Skip to content

Welkom op mijn vernieuwde website

28 juni 2024

Dit is mijn eerste artikel op mijn geheel vernieuwde website. Voor wie mijn website vaker bezoekt lijkt het misschien de ‘oude, vertrouwde’ versie. Met vereende krachten is mijn website vernieuwd, verbeterd, sneller geworden en veel overzichtelijker. Wie bekend was met mijn werk mist misschien ook iets in de menubalk. En dat klopt: MOOI Eten Uit De Lokale Keten is verdwenen. Om plaats te maken voor iets nieuws, waar we achter de schermen heel druk mee bezig zijn geweest. Ik leg het graag even uit

Als “VoedingsECOIST” heb ik jaren met hart en ziel gewerkt aan het platform “MOOI Eten uit de lokale keten”. We boden pioniers in de duurzame landbouw en voedselketen een podium. Ook bedachten we campagnes als ‘Geef elkaar een lokaal geschenk cadeau.’

Maar mijn droom is om het breder te trekken dan ‘Mooi eten uit de lokale keten’. Die droom komt uit met ons platform de ECOIST uit! Ik geloof in de wereld die te winnen is met duurzaam, lokaal voedsel. De volgende stappen daarop zijn naar het terugpakken van autonomie, regie, verbinding en zorgzaamheid als het gaat om ons voedsel. Ook wat betreft de verwerking en bereiding ervan. Als dit over heel Nederland uitgerold kan worden, kan het zorgzame principe verankeren in onze maatschappij. Dan is er aan elke keukentafel en in elke kantine ook ruimte voor voedsel dat respect heeft voor de gezondheid van mens en planeet. En kunnen er overal in Nederland weer plekken ontstaan (bij kleinschalige duurzame boeren, telers en producenten) waar mensen de kunst van eerlijke voedselverwerking en bereiding kunnen leren. 

De afgelopen jaren

De afgelopen jaren hebben we heel wat MOOIE Eters voor een training, cursus of workshop mogen ontvangen op Heerlijk Westerwolds Land, de thuisbasis van MOOI Eten uit de Lokale Keten en nu dus van de ECOIST. We hebben ook heel wat mooie ‘portretten’ mogen maken van bedrijven, boeren en telers die daadkrachtige stappen hebben gezet. Ze laten zien dat er een (h)eerlijk verdienmodel mogelijk is met eerlijk en divers voedsel. Door het te telen, te verwerken of anderzijds mensen gezonde ‘voedstappen’ te laten zetten. Je leest het allemaal via ECOIST.nl

Zoals je ziet: de welkomstfoto van MOOI eten uit de lokale keten is nu de welkomstfoto van de ECOIST. Er is niets aan onze visie en missie veranderd, alleen hebben we onze droom wat breder getrokken. We hopen je een keer te zien op een van de trainingen van de ECOIST.

Screenshot

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boekenlezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen. Meer over Rineke

rineke-dijkinga-met-dienblad.e5b31b6a