor variant en andere trainers dan Tim en Leah. Maar nog steeds gericht op regisseur worden over je leven. Daarover ook meer in mijn mei-nieuwsbrief. Ontvang je die nog niet? Je kunt je hier inschrijven.

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis gratis kan blijven delen.