Vliegende start 'Je Brein Vitaal’

29 januari 2021

Een beetje beduusd zijn we er wel van: nog nooit werden er in de voorverkoop van een van mijn boeken zoveel op voorhand gekocht. Wat een vertrouwen. Voor ons een heuse krachtinspanning om te regelen dat de 3500 boeken zo snel mogelijk verzonden zouden worden. Onze zorg was: Kun je in een paar dagen een paar duizend boeken verzenden? Met de juiste mensen in je omgeving die allemaal knetterhard werken op hun eigen werkplek, is dat inderdaad mogelijk weten we nu. Binnnen 3 dagen hadden we alle (voor)bestelde boeken verzonden. Met dank aan Jan Dommerholt voor de meer dan efficiënte logistieke ondersteuning zodat iedereen door kon werken. En dank voor de noeste arbeid van Harmien Haan, Leo Boon, Marjon en Onno, Yvonne Vriend, Netti Meijer, Petra Streng. Zie alle foto’s.

De zwakste schakel bleek helaas de Post.nl: de grote drukte bij Post.nl zorgde voor de nodige vertraging en een flinke vertraging in de bezorging. Althans bij sommige bestellingen. 


Ook een vliegende start in de pers

Bijna net zo vliegend gingen de recensies en de eerste artikelen in de media.

Bio-Journaal besteedde uitgebreide aandacht aan mijn nieuwe boek;

“Het nieuwe boek van Dijkinga stelt het brein centraal, maar het is een complete benadering van gezondheid als samenhangend geheel. Wanneer is voeding gezond? Hoe is de relatie met het maagdarmstelsel? Welke rol speelt stress? En hoe verhoudt onze voedselkeuze zich tot natuur en milieu? Onder de paraplu van negen pijlers licht de auteur in heldere bewoordingen recente wetenschap toe. De fans van Rineke kunnen met dit nieuwe boek meer dan 100 nieuwe, verrassende en qua voedingsstoffen rijk gevarieerde, recepten toevoegen aan hun keuken.”

De Moermanverening schreef er een uitgebreid artikel over: “Gezond eten hoeft geen hogere wiskunde te zijn”. En wat mooi dat ze hierin aandacht besteedden aan de eerste pagina van mijn boek, de lijfspreuk van mijn vader;


Voorin het boek staat je vaders lijfspreuk. Wat betekent deze spreuk voor je?

‘Mijn vader vond altijd dat je zelf kritisch moet blijven nadenken. Waarom zou je anders een ‘eigen kop’ hebben gekregen als je toch die van een ander volgt? Die oproep doe ik ook in dit boek: blijf je eigen logische verstand gebruiken. Het boek biedt je kennis en informatie over wetenschappelijke bevindingen waar consensus over bestaat als het gaat om onze breinvitaliteit. Ook tref je er bevindingen in aan waarover geen consensus bestaat. En kennis waarvan we al duizenden jaren gebruikmaken, maar die niet wetenschappelijk bewezen is. Iedereen mag ‘zijn eigen kop’ daarin volgen.'”

Ook Dagblad van het Noorden besteedde er ruim aandacht aan. Mooi dat hierin de koppeling gemaakt wordt met Heerlijk Westerwolds Land. Wat hebben we een mooie plannen voor product- en receptontwikkeling voor ons biodiversiteits project.

Dagblad Trouw plaatste deze recensie;

“Wie haar werk kent, weet dat Dijkinga niet over één nacht ijs gaat. Dus zit ook dit vuistdikke kookboek (406 blz!) vol kennis en weetjes. Ideaal voor mensen met interesse voor de impact van bepaald voedsel op je lichaam, zeker als je kampt met gezondheidsissues.”

Een vliegende start voor de boekhandels?

Ook de boekhandels maken zware tijden door tijdens deze lange lockdown. Daarom bedachten de boekhandels een mooi initiatief: lokale boekhandels bezorgen de boeken bij de mensen thuis. Je kunt er hier over lezen

Wij hebben de hele week aan iedereen gevraagd of ze hun boek lokaal bij de boekhandel wilden bestellen. En uit de vele reacties hebben heel veel mensen dat gedaan. Dank! Er is zelfs een natuurwinkel die de boeken tegen de verkoopprijs gekocht heeft bij zijn lokale boekhandel en ze, zonder er een cent aan te verdienen, aan hun klachten doorverkoopt. ‘Het is niet onze core-business en via jouw oproep om duurzamer te eten komen de mensen wel weer bij ons terecht’, aldus de winkel. Grote klasse!

Een vliegende start wat betreft mooie recensies

Ook bij Bol.com kwamen al een aantal mooie recensies over het nieuwe boek binnen. Bekijk de recensies van Bol.com via deze link